Tissot couturier T035.407.16.051.00 Recenzia

  • Ahojte,
    Tissot couturier T035.407.16.051.00 mám vo vlastníctve skoro pól roka. V cenovej kategórii sa mi z klasicko-moderného štýlu zdali najkrajšie vzhľadom na podobné modely v podobnej kvalite napr. od Hamiltonu či Certiny. Ďalej čo ma oslovilo bolo zaťaženie na históriu firmy (ten rok na ciferníku tam jednoducho musel byť ).


    Prevedenie púzdra je výborne prepracované 39mm x 10,5mm, najmä rozdielny výbrus dotvára krásny svetelný efekt pri odraze. Sklíčko je samozrejme zafír, avšak mal by mať vonkajší antireflex, ktorý nejakým spôsobom nefunguje :D (ako keby tam ani nebol :D :D ) a sklíčko očividne odráža všetko na okolí. Popravde mi to vôbec nevadí, ba práveže by som bol radšej keby tam vôbec nebol, aby som nemusel riešiť obavy z jeho poškriabania. WR je do 100 metrov čiže úplne super.
    Vyhotovenie ručičiek, indexov a ciferníka je do detailov presné. Super luminova sa nachádza aj na ručičkách a aj na indexoch, nie je to samozrejme nič oslepujúce, ale svoj účel plní aj cca 4 hodiny v úplnej tme. Jediné, čo mi vadí je slabá citlivosť na svetlo a potrebuje riadne nasvietiť z blízka.
    Obzvlášť musím pochváliť prevedenie remienka a jeho zapínanie, ktoré plní svoj účel dobre a zároveň je veľmi pekne spracované. Musím upozorniť, že mám zápästie okolo 18,5 a ostáva mi len jedna dierka do rezervy. Ešte plánujem si kúpiť nejaký mesh, len ešte musím domyslieť aký by sa naj hodil (a či vôbec).

    Strojček je ETA 2834-2 musím pochváliť najmä pri preklápaní dátumu a dňa, ktorý prehadzuje naraz v čase 0:05 cca čo ma viacej fascinuje ako postupné preklápanie pri 4r36. Sklamanie je však presnosť. Či už to je spôsobené od výroby alebo počas prepravy či manipulácii v predajni, strojček robí cca +16s. Viem, že je to v rámci normy, ale aj tak som čakal aspoň do 10s. (Seiko mi robí cca 0s korekciou pri odložení v noci). Zvuk strojčeka je sprevádzaný pravidelným kovovým cinknutím, ktoré však neprekáža. Rotor je zdobený výbrusom a nie je hlučný. Len pri celej otáčke niekedy počuť cuknutie, ktoré asi vychádza z mechanizmu náťahu. Korunka, kladie výraznejší odpor ako napr. od Seika. Nie je to však nič tragické. Rezerva náťahu je približne 38h, čiže štandard.

    Celkovo som s nimi veľmi spokojný a myslím si, že v cenovej kategórii v akej sa nachádzajú, by som si asi lepšie nevybral, tak aby to spĺňalo moje kritéria a zároveň aby sa mi dizajnom páčili. :amen:

  • Krásne hodinky, tá denná odchýlka ma troška prekvapila, podľa mňa Ti to hodinár bez problémov doladí. Mne Tissoty robia cca 5 -6 sekúnd denne, nerobil som s nimi nič.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Ja si myslím, že naozaj sa im asi niečo stalo pri doprave, keď viem ako pohadzujú balíky niekedy. Hodinarovi ich zatiaľ nedám, nech sa zbytočne neotvaraju. Keď bude potrebné premazanie, tak ich dám aj vyladiť.