Biatec Watches - hodinky "Made in Slovakia"

  • Tabuľka napovie


    Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

    no to je paráda, koľko odborníkov sa tu nájde! a som rád, že sa diskusia pohla odborným smerom. ten grafický návrh ciferníka je zaujímavý. tušil som, že také niečo navrhnúť nie je jednoduché, ale nie že až tak.

    a k tej korózii: tabuľka nehovorí, že zlato sa môže kombinovať s čímkoľvek, ako ju chápem ja, tak hovorí, že zlatu sa nestane nič v kombinácii s uvedenými materiálmi (to je ten riadok samých +++, ale podľa stľpčeka pod Au dedukujem :D , že napr . zinok a hliník by dopadli zle a ani meď a olovo by sa necítili komfortne. podstatné je, že puzdro je z "korozivzdorné oceli", čiže s Au majú veľké + :super:
    začínam zvažovať, ktorý zahraničný priateľ to má u mňa také dobré, že by si zaslúžil k najbližším okrúhlinám Biatec :]

  • Pochopil si správne. A odborník nie som, len som vygooglil. A mimochodom, dnes mám okrúhle :)


    Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

    A stitch in time :D

  • Technicky vzate redukcny potencial zlata je ca +1.5V (Au3+/Au) tj samotnemu zlatu sa nemoze len kvoli potu stat vobec nic, potreboval by si celkom silnu chemiu aby sa korodovalo, preto sa v rudach vyskytuje ako ciste kovove zlato, narozdiel od inych prvkov (zelezo, chrom etc) ktore su v podobe mineralov v ich oxidovanych formach. Rovnako zlato nema ziadny elektrochemicky vplyv na ocel.

    Co sa tyka hodiniek ako som pisal predtym ja osobne som nadseny oboma modelmi, zia,l 40mm su na moj vkus male. 42mm by boli super a bral by som hned. Snad sa bude darit a podari sa vyrobit aj vacsi model.

  • S tymi kovmi by som to neriesil. Jedna sa o kombinaciu zlata a nerezovej ocele. Oba kovy su za beznych podmienok nereaktivne, preto sa aj bezne pouzivaju pri vyrobe hodiniek. V pripade akychkolvek problemov s tymito kovmi by Peta jeho subdodavatel na to upozornil. Neviem akym sposobom je minca pripevnena k veku, ale predpokladam lepenie. V tom pripade je medzi kovmi medzivrstva a teda ich kontakt je velmi obmedzeny.

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133

  • @lam, ďakujem za pochvalu aj konštruktívnu kritiku, resp. skôr návrhy na zlepšenie;-)
    Čo sa týka tej optickej vyváženosti, poloha sekundovej ručičky sa samozrejme viaže na strojček, teda ju nie je možné umiestniť inak. Je úplne v strede čo sa týka horizontálnej vycentrovanosti. To čo naozaj trochu opticky klame, je nižšie položená 10 a navyše má ako dvojciferné číslo nulu, ktorá tiež "približuje" ten subciferník. Ono sa to nezdá ale je celkom veľký problém vycentrovať takéto čísla, keďže niektoré sú jednociferné a iné zas dvojciferné, takže ich stred je vždy iný. Neviem ako to robia iné značky ale my sme to urobili takto:

    K hrúbke púzdra oblekových hodiniek, je to presne ako píšeš. Mali by byť tenšie ale veľkú úlohu zohráva pomerne vysoký strojček a samozrejme aj tá zlatá minca! To je daň za tú "unikátnosť"...

    Mince budú iba zlaté, nie strieborné. Pretože tie nekorodujú. Neviem o možnom "probléme" s elektrochemickou reakciou kovov ale ďakujeme za návrh. Určite sa tým budeme zaoberať! Mňa by takéto niečo popravde ani nenapadlo. Nie som veľmi kamarát s chémiou. V najhoršom by sa tá minca dala "odizolovať" tesnením. To tam dokonca myslím aj bude.

    Chválim hodinky, pekné sú, aj keď mimo mojich cenových limitov. Snáď sa ku nim dostanem ako ku jazdeným, časom.
    A k tomu centrovaniu čísel, to je dôvod, prečo nosím a vlastním prakticky iba hodinky s indexami, max. s číslom na 6 a 12 pozícii.

    P.S.

    Prajem veľa platiacich zákazníkov a málo špekulujúcich.

    • Official Post

    Ako je to s tými pred objednávkami ? Neboli ešte spustené že nie ? Ja len aby som nepremeškal náhodou niečo :)

    • Official Post

    Zatiaľ ešte nie. Dosť výrazne sa to skomplikovalo... Eterna totiž nedávno vydala nový kaliber (3901A), ktorý je identický s našim pôvodným zámerom (3903A) avšak neobsahuje dátumový veniec, ktorý my ani nepotrebujeme. Čiže sme sa na poslednú chvíľu rozhodli zmeniť kaliber. Hlavnou výhodou pre užívateľa bude, že nemusí pri nastavovaní času zbytočne "preskakovať hluchú datumovú" pozíciu korunky. S tym suvisia potrebne zmeny na webe. Navyše, na pokyn Seo špecialistu som sa rozhodol pre prehodenie celého webu. Je to však vcelku komplikované hlavne keď chceme zachovať doteraz vytvorené spätné odkazy. Do karát nám však hrá, že všetci dodávatelia majú dovolenky, takže sa aj tak nepracuje na prototypoch. Predpokladám, že všetky zmeny by mohli nastať do 2 až 3 týždňov. Až potom môžme spustiť predobjednávky. Zákazníci predsa musia najprv odsuhlasiť nové zmeny, hlavne čo sa strojčeka týka;)

  • No páni. Sto rokov som nebol na stránke, stále sa naháňam v práci, ale teraz naozaj chcem prispieť. Pozrel som si oba modely Biatec a som úplne unesený. Rád by som ich niekedy v budúcnosti videl naživo, ale zatiaľ sa mi to absolútne trafilo do vkusu, najmä Majestic. Aj z veľkosti 40 mm som nadšený a naozaj je v tom kus originality, aj nápad s mincou v kombinácii s názvom, klobúk dolu, toto som nečakal. Odbornejšie názory prenechám iným, ja sa riadim čisto laickým páči/nepáči. Ešte škoda, že pri majestic nie je WR 100m, ale keďže sa s hodinkami nekúpem, v podstate ani to nie je chyba. Mne stačí, keď ich nemôže poškodiť ani nečakaná silná búrka, to by 50 malo bohate stačiť.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Majestic má nižšiu vodotesnosť, kvôli už tak vysokej výške púzdra. Ak by mal 100 metrov, tak sklíčka by museli byť ešte hrubšie a teda púzdro ešte vyššie. Ešte ale skúšam doladiť presný opak, teda by som chcel znížiť púzdro aspoň na 13 mm. Tá minca robí však svoje. Uvidíme, či sa to bude dať.

  • S odstupom casu hodnotim Majestic trochu negativne. Ponukol som ho otcovi, ktoremu sa dizajn velmi pacil. Po predstaveni si vysky vsak tieto hodinky odmietol. Maju krasny cifernik, avsak vyska je nepatricna na oblekovky. Bojim sa, aby vzhladom na priemer puzdra z nich nebol stupel od flase ako napr. skx013 (kde to je vsak ocakvatelne, lebo su to potapky). Rovnako sirka remena 22 by mi prisla vhodnejsia skor na model Corsar kde je 20.

  • Podľa mňa sa to uvidí až naživo. Bez tej mince to stratí to originálne, čo sa mi na tom páči, plus prepojenie s názvom Biatec apod. Ak sa značka volá Biatec a máš v púzdre mincu, je to super. Bez toho ten názov môže pôsobiť ako vyžrebovaný z klobúka. Na vizualizácii hrubo nepôsobia.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • no lenze portugaly maju 42 az 45mm ze jo...

    Jo, ale to pri pohľade zboku hrá až takú úlohu pri rozdiele priemeru 2mm? Nehovoriac o tom, že pri pohľade zboku Ti veľkosť toho púzdra aj tak zakrývajú/dotvárajú nožičky. Cez šikmý pohľad beriem, že môžu pôsobiť vyššie, no veď uvidíme, necháme sa prekvapiť, aké to bude v reáli.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Pohlad zboku bude ok, ale pocit na ruke uz skor nie (to myslim vseobecne). Napr. vyska 16mm pri 44mm je v pohode, pri 40mm to uz bude taky nevyvazeny komincek. Rovnaky pocit mam z remenov - 22mm na 40mm hodinkach alebo 20mm na 42mm+ je divne (tiez vseobecne).

  • Čím vyšší hodinky a čím menší průměr tím hůř sedí na ruce a mají tendenci přepadávat. Mimo toho, hlavním požadavkem na oblekovky je to, aby bez problémů vlezly pod rukáv košile.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1