DeBethune DB25 Quetzalcoatl

    • Official Post

    Quetzalcoatl, dobrý mezoamerický boh vyobrazený ako operený had, nieje iba spomienkou na aztécku mytológiu, ale taktiež názov nových hodiniek manufaktúry DeBethune. Navrhoval ich opäť David Zanetta a na ich výrobu si prizval nadanú umelkyňu Michéle Rothen, ktorá už so značkou spolupracovala na modeloch pripomínajúce dávne indiánske kmene Májov a Aztékov. Pri tejto novinke sa sústredila na navrhnutie spomínaného hada a hodinových indexov vychádzajúcich zo vzhľadu aztéckého Veľkého chrámu, na ktoré hadia hlava a chvost ukazujú. Pod umeleckým dielom s jemným stredovým gilošovaním, nad ktorým sa vznáša úchvatná skulptúra, pracuje manufaktúrny 4Hz kaliber DB2005 využívajúci kremíkové krokové kolo. To predstavuje akýsi moderní protipól historicky vyzerajúceho monumentu, ktorý vydrží pri plnom náťahu obidvoch pérovníkov celých šesť dní. Stroj s ručným náťahom disponuje iba 173 súčiastkami.


    Ref.: DB25AWY
    Kaliber: manufaktúrne vyrábaný DB2005, manuálny náťah
    Rezerva chodu: 6 dní
    Púzdro: 18kt biele zlato
    Priemer: 44 mm
    Remienok: aligátor
    Vodotesnosť: 30 m
    Limitovaná edícia: 20 kusov
    Cena: 115.000 €



    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Zdroj: watch it, internet.

  • Uměleckej projev, kvalita, technologie a materiály...to všechno stojí za pozornost. Ale jako tematickej celek to jde zcela mimo mne a k tomu se mi ani nelíběj.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

    • Official Post

    Videl som ich už dávnejšie ale vôbec ma veru neoslovili :) No určite musia pútať pozornosť.