H. Moser & Cie. Pioneer Centre Seconds


  • Nový športový model značky H. Moser & Cie mal byť z počiatku predstavený začiatkom roka 2016, ale okolnosti umožnily manufaktúre, predstaviť ho už koncom roka 2015. A je nutné uznať, že to urobili jednoznačne pôsobivo. Počas prvého švajčiarskeho parabolického letu, teda v stave beztiaže, odhalil líniu Pioneer osobne Edouard Meylan, CEO značky. Pri prezentácii novinky využil zmienenú beztiaž k testovaniu chronometrických vlastností ,,izochronie´´ rôznych oscilátorov s variabilným zakončením vlásku. Dôvodom bolo nájsť ideálne materiály a rigiditu pre jednotlivé komponenty stroja. Čo sa týka novinky, disponuje už osvedčeným 3Hz MHC 230, ktorý značka využívala už u predošlých modelov. Jedná sa o in-house stroj so zlatým rotorom nesúci rodný erb. Regulovaný je Straumannovým vláskom, ktorý si Moser sám produkuje, a v chodu vydrží pri plnom náťahu 3 dni. Je to vôbec poprvé, čo sa manufaktúra odhodlala siahnuť po kaučukovom remienku, avšak u prvej športovej línie to dáva zmysel. Design hodiniek však zostal stále čistý, s nádychom Bauhausu, aj keď si vyžiadal športové finesy.


    Ref.: 3230-0900
    Kaliber: manufaktúrne vyrábaný MHC 230 s automatickým náťahom (3Hz)
    Rezerva: 3 dni
    Púzdro: ružové 18kt zlato
    Priemer púzdra: 42,8 mm
    Vodotesnosť: 120 m
    Cena: 21.000 €




    zdroj: watch it.

    Paletteankerhemmung.gif

  • Ševče drž se svého kopyta ... ale s tímto heslem bychom se nikam nedostali, takže stále beru sportovní pokusy značky, která dokonale ovládá oblekovky, jako hledání cesty, za které musí zákazník hodně zaplatit. Jejich produkci jsem viděl na živo a něco měl i na ruce, dech se mi tají nad těmi barevnými úpravami číselníků, srdce zastavuje nad průhledy na jejich strojky. Na mrákoty způsobené cenou již většinou nedojde, nezajímá mě, není z mého světa :) ... umění je hodno obdivu bez ohledu na jeho cenu ... ale kdo se tímto rčením má stále sebemasturbovat :)

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Podľa mňa je tento model vymakaný, krásne detaily, farba, ručičky a samozrejme pohľad na riťku, pri tejto značke vždy poteší. Každý by určite niečo vytkol, zmenil, ale veď o tom to je.
    Mne osobne na prvý pohľad vôbec nepripadá, že je to športový model, ale u mňa to je tak dokrútené, že sa tomu nečudujem, veď som nosil Gé či Pepsi Seiko k obleku :rolleyes:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.