• Dnes som dohodol predaj mojich Prometheusov a tak sa začalo pátranie po novom prírastku. Už dávnejšie som pozeral, že Chr. Ward má veľké zľavy ale nijako ma to nezaujalo keďže som neplánoval nič kupovať. Včera tu ale kolegovia na tieto zľavy opäť upozornili a tak som začal rozmýšľať či ich využiť. Rozmýšľam teda nad Tridentami pro 600 GMT. Nie som si ale úplne istý, či sa pri nových modeloch Trident bude jednať len o zmenu loga alebo prejdu aj inými zmenami. A nechcem o pár mesiacov lutovať, že na svete je nová možno krajšia verzia Tridentov ( aj keď o pár stovák drahšia ). Skúšal som nájsť nejaké info na chr.ward fore ale nepodarilo sa. Takže mám nad čím rozmýšľať :)

  • Po pár dňoch nosenia môžem zhodnotiť prvotné dojmy. Na ruke sa nosia dosť dobre, prvý krát mám niečo s veľkosťou 40 mm. Hodinky sú celkovo veľmi kompaktné a ľahké takže niekedy aj zabudnem, že na ruke niečo mám. Pôsobia veľmi jemne, aj na pohľad aj pri nosení. Jemné línie na ciferníku/ tenké ručičky pôsobia v dnešnej dobe keď je väčšina hodiniek veľkých a masívnych nezvyčajne. Je na nich pomerne dosť detailov, ktoré človek časom objaví. Veľmi sa mi páči červená ručička na dolnom hodinovom subciferníku. Červený je tiež nápis MIN. ktorý je na ukazovateľovi rezervy náťahu. Ináč rezerva náťahu je veľmi praktická vec. Nedostatok je pre mňa zvuk točiaceho sa rotora ktorý je počuť vždy keď človek prudšie pohne rukou. Vypuklé sklíčko je plastové, čiže pochytalo už dosť škrabancov a dva malé ťukance. Neviem ako je to z možnosťou jeho výmeny určite to časom skúsim vyriešiť. Ináč hodinky si neplánujem nechať dlho, nie je to úplne môj šálok kávy. Pár mesiacov si ich užijem a potom pravdepodobne poputujú do predajného vlákna.

    Remienok je dosť v zlom stave, takže ho hodlám v blízkej dobe vymeniť. Rozmýšľam nad remienkom z brúsenej kože/ semišu alebo niečoho podobného menej elegantného, čo hodinkám dodá mladší look. Ak by ste mali nejaký typ budem rád, nechcem objednávať z Ameriky a iných vzdialených krajín a čakať naňho mesiac. A na európskych stránkach som nič zaujímavé nenašiel.

  • Už je to vyše roka, čo mám Martenerá. Stále robia veľkú radosť a potvrdzujú mi to, že hodinkomaniak nepotrebuje kúsok za xx tisíc aby mu prirástol k srdcu. Na ceste je nový prírastok, opäť od micro brandu, opäť hodinky, ktoré mi padli hneď do oka. Zatiaľ pridám pár fotiek ktoré som za poslednú dobu urobil

  • Moje Balaur robia veľkú radosť. Po dlhej dobe hodinky s Etou prekvapivo zrovna v týchto hodinkách. Stále sa s nimi vžívam. S hrúbkou púzdra 13.5 mm sa osvedčili aj ako oblekovky. Veľmi sa mi páči ich ťah. V celku sú to až prekvapivo univerzálne hodinky. Snáď sa časom dokopem aj k napísaniu recenzie. Zatiaľ pár fotiek :)

  • Tak tu je recenzia mojich hodiniek Aevig Balaur.

    Názov značky Aevig znamená v starovekej nórčine "večný". Názov značky sa mi páči, vždy som tiahol k názvom začínajúcim sa na A, určite to má spojitosť s tým, že moje meno sa na toto písmeno začína tiež. Logo nie je ničím výnimočné a to či sa niekomu páči je čisto subjektívne. Ako sa na tak naňho každý deň pozerám "padlo mi do oka" a som sním spokojný. Aevig sídli v Holandsku. Z toho pre nás európanov plynie výhoda poštovného zadarmo a rýchleho doručenia.

    Balaur sa začal ako projekt na Watchuseek v roku 2012, rok predtým ako bol Aevig založený. Projekt Balaur sa ale akosi nedarilo zrealizovať. Zakladateľovi Aevigu, Chipovi trvalo niekoľko rokov kým bol s výsledným modelom spokojný. V počiatočných fázach mu dokonca jeden výrobca dizajn hodiniek ukradol a so zmenami ho začal sám vyrábať.

    Dosť bolo teórie teraz k samotným hodinkám. Púzdro má rozmery 42mm, hrúbka- 13.5mm, lug to lug- 49mm, rozteč nožiek- 22mm, WR- 300m. Rozmery sú to pre mňa ideálne. Dĺžka nožičiek je príjemná a navyše sú výrazne zahnuté dole, takže pekne kopírujú tvar zápästia. Púzdro pôsobí z každej strany vyvážene a povedal by som futuristicky. Povrch je takmer všade brúsený, až na dve leštené línie, ktoré sa tiahnu po bokoch. Chod korunky je bezproblémový. Druhá korunka, ktorá ovláda vnútornú lunetu nieje šróbovacia. Spočiatku som si myslel, že pri bežnom nosení sa teda bude vnútorná luneta často otáčať bez môjho vedomia. Ale nie je to tak, niekdy sa odchýli o jeden dva milimetre ale to je asi tak maximum.

    Presuniem sa na Ciferník. Ten je asi mojou najobľúbenejšou časťou. Je modrý, tá modrá ale nieje klasická. Pri slabom svetle vyzerá byť tmavo sivý až čierny, niekedy hrá zelenými tónmi. V podstate je to ale nenápadný odtieň modrej, a to nakoľko vynikne záleží aj do voľby remienka/ ťahu. Interná luneta má dve škály a pri pohľade z boku je vidieť, že má dve hrany, tento detail sa im veľmi podaril. Prvá časť lunety je klasická 60 minútová potápková, druhá časť je 12 hodinová a môže slúžiť na určenie druhého časového pásma. Ručičky sú "semi- skeletonized", na sekundovej ručičke je oranžová lumi na zbytku je BGW9. Zafírové sklo má vnútornú AR a je klenuté z oboch strán. Takže na ciferník je pekne vidieť aj z extrémnych uhlov.

    Ťah na ktorom prišli je fajn ale nie som veľký priaznivec ťahov takže ho asi moc nebudem využívať. Páči sa mi na ňom vystúpený stredný dielik. O pohon sa stará ETA- 2824, zatiaľ robí v priemere 2 s/24h. Mojimi rukami prešlo zopár hodiniek, bol to síce skromnejší počet, ale môžem konštatovať, že tieto sú z pohľadu z vonka najkvalitnejšie vypracované. Stále na nich nachádzam detaily, ktoré som si predtým nevšimol a neľutujem, že som opäť išiel do microbrandu.

    Je to jedna z mojich prvých recenzií, čo má viac ako 5 riadkov. Ták snáď bude čitateľná :)

  • pekné " dvojkorunkáče " a pekný pokec. Píšeš, ža zafír je klenutý z oboch strán, ale z foto mi to tak nepripadá :nono: že by bolo z vonka klenuté, či?

    A stitch in time :D

  • Keby maju na stranke napisane informacie, ktore by sa ukazali ako nepravdive, urcite by Chipa a cely Aevig zniesli na roznych forach a recenziach pod ciernu zem.

    Klenute sklicko je, akurat nie vyrazne, a musim uznat ze na tych fotkach vyzera byt ploche.

  • super recenzia, vidim ze detaily z oblasti hodinarstva ovladas dokonale, ja by som to tak nevedel spisat. klobuk dole. a tie hodiny, dobre si si vybral. Na fotkach Co mate dnes na ruke ma tiez zaujala ta atypicka modra, velmi zaujimave. Zaujimala by ma foto viecka vzadu.