• no čo Ti došlo ?? sme zvedavý

Peter Th.

• P.S. Vydražené za 2,05 Eur 1f924

a čo poštovne a iné poplatky , aka vysledna cena ? inač krasny mechanicky kúsok asi na pručinu , pošli foto strojčeka ....dik

Peter Th.

• a čo poštovne a iné poplatky , aka vysledna cena ? inač krasny mechanicky kúsok asi na pručinu , pošli foto strojčeka ....dik

Packeta z Čiech je do 4 Eur . No foto stroja nie je , už som to poskladal a odložil :( .

Weimar / NDR / - r.v. 4.1966 . Všetko ok , len boli natiahnuté na doraz , čiže zatuhnuté . Tak som spustil pero a odložil . Treba strojček zoservisovať , indexy dole a aj s ručkami vyleštiť . Bočnice trochu uvoľnené , naspäť zlepiť , prebrúsiť a nanovo nalakovať . A budú ako lusk ;)

• Dnes som uletel do "svojho" sveta . Relax od každodenných povinností a starostí . Pustil som sa do nástenných hodín .

Strojček rozobral . Zadrbaný , zamastený , špinavý ... Tak šup do čistiaceho roztoku a do ultrazvuku . Nooo , špina bola preč , ale mosadz bola zrazu červená :( . Čo teraz ? Tak som skúšal všetko čo ma len napadlo . Nakoniec to dopadlo takto

Trošku som sa vyhral :saint: . Na to aké to bolo a že nemám bubnovú leštičku , čiže všetko ručne - myslím že vcelku dobrý výsledok . Ale už viem , ktorý roztok NESMIEM použiť . Darmo , samouk ... Ale ešte mám trochu hlavybôľ . Keď som rozoberal zotrvačku , odtrhol som zámok vlásku :cursing: . Predtým sa mi to nestalo . Čo už ... Buď vybrakujem nejaké druhé hodiny , možno nájdem regulačnú ručku v tom bordeli čo mám nakúpené ...

• parádne sa to číta aj keď som úplne mimo

• Dnes som uletel do "svojho" sveta . Relax od každodenných povinností a starostí . Pustil som sa do nástenných hodín .

Strojček rozobral . Zadrbaný , zamastený , špinavý ... Tak šup do čistiaceho roztoku a do ultrazvuku . Nooo , špina bola preč , ale mosadz bola zrazu červená :( . Čo teraz ? Tak som skúšal všetko čo ma len napadlo . Nakoniec to dopadlo takto

Trošku som sa vyhral :saint: . Na to aké to bolo a že nemám bubnovú leštičku , čiže všetko ručne - myslím že vcelku dobrý výsledok . Ale už viem , ktorý roztok NESMIEM použiť . Darmo , samouk ... Ale ešte mám trochu hlavybôľ . Keď som rozoberal zotrvačku , odtrhol som zámok vlásku :cursing: . Predtým sa mi to nestalo . Čo už ... Buď vybrakujem nejaké druhé hodiny , možno nájdem regulačnú ručku v tom bordeli čo mám nakúpené ...

ja som tiež čistil strojček budíka v odmasťovači , a všetky kolecka ostali dúhové. aký používaš ultrazvuk

• Ultrazvuk mám z Lidla , taký hračkársky . Ale tu ide o roztok v ktorom to umývaš . Ja som použil VINET .

ATAS Vinet 25l - pro-tec
    ATAS Vinet 25l. Univevrzálny čistič interiéru
    www.pro-tec-slovakia.sk

To som používal , keď som tepoval autá . Neskutočne to rozpúšťa mastnotu . Len sa to neznesie s mosadzou , čo som doteraz nevedel . Ale náramkové hodinky len ručne , v Petriho miske s lekárenským benzínom . Ale v ultrazvuku som skúšal aj jarovú vodu , alebo nejaký univerzálny čistiaci prostriedok , a aj to nie je zlé . Origo nejaký hodinársky čistič do ultrazvuku nemám .

• Tak , dnes došiel . Budík Prim B 70 - červený :saint: . Ešte žltý a budem na komplet . Tento model sa vyrábal v čiernej , červenej , sivej a žltej . Vraj aj v modrej , no tú som nikde ani len nezahliadol . Stroj B 70 sa začal vyrábať v ´63 . Najprv bol ciferník z plexi . Ako ste si mohli všimnúť , ten červený vpravo má iný ciferník . Už je plechový , aj font je iný . Začiatok výroby ´68 . Sorry za historickú vsuvku 1f924

P.S. druhý sprava nemá logo PRIM , ale FOREIGN - produkcia pre zahraničného zákazníka