Prieskum jazykových schopností:-)

    • Official Post

    Vadilo by vám, keby bol eshop toptime.eu čisto po anglicky? 33

    1. vôbec nie, anglinu mám v malíčku (11) 33%
    2. nie, anglický jazyk neovládam perfektne ale objednávku zvládnem (11) 33%
    3. skôr áno, nákup na anglickom webe by ma odradil (1) 3%
    4. určite áno, slovenský obchod má byť po slovensky (10) 30%

    Pohrávam sa s myšlienkou, že by som naďalej prevádzkoval iba anglickú verziu eshopu. Je to o dosť menej pracné ako prekladať všetky texty a nahadzovať všetko dvojmo. Čo si o tom myslíte? Podľa mňa je v dnešnej dobe celkom bežná znalosť anglického jazyka aj keď je jasné, že mnohí ľudia ho neovládajú a o nich ako o zákazníkov by som tým určite prišiel. Dávam teda anketu do pléna. Budem rád, ak budem počuť váš názor.

  • Je to domovský jazyk stránek, tak bych k tomu přistupoval. Jinak si myslím, že ten kdo bude kupovat hodinky u Tebe, minimálně přečíst info a objednat v anglině určitě zvládne, já bych nebyl výjimkou, ale i tak dávám hlas: určite áno, slovenský obchod má byť po slovensky

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Tiež som za to, že by mala byť aj slovenčina, ale určite aj angličtina.
    Pri takýchto značkách máš určite dostatok zákazníkov aj mimo SR, tí si tovar nájdu pod názvom. A pokiaľ sú aspoň z časti takí ako my, tak si určite nájdu cez pána gúgla aj iné informácie, recenzie, fotky daného tovaru pre rozhodnutie sa, či tovar kúpia, alebo nie. Vlastne, myslím si, že v dnešnej dobe to robí 99% zákazníkov nie len pri kúpe hodiniek.

  • Osobne mi anglictina nevadi, dokonca ju mam vsade ako predvoleny jazyk, kedze tam su terminy zjednotene. Slovencina je v technickom a specialne IT smere katastrofalna.
    Co sa tyka eshopu, nechal by som anglicku verziu na .eu domene a .sk iba presmeroval tam. Vela krat sa multijazykove verzie eshopov riesia uplne sprosto cez "zabudovany" Google translate na stranke.

  • Ja súhlasim zo vsetkym co mladenci písali a tiez mi sice americtina nevadi ale ta slovencina ma nieco do seba :) teda myslim to ze som skor zastanca slovenciny kvoli slovakom a jsane treba nechat aj angl. na eu ako pise mysiak

    • Official Post

    Rád by som sa zapojil ale všetko podstatné už bolo napísané. Ja hlasujem za obe verzie :)


    Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

    • Official Post

    Peto ja by som sa skor na to pozrel inak: kolko mas zakaznikov zo Slovenska(mimo nas hodinkomaniakov tu na fore) a kolko zo zahranicia? Lahka matematika ti da hned jednoznacny vystup pre rozhodnutie.

    Celkom si to vystihol. Moj predaj sa stále viac nakláňa na stranu zahraničných zákazníkov. Preto som aj načal túto tému. Či nie je lepšie sústrediť sa tam, kde to aj prinesie nejaký ten peniaz. Ako sústrediť silu a energiu na náš malý trh, ktorý podľa mňa nemá veľký potenciál v hodinkách strednej kategórie. Mám dojem, že ľudia si tu kúpia buď lacné hodinky alebo potom hneď luxusné. Navyše, moje značky tu nie sú známe, takže ľudia im nedôverujú (s výnimkou vás hodinkomaniakov, ktorí sa vyznajú :) )

  • ...no som slovak a dost asi narodne orientovany ale ci uz pracovne alebo aj sukromne(filmy, odborne weby atd.) sa mi nejako stiera rozdiel medzi SK a EN...a to nie som nejaky vazny EN borec ale v pohode citam, rozumiem a dohovorim sa...aj obchodne...dovolim si tvrdit, ze znalost jazyka dnes je druha gramotnost...

    ...za mna jednoznacne chod do EN verzie...

    Davosa L.E. RAF 1945-2015, Steinhart Nav.B-Uhr II 44mm, Steinhart Ocean One Blue Premium, Casio Oceanus OC-500D-2A, Casio G-shock GW9200-1, Vostok Europe AN-225 Mriyja, Vostok Europe GAZ-14 Limousine, Vostok Europe GAZ-14 Dualtime, Tissot T-touch II Titanium, ZENO Pilot Basic 1946, Vostok Europe TU-144 dualtime, Vostok 2609, Vostok 17 Jewel 2409 Brown Dial Two Tone Case, Parnis St2505 Power Reserve ...

    • Official Post

    Tam ide hlavne o pomer síl.. Kým priemerná slovenská objednávka vyzerá asi takto nejak:

    1 x Eulit remienok : 20 €
    1 x odbaretovač: 5 €

    priemerná zahraničná objednávka je orientovaná zväčša na hodinky, keďže nikto si nebude kupovať zo SR remienok. Čiže aj pri rovnakej návštevnosti oboch stránok je pomer zárobku výrazne v prospech sveta.. To je hlavný dôvod prečo nad tým uvažujem.

  • Ahoj,
    dal som hlas moznosti "vôbec nie, anglinu mám v malíčku", ale domievam sa, ze napriek zrejmemu nepomeru sil slovensky vs zahradnicny zakaznik by shop mal mat aj lokalizaciu v SK: ak aj nie ako default, tak aspon ako moznost volby.
    Mozno aj za cenu nepomeru namahy vynalozenej na lokalizaiu versus realny prinos.