Oris Carl Brashear Limited Edition

  • Oris Carl Brashear Limited Edition

    Carl Brashear, narozený v roce 1931, narukoval do amerického námořnictva v roce 1948. I přes rasovou diskriminaci dokázal vystudovat U.S. Navy Diving & Salvage School a v roce 1954 se stal prvním černochem - potápěčem amerického námořnictva. Jestli je to pravda jsem nezkoumal, ale asi jo. Při zvláštní misi s vodíkovou bombou přišel o levou nohu a po rekonvalescenci se v roce 1968 stal prvním potápěčem bez nohy.


    Hodinky:
    Bronz s temně modrým číselníkem

    Průměr 42 mm
    2000 kusů

    cena
    2,600 Swiss Francs



    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Toto sú prvé bronzové hodinky na svete, ktoré sa mi páčia.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Bohužial efekt na tých vlavo by ma aj tak zaručene odradil od kúpi. Rád by som ale videl také usporiadanie ciferníka s indexami a ručičkami na niečom z ocele.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • S tym spodkom suhlasim, inak mi pridu take nijake ...

    Ja súhlasím, veko krásne, príbeh zaujal, vodotesnosť no hrôzy. Celkovo... tuctový dizajn, ničím zvláštne.
    A hodila by sa aj aká taká ochrana korunky.

  • Film je ok, hodinky taky, jak už je zvykem, jejich cena se stále více orientuje na vyšší příjmy, což je v našich končinách dost degraduje, raději sáhneme po levnějších potápkách v bronzu v podobné kvalitě. Orisky nejsou špatný, ale něco mi tam nesedí, možná ty indexy, cifr bude magickej a krásnej, stejně tak zpracování, taky mi chybí ochranka pro korunku, to pouzdro je směrem k ní přímo vyšpulený, jako-by říkalo: uraž korunku.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • film a De NIro obzvlášť bol skvelý... a "Cookie" Brashear dokázal niečo čo bolo a je za hranicami ľudských možností. Nadôvažok sa vysporiadal s rasovou diskrimináciou na spôsob "Tuskegee Airmen" až na to že proti nej bojoval osamotený a bez akejkoľvek podpory. Veľká pocta a uznanie Veľkému Mužovi! Hodinky ako pocta výnimočnému človeku sú od Orisu skvelý počin a zaslúžia si za to pochvalu. Sú "fajné a pěkné" , ale ako som už poznamenal v niektorom vlákne : bronz je skvelý materiál - ale na sochy. Mnohým sa bronzové puzdro bezpochyby páči a chytí preňho zaujímavu patinu, a viem že ma tu za väčšina z Vás asi tvrdo skritizuje, ale na mňa subjektívne tá patina pôsobí ako kus hrdzavého železa. Ale ako vždy prezentujem jedine svoj subjektívny názor.

  • :) Ty si ale srandista :) to už by bola poriadna šleha! myslím že to by sa cenovo pomaly blížili k Roládam. Uplne by stačila klasická prachsprostá 316L. Aspon časť limitky mohli spraviť oceľovú. V kombinácii s tým famóznym, úchvatne modrým ciferníkom by podľa môjho skromného názoru tie hodinky vynikli ešte viac. Inak s Tebou musím súhlasiť - dýnko je jednoducho neuveriteľné! Ochrana korunky by sa určite zišla ale inak sú rozhodne veľmi vydarené. Osobne sa mi veľmi páčia indexy (teda keby boli tiež oceľové) :) a konečne má aspon pár ľudí triezvy úsudok a použili NORMÁLNY rozmer a neznásilňovali to na povedzme na 45mm! takže máme normálne nositeľné hodinky aj keď na úkor nenormálnej ceny :) :)

  • Myslím, že výrazná patina, čo sa zvyčajne prezentuje na foto bronzových hodiniek, je často "umelo" vytvorená. Mal som bronzové pilotky a aj putovné potápky Aquadive, takže viem, o čom hovorím.
    Výhodou bronzu, okrem toho, že dobre vyzerá, je aj, že na ňom nevidno vlásočnicovité škrabance

    Píšem ťapkou.

  • A mne sa velmi pacia, aj s tym bronzom. Dynko je naozaj jedno z najkrajsich, co som kedy videl. Inak videl som uz pred rokmi film o ciernom americkom potapacovi, ktoreho aj sudili a nakoniec vyhral. Asi to bolo o nom, kedze to bol prvy cierny potapac.

  • :) nesudili ho, bol pred odbornou komisiou kde po amputacii koncatiny musel dokazat ze napriek tomuto hendikepu je stale schopny vykonavat profesiu armadneho potapaca. ta komisia bola zlozena z lekarov a dostojnikov a mali posudit Brashearovu sposobilost. uz sa nepamatam ako to bolo presne, ale jednou z podmienok ktoru musel splnit bolo tusim prejst v tazkom potapacskom obleku niekolko (snad 10 ci 12?) krokov a jemu sa to s velkym vypatim sil, ale predsa len podarilo. podotykam ze tych "par" metrov musel prejst na súši (v miestnosti) teda nie vo vodnom prostredi kde plati Archimedov zakon. myslim ze malokto z nas si dokaze predstavit aka je to namaha aj pre zdraveho cloveka, ten hlbkovy oblek totiz nie je prave najlahsi. Brashear to vsak napriek vsetkemu a vsetkym racionalnym predpokladom zvladol a komisia nakoniec musela ocenit jeho nezlomnu volu a uznali ho sposobilym pokracovat v sluzbe. takze si asi videl ten spravny film :)