rada pri vybere hodiniek

  • V prvom rade, ide o dva úplne rozdielne modely, štýly, remeň, vodotesnosť, strojčeky... aj keď od jednej značky (tiež neviem prečo by nemala patriť medzi obľúbené).
    Plánuješ kúpiť oba modely? Alebo čo vlastne hľadáš?
    Pri tom skeletone a v tej cene zoženieš krásny open heart (možno aj skeleton) napr. od Eposu.
    Pri tom sport sú od tejto značky aj omnoho krajšie modely (ak teda chceš len Tissot), to nehovorím o iných značkách v tejto cene.
    Takže za mňa z tohto výberu ma nechytil ani jeden.

    • Official Post

    tiez si nemyslim ze by mala byt tissot zla znacka... pre niektorych mozno prilis mainstreamova, inak osobne s nou nemam ziaden problem a vedel by som si predstavit vlastnit niekolko modelov.
    tvoj vyber nie je zly, obe su pekne a ako pisal mapo, kazde su ine. ak sa ti paci racing styl, tak skus pozriet od tissotu tieto dvoje hodinky... ;)

  • skús nám dať nejaký limit do ktorého ti máme radiť :)

    pozrel by som sa aj po iných značkách zhruba na úrovni tissotu ako napr certina :) cena by mala byť ok vzhľadom na modely ktoré si poslal. oproti tissotu má certina DS (double security system).

  • Dakujem za nazory a prispevky.
    Rozpocet by som mal cca 1500€ samozrejme nieco malo + nieje problem.
    Hladam urcite mechanicke hodinky, na sposobe natahu ani znacke nezalezi ale skor sa priklanam ku svajciarskemu povodu. Praveze som pozeral obrovske mnozstvo hodiniek a prave tieto dvoje ma najviac oslovili. V pripade prc200 mam obavy o kaliber c01.211 ktory nema ani najlepsiu povest a taktiez mi bol neodporucany hodinarom ktory vykonava autorizovany servis.
    Nerozhoduje ani chrono avsak podmienku by som mal a to aby bol mozny pohlad na strojcek a to ci uz open heart, skeleton alebo priehlad na zadnej strane. Rozmer by som rad mal minimalne 41mm a maximalne 44/45mm.Tah bud koza alebo kaucuk.
    Zameranie hodiniek nerozhoduje a nevyzadujem ani neutralnost
    videl by som to skor ako vyhodu.
    Dakujem za odporucania :D

  • Dakujem za nasmerovanie @mapo. Cely vecer prezeram znacku epos a naozaj maju uzasne kusky. Vedel by mi niekto poradit kde v okoli Bratislavy sa ich da vidiet nazivo?

  • Ahoj, Eposy uvidíš asi iba vo Zvolene, prípadne v Bratislave jedny konkrétne môžeš na mojej ruke. Rovnako mám Tissoty či Certiny, takže lovíme v rovnakých vodách. Môj čiste subjektívny dojem, ktorý je skôr o pocite, je, že Certina mi príde o milimeter kvalitnejšia ako T, tie hodinky sú lepšie chránené, či už ide o vodotesnosť (myslím, že ani nejdú pod 100m) alebo DS. Ale so žiadnymi chybu nespravíš, no Epos, to už je naozaj mimo main streamu, čosi pre milovníkov hodín. Pre ilustráciu vyrobia denne okolo 70 kusov, Rolex napríklad až pár tisíc, takže naozaj žiadny main stream. Ale ak sú aj Tissoty rozšírené, to im nič neuberá z kvality. Dám Ti za seba jednu radu. Nechoď do tých skeletonov. Nevidíš poriadne, koľko je hodín, ale myslím, že prechádzaš podobným vývojom ako ja. Tiež sa mi veľmi páčili Tissoty a Certiny a najmä skeletony, open heart pod. No čím dlhšie som hodinky obzeral, tým menej ma to bralo a teraz mi úplne stačí zadný priehľad na strojček. Takže sa obávam, že by si pri skeletonoch čoskoro kukal po bežnom ciferníku,

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim