Dovoz tovaru z tretích krajín

  • Pytam sa lebo ja som minule platil iba DPH. Ale teraz pozerám, že som mal oslobodenie od cla podľa čl.23-24 Nariadenia Rady (ES) č. 1186/2009, lebo sa jednalo o zásielku nepatrnej hodnoty (do 150€). Ale keď to clo na hodinky je 4,5% ale maximálne 0,8 € za kus (MIN 0,3 € p/st MAX 0,8 € p/st (strana 630)), tak to ani netreba nejako zvlášť riešiť. @lordsoft ty si to mal asi viac ako 150 €, tak ti dali zaplatiť ešte tých 80 centov :)


    Zásielky nepatrnej hodnoty
    Článok 23
    1. Pokiaľ článok 24 neustanovuje inak, všetky zásielky pozostávajúce z tovaru nepatrnej hodnoty odoslané priamo z tretej krajiny príjemcovi v Spoločenstve sú oslobodené od dovozného cla.
    2. Na účely odseku 1 „tovarom nepatrnej hodnoty“ je tovar, ktorého vnútorná hodnota nepresahuje 150 EUR na jednu zásielku.

    Článok 24
    Oslobodenie sa nevzťahuje na tento tovar:
    a) alkoholické nápoje;
    b) parfumy a toaletné vody;
    c) tabak a tabakové výrobky

  • toto ešte furt také postkomunistické ? posledne som tam skoro išiel ale nakoniec som počkal nech to vybaví za mňa pošta :nono: , za 4 dni som to mal z KOREA v DE potom 2-3 dni kým sa to dostalo na SK a ďalších 6 dní pošta a colnica - hrôza !!!!

  • Ja som bol zo všetkých tých vyhlášok a inštrukcií úplný jeleň ale nakoniec som tovar preclil tak že som JCD vytvoril cez túto stránku http://www.sad-online.eu/ a v podstate celkom jednoducho a bez čítania predpisov...Ak si niekto nevie rady tak nech skúsi, mne to pomohlo ušetriť čas a zároveň peniaze za deklaranta

  • zdravim, mne pride nieco cez DHL, ale ten postup je sialeny:
    Čo je potrebné k colnému prejednaniu zásielky?

    1.Splnomocnenie, ktoré slúži na zastupovanie súkromných osôb v colnom konaní - je potrebné vyplniť, vlastnoručne podpísať a zaslať späť na e-mail.
    2.Email s potvrdením o zaevidovní osobných údajov do systému finančnej správy - zaevidovanie si vybavíte online, viac informácií ako aj potrebné tlačivo nájdete na stránke https://www.financnasprava.sk/sk/podnikateli…r/EORI#fon_szso
    3.Doklad o platbe/úhrade za tovar a dopravu - doklad na základe ktorého je možné preukázať reálnu hodnotu tovaru v zásielke (výpis z účtu, Paypal, snimok obrazovky z internet bankingu a podobne). Na doklade musí byť uvedené meno a priezvisko majiteľa účtu/karty.
    4.Objednávka tovaru - objednávka, ktorú ste obdržali pri objednaní tovaru. Mala by obsahovať jednotlivé položky, ktoré su obahom zásielky ako aj ich jednotkovú cenu.
    5.Presná špecifikáciu tovaru (obsahu zásielky) - čo najpodrobnejšie prosím špecifikujte daný tovar v slovenskom jazyku. Čo to je, čoho súčasťou je daný tovar a na čo slúži?

    Za použitie globálnej colnej zábezpeky DHL pri colnom prerokovaní zásielky si účtujeme poplatok vo výške 2% z hodnoty colného dlhu, min. však 18 EUR a max. 90 EUR vrátane DPH.

    @Jozko - potreboval si riesit aj to zaevidovanie do systemov FinSpravy? ak je to fakt jednoduche, nemam chut platit DLH-ke 18 eur za to, ze polovicu veci musim aj tak spravit ja, a oni len vyplnia JCD..

    vdaka za odpoved!

  • no, ono vyplnenie dokladov asi tiez nebude "hracka", uz len z toho dovodu aby si presne urcil druh polozky ...
    jo, 18€ je sialenych, no kebyze mam ist z polovice Slovenska do BA na letisko a tam travit v poradi cas s deklarovanim tovaru tak neviem ...

  • Marek,

    no mna z colnice uz raz poslali domov tak som vedel ze sa musim registrovat. A co sa tyka toho JCD tak to som spravil cez tu stranku http://www.sad-online.eu/ . Som sa drzal tych instrukcii co tam maju vpisal udaje do policok, aj na zaradenie do sadzobnika je tam taky pomocnik no a ked som to mal hotove tak som cez PayPal uhradil tych 2,50 EUR co mi v porovnani s cenou kuriera prislo byt prijatelne. No a po uhrade mi to vyplulo hotove JCD. Bola tam aj moznost si ho vytlacit ale kedze som mal po predoslych skusenostiach s colnicou doma niekolko originalnch tlaciv tak som tie udaje prepisal do originalneho tlaciva.

    Mne to pomohlo lebo som bol inak uz dost znechuteny z celeho procesu. Tak drzim palce a pevne nervy:)

  • Zdravim, pridavam najcerstvejsie info - plati vsetko, co tu uz bolo vyssie uvedene. Ja som sa nakoniec rozhodol pre zastupovanie v colnom konani dhl-kou, a uplne ma to odradilo od dalsieho procesingu s nimi. Od nulovej spatnej vazby pocnuc, po poplatky. Pani schaosena sa mi nakoniec ozvala, ze hodinky mi budu dorucene v stredu 14.12.2016 — to bolo po telefonickom rozhovore s kurierom, ktory mi ich doviezol uz v utorok 13.12....
    Na moje prekvapenie - balik bol nerozbaleny, takze lutujem, ze som posielal original vypis o sume. Na prilozenej proforma fakture bola uvedena cena 87 usd. Ja som sa priznal k e174, z ktorych som teda zaplatil 20% dph, + e0,8clo + e18 za spracovanie dhl-kou.

    Kazdopadne, creationwatches sa potvrdili, bezchybne balenie, novy onalepkovany tovar, skatulka (nie origo seiko) a opeciatkovany medzinarodny zarucny. Vsetko ok. (akura luneta je asi o pol milimetra mimo cifra, ale to predycham, bo aj tak pojdem do vymeny ;) )

    Ak ma niekto otazky, pokojne sa pytajte, nech ziskane informacie sluzia k dobru dalsim nakupujucim ;)

    Sent from my tralalalk :)