recenzie na kalibre

  • Zdravim, nakolko sa mi nepodarilo najist ziadne samostatne vlakno na recenzie strojcekov(kalibrov) rad by som taketo vlakno zalozil. Bol by som rad ak by sa tu pridavali realne skusenosti s roznymi kalibrami, ich presnost, spolahlivost, servisovanie atd. Sam aktualne riesim vyber hodiniek a zvazujem aj ktory kaliber by bol vhodnou volbou. Ak podobne vlakno uz existuje prosim o ospravedlnenie a zmazanie tohoto prispevku,
    Dakujem

  • Dvacet let neservisovanej kalibr 68/683, přesnost před: cca 40-50 vteřin za 24hod. Rozebrán, vyčistěn, promazán, seřízen aktuální stav 4 vteřiny do mínusu za 24 hod. COSC, che.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Cal. 2500 Coax. (Omega Planet Ocean), stáří 3 roky (v době kdy jsem je měl), neservisováno, 24 hod na ruce +3s.

    Seiko SKX779 Monstra, strojek 7S26 bez hackingu. Když se jemně pootočí korunkou ručičkami v protisměru, vteřinka se zpomalí až úplně zastaví. Měl jsem vyzkoušeno, že tuhle operaci strojek lépe zvládá když není zcela natažený.
    Stáří hodinek neznám, servis žádný, dělaly cca 12 vteřin za 24 hod na ruce. Strojek 7S26 v novějším modelu nahradili strojkem 4R36, který je srovnáván s Etou 2824, má hacking, běží na pomalejší frekvenci než ETA, ale ta má jen datum, 4R36 day-date. Přesnost i když jsem tento strojek neměl bude podobná.

    Seiko SKX 007, strojek 7s26, zkušenosti stejné jako u Monster

    Prim Pyžamo kalibr 68,4 s ručním nátahem, 17 kamenů, frekvence 18 000 kyvů/hodinu – 2,5 Hz, rok výroby hodinek nezjištěn, tento strojek se používal od roku 1976, majitelem jsem asi rok, servis aktuálně nepotřebný, dělají cca 15-25 vteřin za den.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Mechanicke hodinky nemam moc dlho, najdlhsie Seiko 5 SNZG15K1 - aktualne v sluzbach mojej polovicky ako tool. V poslednom case vyzera kaliber 7s36 po 2.5 rokoch pouzivania takto.

    Slapal spolahlivo, odkedy je tam tento pruser isiel asi pol minuty denne dozadu - nieco tam drhne a brusi. Hodinky nevideli poriadne vodu a tlakovkou pred casom aj tak presli.
    Uz spinkaju v sufliku a cakaju na hodinara, snad im pomoze... tak ako som tomu kalibru fandil, tak ma tento kus sklamal...

    Ostatne
    Steinhart 44 (Unitas 6497-1) bez problemov, 2 roky, cca +10s/den
    SKX013 7s26 - rok a kusok bez problemov, do +5s/den
    Damasko DA38 - ETA 2836-2, 2 mesiace, cca +5s/den

  • to vyzera ako keby sa tam dostala vlhkost, nie je to pekny pohlad


    podla jedneho dobreho hodinara (ktory bohuzial nema na opravu cas) to vlhkost nebude, lebo inak by to bolo vsade, ten bordel je vsak len okolo perovnika. vraj to je olej a bordel s nim vykydany z perovnika alebo nieco drhne a brusi v mechanizme samonatahu.
    same dobre veci sakra...

  • som rad ze citam pozitivnu recenziu na unitas 6497-1 nakolko zvazujem :
    http://www.tissot-scs.com/sk/T070.405.16.411.00.html

    Pridam este recenziu na kaliber eta c01.211. Recenzia je bohuzial iba z druhej ruky. Pri dnesnom stretnuti s hodinarom z CR spominal ze dany kaliber mal problemi so spolahlivostou dokonca bola kratkodobo stopnuta jeho dodavka avsak ze presiel modernizaciou (neviem presne o aku zmenu sa jednalo) ale ze momentalne to je spolahlivy kaliber. Ak ma niekto osobnu skusenost s tymto kalibrom budem rad ak prida vlastnu recenziu.