Perrelet First Class


  • Švajčiarska spoločnosť PERRLET práve v týchto dňoch obohacuje svoju oblekovú sériu o dve nové kolekcie. Konkrétne sa jedná o First Class Double Rotor a First Class Double Rotor Skeleton.

    Modely FIRST CLASS boli donedávna príkladom striedmosti, elegancie a tvarovej nekonfliktnosti. Každý kto nezaspal na vavrínoch vie o technickom riešení Double Rotor, ktoré si spoločnosť "chová ako v bavlnke". Bolo len otázko času kedy sa táto technológia dostane aj do hodiniek určených prevažne k obleku.
    Technické riešenie ktoré nám ponúka PERRELET sa inde nevidí a preto nám oko padne ihneď na spomínané vylepšenie. V tomto prípade ale nehľadajme žiadne turbíny ani nič podobné. CIferník zdobý obyčajný trojramenný rotor zdobený Ženevskými pruhmi.

    Hodinky s veľkosťou oceľového púzdra 42,5mm ( na môj vkus trošku dosť na oblekovky) a WR 50m, majú na boku pre značku príznačné vrúbkovanie.

    "V roku 1995 predstavil Perrelet prvý Double Rotor kaliber. Automaticky naťahovaný mechanizmus P-181 čerpal energiu z dvojice závaží. Synchronizované otáčanie rotorov zabezpečuje rýchlejšie, stabilnejšie a účinnejšie naťahovanie ako jednorotorové systémy. Benefit sledovania pohybu rotora a rytmického kmitania zotrvačky bez skladania hodiniek zo zápästia azda ani nie je potrebné osobitne vyzdvihovať".

    Modely First Class Double Rotor sú poháňané strojčekom Double Rotor P-181-H, prvým kalibrom s dvojitým rotorom vyrábaným kompletne in-house. Na foto to zle zle vidno ale nachádza sa tu aj komplikácia dátumu, ktorú však vo zvislej polohe zakrýva rotor. Na záver už len dodám že rezerva náťahu je klasických 42 hodín a kaliber pracuje na frekvencii 28 800 polkmitov za hodinu. (4Hz)

    VIDEO:

    External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    ZDROJ: HODINARSKY MAGAZIN
    GOOGLE
    PERRLET

  • Nejen že jsou technicky zajímavý, ale i perfektně zpracovaný, není na nich nic odflákléhlo, včetně spon u hodinek s ocelovým náramkem, mají slušný potápky, hodně hodinkomaniaků odrazuje Festina group kam patří a ani přes to, že jsou to dobrý hodinky by do nich nešli, ztráta při prodeji je pro ně vyšší, než je obvyklé, já bych je bral asi přímo ze Švýcar, kde se občas objeví za překvapující cenu. Samozřejmě záleží na modelu.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1