ExTático Relojes (ESP)

  • Koľko španielskych hodinárskych značiek poznáme? Každý určite spomenie značku Festina, tí zdatnejší nezávislého barcelonského hodinára Pitu. Značka ExTático funguje na trhu od roku 2006. Zameriava sa prevažne na "diver" hodinky. Nečakajme však nič svetoborné, dizajnu určite dali zabrať dostatočne, nečakám žiadne ovácie, no ale aj napriek tomu patria do hodinárskeho sveta. Značka používa švajčiarske strojčeky ETA, nechýbajú rôzne materiály ako bronz či hliník, samozrejmosťou sú antireflexné úpravy, jednoducho skoro všetko na čo sme u potápačských modelov zvyknutí, samozrejme a veľkosť, nakoľko pod 44mm táto značka nejde. V obľube je hlavne 46mm a viac a na to už treba mať labku :)
    Podľa informácii, ktoré poskytuje všemocný internet, je obľúbenou sériou Diver No. 1 s priemerom púzdra 44mm, výškou 15,5mm, jednosmerne otočnou lunetou so 120timi krokmi. Vodotesnosť bola testovaná na 400 metrov, nechýba zafír s dvojitou antireflexnou úpravou. Hodinky poháňa kaliber ETA 2824 s rezervou 40 hodín. Veľkou nevýhodou tejto značke je však upevnenie kaučuku dvojicou skrutiek k púzdru, čo znamená, že pri opotrebovaní neostáva nič iné len sa obrátiť na výrobcu. Modely sú cenovo dostupné v rozmedzí od 700€ do 1500€, tento konkrétne za 875€ s 3 ročnou zárukou.
    Čo Vy na to? :mrgreen: http://extaticowatches.com/

    Pre obraz aj iné modely tejto značky:


    • Official Post

    Mne to príde ako sesterská značka Inivicty :D

  • Nemůžu si vzpomenout, co mě to pouzdro připomíná, v každym případě znám mnoho lepších způsobů jak užít 800 a dokonce i víc, než je nákup toho tady.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1