STEINHART "OCEAN Titanium 500 Premium"

  • STEINHART "OCEAN Titanium 500 Premium"

    Dovolil jsem si založit tomuto modelu vlastní vlákno, určitě si ho zaslouží a přináším v něm nové informace. Mnoho kolegů zajímalo, jak je to s třídou titanu použitou na výrobu těchto hodinek, tak jsem kontaktoval přímo výrobce a taková je oficiální odpověď:

    Dear Mr. ... ,
    grade 5
    Viele Grüße,
    Best regards,
    Anastasia Eisel
    Steinhart Watches GmbH

    Otázka použití třídy titanu je důležitá, představuje další důvod jistoty v kvalitu tohoto německého výrobce hodinek. 5. třída titanu se v hodinářském průmyslu považuje za nejlepší a používají ji všechny renomované značky zvučných jmen, namátkou značka Tudor.

    Nyní máme oficiálně potvrzeno to, o čem se na Watchuseek pouze dohadují ;)

    Více se o hodinkách rozepisovat nebudu, v názvu vlákna je přímo odkaz na výrobce s technickými detaily, kde tato důležitá informace chybí.



    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Este ostava zladit farbu puzdra, lunety a tahu a bude to fajn. Maju iny odtien napriek rovnakemu (?) materialu.. :)

    Inac na grade 5 nevidim nic zazracneho, v Cine toho vyrabaju na vagony a okrem narocnejsieho opracovania to nema myslim ziadne vyhody v hodinarskom svete. Ono je vlastne tazke najst iny titan, kedze takmer vsade sa pouziva grade 5 napriek jeho nevhodnosti napr. na sperky (prstene).. :) Za to keby pouzili titanove zliatiny pouzivane v medicine, ktore su odolne(jsie) voci odieraniu a tym padom poskriabaniu, hned by to bolo zaujimavejsie.

    Podla mna ziadna senzacia, Steinhart si znovu vybral najlacnejsiu a najjednoduchsiu cestu (rovnake puzdro z najdostupnejsej a velmi pravdepodobne najlacnejsej zliatiny titanu).. :)

  • Rozne odtiene si vysvetlujem tym, ze kazdy diel sa vyraba v inej fabrike a nejaka minimalna odchylka v zliatine alebo sposobe spracovania sa prejavi na farbe. Mozno casom pride premiova premium verzia, kde to bude za priplatok vsetko zladene. :)

  • No pokiaľ ide o mňa, možno najkrajšie štajny. Ale naživo som ich ešte nevidel. Rôzne odtiene ma nijako nerušia, poriadne ich tam vlastne nevidím, keď som si pozrel aj iné fotky... Ale chcelo by to vidieť naživo. Ak sa dobre pamätám, niekto z fóra ich má, možno by sa k tým odtieňom vyjadril...

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Když už se bavíme o titanu tak tady:

    http://www.inkosas.cz/download/titan…tan-grade-5.pdf

    http://www.ablogtowatch.com/watch-case-mat…ained-titanium/

    Rolexforum:
    First off, you need to distinguish between grade 2 (commercially pure) titanium, and grade 5 alloy (about 90% titanium). Watches were previously commonly made with grade 2, which is softer and does not polish. Higher end watches are now usually made with grade 5 which is harder and can easily be polished.
    Furthermore grade 5 is harder (and more scratch resistant) than the typical 316L or 904L used in watches. Sure, steel can be hardened more than grade 5 titanium, and some watches use hardened steel, but most typical steel watches are not.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Titan ma samozrejme vela lepsich parametrov ako ocel, ale predpokladam, ze nikto nespozna rozdiel ci puzdro odola tlaku 20 alebo 200mPa (hodnoty vymyslene). Tvrdost by mala zavisiet od toho, ci bol tepelne alebo povrchovo (titan carbid) tvrdeny - a tym by sa vyrobca urcite rad pochvalil. Inac to bude +- ako ocel + skrabance lepsie viditelne na titane.

    Titan neodsudzujem a sam by som ho chcel vyskusat, ale ako hodinkove puzdro to nie je ziadny zazracny material. Doba za 4 roky postupila, vtedy bezne dostupny grade 2 uz napr. v klenotoch kompletne vytlacil nevhodny grade 5. Tipujem, ze ide ako vzdy o cenu a dostupnost materialu.