• Čaute,

    Takže ako by som začal asi hneď s tým že sa hnevám na toto fórum mal som už vybrané hodinky citizen at9030-55l bol som si ich pozrieť v obchode a mal som v tom jasno. Potom som zavítal na toto fórum ktoré ma nakazilo.Tá driftujúca sekundovka a to spracovanie je proste waaw. Domov musia prísť automaty. Investovať by som chcel okolo 400eur.
    Veľmi sa mi zapáčili

    https://www.timestore.sk/Kategorie/Svaj…-Automatic-6026

    https://www.timestore.sk/Kategorie/Svaj…S-516-Automatic

    https://www.timestore.sk/Znacka/Tissot-…-Automatic-6027


    Otázka na Vás čo poviete na strojček eta 2836-2 ? mám obvod zápästia 19 takže stým by asi problém nemal byť. Sú to hodinky vhodné na každodenné používanie ? Budú to moje prvé hodinky – ale nie posledné. A ako to je pri automatoch s nepresnosťou ? a údržbou ?

    Ďakujem za odpovede

  • Ak ti sedí dizajn, sú to úplne OK hodinky, ETA 2836-2 je dobrý stroj, má všetko čo potrebuješ, nie je to ale nič výnimočné. Presnosť nebude taká dobrá ako u kvalitného quartzu, môžeš v podstate čakať presnosť hocikde v rozmedzí -10 až +10 sekúnd za deň (spravidla je to ale bližšie k nule), presnosť taktiež ovplyvňuje či hodinky stále nosíš, v akej pozícií sú odložené, či sú naťahovači atď. Stretneš sa aj s tým, že ti niekto povie, že jeho mechanické hodinky idú napríklad +1 s za mesiac, ale to väčšinou dosiahnuté otáčaním pri odkladaním a tiež to zvykne byť náhoda.

    Myslím, že na každodenné nosenie vhodné sú, údržba je v podstate taká, že po istom čase (5-15 rokov) ich treba poslať na servis.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • To podstatné Ti Sparťan napísal, tak len pridám. Pokiaľ ide o strojček, v tejto cenovej relácii máš top kvalitu. Tento istý strojček používajú aj mnohé o dosť drahšie značky ako T., je to asi najrozšírenejšia strojovňa swiss made hodiniek. Strojček ETA je taká klasika, ktorú používa väčšina týchto značiek, samozrejme, niektoré si vyrábajú aj vlastné strojčeky, ale to už sme pri úplne iných cenách, cca 10x vyšších. To ale vôbec neznamená, že musia byť automaticky aj 10x lepšie.
    Pokiaľ ide o konkrétny model hodiniek, chybu určite neurobíš. Vzhľad riešiť nebudem, sú veľmi pekné, za mňa tie prvé asi naj, máš aj zafír, hacking, day-date, úplne dostatočnú vodotesnosť a ak máš ruku 19, rozmer nemôže byť určite problémom. Ak sa Ti páčia, neexistuje dôvod, prečo ich nekúpiť.
    Pokiaľ ide o presnosť, čakaj dennú odchýlku cca 6 sekúnd (plus-mínus), samozrejme quartz aj za pár eur bude presnejší, ale o to je o niečom inom.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Z vlastnej skusenosti - mam ich tiez, ale na kozi, a tieznsu to moje prve mechaniky - podla mna idealna volba na prve Hodinky. Mam ich 2a pol roka, a ficia bez chybicky :)

    Sent from my tralalalk :)

  • Ale ste ma potešili, výber je jasný a aj mne sa najviac páči s modrým ciferníkom. Ale predsa ešte mám pár otázok ta nepresnosť napr. 10s znamená že za 12 dní mi budú meškať 2 minúty, alebo to zas tak neni. Ďalej neviem kde ich mám kúpiť na timestore majú dobrú cenu ale bojím sa že pošlú neoriginál. Voľake odporúčania ? Alebo o 3 týždne idem do Londýna myslíte že tam budú lacnejšie ? Alebo keď tam už niekto kupoval, každá rada dobrá.

  • Áno, presnosť - 10s za deň znamená, že za 12 dní budú meškať 2 minúty, + 10s znamená, že pôjdu 2 minúty dopredu. Pravdepodobne ale bude presnosť lepšia. Ja by som sa timestore nebál, nikdy som odtiaľ síce nič nekupoval, ale hodnotenia majú dobré, že by posielali neoriginálne hodinky som ešte nepočul. Tu sme to rozoberali Hodinky do 400€ Je veľmi nepravdepodobné, že by si ich niekde v Londýne náhodou našiel lacnejšie ako sa dajú zohnať cez internet.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Tak tá presnosť mi až tak vadiť nebude. Rád si ich nastavím z vedomím že nemám len ďalší elektrický čip na ruke. Asi si ich predsa len objednám z autorizovaného e-shopu a budem mať kludné srdce a aj vzhľadom na to že dodanie by tam bolo 3 týždne a to sa mi nechce čakať.


    Páni ďakujem Vám za rady pri výbere.

  • Zdravím páni hodinky sú doma. Robia mi ohromnú radosť aj keď už pokukujem po nových ale to je na inú tému. Presnosť sa pohybuje okolo +13s za deň ale teraz to ešte veľmi neriešim, vzhľadom na to že sú nové a ešte som ani nehľadal optimálnu polohu na noc. Prikladám par fotiek z hodiniek :)

  • Sú veľmi pekné a myslím že si si vybral dobre. Možno na tvoju ruku by sa hodili aj o pár mm menšie. A to že pokukujem po dalších je úplne normálny postih nás všetkých ;)

  • Obvod ruky som písal 19cm teraz som si meral presne a je to okolo 18,5. Táto veľkosť mi vyhovuje do väčších by som už asi nešiel. Nové hodinky plánujem na vianoce takže málo času a strašne veľa hodiniek :D ťažký výber. Ale kým nekúpim ďalšie možno by som sa pohral ešte aj s týmito, takže otázka dá sa na tieto dať kožený remienok? Ak áno aký by ste mi odporučili a odkiaľ ?