Čo máte dnes na obed (foto s hodinkami)?

  • Takže teď jsem zaměstnán

    :) no paráda - znie to ako ktovieaké terno : som zamestnaný :) ale tie "smajlíky" prosím chápať s rezervou - "usmievam" sa silne cez zuby a kŕčovito a ospravedlňujem sa za sarkazmus... Nerobme si ilúzie - tak ako u Vás v Česku tak aj v tomto našom Absurdistane je to "prašť jak uhoď" u Vás možno snáď o niečo lepšie, ale ťažko povedať keď v ČR nežijem a nedokážem reálne posúdiť každodenné fungovanie, náklady na "prežitie" , mieru korupcie atď, atď... z médií človek získa akurát sprostredkované informácie, takže sú to skôr domnienky ako fakty ale mám jednoducho taký pocit hraničiaci s presvedčením a istotou že minimálne v rámci V4 je to tu na Slovensku najviac domrvené :(

  • skúste PSA Trnava

    :) :) alebo nemecký výrobca automobilov v Bratislave či kórejský v Žiline ( zámerne nebudem ani menovať, pretože takú reklamu a publicitu si nezaslúžia! ) áno, áno, počul som neskutočné a neuveriteľné "skazky" , žiaľ z príliš serióznych zdrojov na to aby som o nich čo i len zapochyboval a väčšinou to boli osobné skúsenosti ľudí ktorý ich zažili na vlastnej koži, takže mám celkom reálnu a "plastickú" predstavu ako to v automobilkách funguje :(

  • ... vzdy je to iba o troch veciach: danostiach cloveka, realnych moznostiach a nevyhnutnej davke stastia...

  • No právě a tech domů s věkem ubývá. Tak máš štěstí, že jsi v téhle době mladej nevim kdo, tomu slovu nerozumim, protože máš dost casu na to si nekde zajistit teplý mistečko.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Rojko je snilek Watchi...neviem ci tych domov ubyva, skor vekom trochu stracame odvahu riskovat:(

  • Jsem to nestihl dopsat.

    Treba já tu moznost měl taky, ale nechal jsem se zlákat nezávislostí, ale moje záměry nakonec nedopadly. Díky žralokům v podnikání a hlavně v politice. Takže teď jsem nucen přežít jak se dá. Domluvim se pěti jazykama, rozeberu slozim a ozivim PC a td a je mi to houbeles platný. Tak vstavam ve tři, honim se min 12 hodin denně a jsem rád, že nějak přežijeme a trochu našetříme. Ostatně genově mám tady ještě tak 5,6 let. I přes to všechno doufám, že se geny pletou.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • páni, Vlado (mvaldo) sa už medzitým stihol aj naobedovať a zjavne nie najhoršie :) tak : každý máte pravdu, pochopiteľne z rôznych uhlov sa veci javia a hodnotia rôzne...

    vzdy je to iba o troch veciach: danostiach cloveka, realnych moznostiach a nevyhnutnej davke stastia...

    hmmm, zaiste, zaiste, avšak ak SA tento okruh nejakým spôsobom zúži (prípadne ho z nejakého dôvodu zúži sám dotyčný) logicky sa zúžia aj možnosti. A keď už niekto žije vo svete zúžených možností, veľmi ťažko svoje pôvodné možnosti získa späť, takže možno bude nútený zobrať to čo by pred časom nevnímal ani len ako hypotetickú možnosť.

    svoj zivot si vazim natolko, ze ked mam stravit tretinu zivota v praci, tak chcem ju travit v relativnom pohodli, pokoji a v ramci moznosti s radostou. Takze ak niekde nie som spokojny, idem o dom dalej.

    správny pohľad, nemusí to tak byť ale vždy, môže dôjsť k bodu v ktorom to už nie je o tom či a ako si vážiš svoj život ale v akej životnej situácii či rozpoložení sa jedinec nachádza. Toto rozpoloženie je do značnej miery ovplyvnené : 1. schopnosťami jedinca (nemusia byť nevyhnutne analogické kvalitnému či vysokému vzdelaniu)

    2 .lokalita - je rozdiel či si systémový alebo genetický inžinier s diplomom z Cambridge keď si sa vrátil do svojho kišlaku kdesi na úpätí Hindúkuš alebo k svojmu kmeňu v oblasti Afrického rohu, či gangu kdesi v juhoamerickej favele v naivnej viere pomôcť svojim "rodným", alebo naopak : pracuješ pre renomovanú spoločnosť napr. v Silicon Valley. (extrémne prípady uvádzam zámerne kôli názornosti)

    3 . vek - v určitom momente už človek nepatrí medzi mladých dravých "mileniálov" (ako len to slovo nemám rád!) či generáciu Y äto už je lepšie :) ale do dôchodku má ešte poriadny hektár, a k tomu záväzky či už vo forme finančných alebo rodinných nezriedka oboje, pretože rodinné bez finančných si nedokážem úplne predstaviť, komplikácie zdravotného charakteru - ideálne chronické a situácia sa dramaticky mení...

    4 . už spomínané záväzky : hypotéka, rastúce ratolesti, manželka, zdravie, dožívajúci rodič, etc... to už človek porozmýšľa či vrazí "šestku" do kúpy nových hodiniek alebo z tejto sumy bude rodina existovať takmer pol roka (spolu s príjmom manželky). No a chuťovky ako problémy s deťmi, manželská kríza, kríza stredného veku, choroba či nebodaj úmrtie v rodine, strata hoc aj mizerného zamestnania (deti dospievajú, radi by študovali) byt/dom potrebuje nevyhnutné investície/opravy, auto zrejme dojazdím túto sezónu a končí... to sú len také drobnosti na spestrenie každodenného stereoptypu. Potom si človek povie - keby som mal to čo rokmi zmizlo v nenávratne, (teda mladosť a s ňou súvisiaci pohľad na svet) to by som si veci zariadil inak :) lenže ako vraví jedno údajne indiánske príslovie (a vôbec nezáleží na tom či je indiánske alebo nie a či ho parafrázujem doslovne alebo len približne) : "len vtedy vieš ako sa ten druhý cíti, keď prejdeš v jeho mokasínach 7 míľ"

    to len tak na okraj a kôli predstave :) nie, nepatrím medzi moróznych postarších mizantropov :) písal som čo ma napadlo a napadlo ma že ľudia majú rôzne dôvody a príčiny a nie vždy si môžu - môžeš vyberať hrozienka z koláča. Kým sa to dá, treba si ich navyberať pokiaľ možno čo najviac pretože biblických 7 rokov hojnosti raz môže (aj keď nemusí) skončiť :) tentokrát sa skutočne ospravedlňujem sa svoj traktát, ak sa niekomu nepáči poprosím admina zmazať...

  • áno, čítal som Tvoj príspevok... čo dodať - užívaj plnými dúškami : Carpe diem! :) alebo ak sa Ti páči viac Kazateľ , tak "Rejoice, O young man, in thy youth and let thy heart cheer in the days of thy youth" :)