• Ahojte, zdá sa že čoskoro objednám DA38, toptime ponúka možnosť obediednať buď len vútorný AR, alebo obojstranný. Prosím o radu čo kúpiť???

    Len vnútorný mi dáva zmysel, keďže ide o odolné hodinky a len s vnútorným AR bude sklo aj po rokoch (rozumného nosenia) ako nové. Na druhej strane, keby bol obojstranný AR blbosť asi by ho na hodinky nedávali no nie?

    Čítal som že sa dá dať časom, keď sa poškriabe vonkajší AR dole, no predstava že budem musieť riešiť sa mi nepozdáva, hlavne keď je možnosť len vnútorného.

    Ďakujem za rady, tipy a názory :)

  • Po tom čo som začal nosiť Omegy s obojstranným AR mi to na všetkých hodinkách, ktoré to nemajú významne chýba. S dvojitým AR vynikne ciferník omnoho viac ako s obyčajným, takže ja by som si vybral obojstranný AR každý deň v týždni a v nedeľu dva krát. Pokiaľ by si ale plánoval nosiť hodinky v podmienkach, kde by hrozilo poškodenie, možno by to dávalo zmysel, ale ja som žiadny problém nikdy nemal.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • za mna tiez aj vonkajsi AR. casom (rok, dva...) mozno budes evidovat nejake mikro skrabanceky, ale nie je to ako klasicky poskrabane sklo, je ich vidno len za istých svetelnych podmienok, sklo v 99% vyzera ako uplne ciste. a ako pisu kolegovia vyssie, tie hodinky vyzeraju "bez sklicka" ovela lepsie. cifernik aj s cislami a rucickami krasne vyniknu... plus vyrazne modre odlesky...

  • Mam DA38 s obojstrannym uz vyse roka, nosim hodinky stale a mam tam jeden skrabancek viditelny len lupou. A to som s nimi prastil o kadejake zeleza uz mnohokrat. Problemom mozu byt skaly alebo tehly, tam by bolo pripadne poskodenie vyraznejsie, ale to sa mi este nestalo.
    Ja nelutujem ze som vtedy zobral obojstranny, urobil by som tak znova.