• O Damasko sa zaujímam už dlho. Vlastné technológie, inovácie, malá v podstate rodinná firma, manufaktúra.
    O tom kto ju vybudoval do dnešnej podoby a ako začínal sa dá dočítať. Poviem len, že u mňa to vzbudzuje obdiv, rešpekt a uznanie.

    Rád by som sa tu s vami delil o skúsenosti a foto s mojimi DA38 - modelom v ktorom som našiel snáď dokonalé hodinky pre mňa :)

    Po rozbalení...
    Poctivé hodinky, bez jedinej chybičky. Zabalené ukážkovo, servis distribútora (kto iný ako Toptime :) ) na 1*, po všetkých stránkach.
    Vyzerajú lepšie ako na fotkách. Ocitol som sa v hodinkovom siedmom nebi :)

    Dizajn
    Čisto subjektívna vec. Preferujem jednoduchosť, prehľadnosť, strohosť. Nelesknú sa, nepútajú pozornosť a nie sú predmetom otázok či nebodaj rozhovorov s nezainteresovanými. Čo majú v sebe viem ja veľmi dobre a to mi bohate stačí. Tak sa mi to páči, celé dobre...

    Ergonómia
    Na ruku mi sadnú úplne presne. Nosím ich vo dne, v noci. Dajú sa nosiť na nylonových NATO, čo požadujem. Proporčne vyvážené, ľahké. Mal som obavy o nožičky, z fotiek mi prišli príliš subtílne. Naživo nemajú chybu, nie sú ani hrubé, ani tenké, hodinky dobre vyzerajú aj na tenkých NATO, ktoré mám najradšej. Dokonalé...

    Čitateľnosť a lumi
    Vonkajší AR som ešte nikdy nemal. Špiní sa dotykmi, no vadí to len na fotkách. Úlohu plní perfektne, krásny kontrast ručičiek a ciferníka, lepšie som to asi ešte nevidel.

    Lumi na týchto modeloch je predmetom kontroverzných vyhlásení. Môžem hodnotiť len môj model - DA38 z roku 2015.

    Výborne navrhnutá. Dizajn ciferníka neumožňuje príliš veľké indexy, no veľký trojuholník na 12ke je aj nadránom jasne identifikovateľný. Na tmu zvyknutými očami vidím aj malé body na hodinových indexoch.
    Ručičky sú fantázia. Svietia celou plochou, čo ich robí jasne rozoznateľnými po celú noc. V kombinácii s jasným bodom na 12 a jemnými, no stále viditeľnými hodinovými indexami rozoznám čas najlepšie zo všetkých svojich doterajších hodiniek. A to mám komplikáciu, oči 2 a 3 dioptria, korekcia na blízko... S okuliarmi (ktoré v noci ale nemám) je to úplne iný level, no aj bez nich ich nadránom prečítam.
    Damasko to zvládlo dokonale účelne. Aj bez toho, aby som mal po nasvietení pri zaspávaní pod paplónom kus Černobyľu

    Pre porovnanie dizajnu lumi, zľava Steinhart 44, Damasko DA38, Seiko SBCA001, Seiko SKX013

    Strojček
    Žiadna rarita, ETA 2836-2. Rýchlych 28k za hodinu, dobre ich počuť.
    Presnosť denne cca +5.5s. Považujem to za veľmi dobrý výsledok.

    Záverom
    Všetko podstatné čo som od nich očakával a hľadal sa mi zdá byť dokonale splnené.
    Mám ich stále radšej a našiel som v nich spoľahlivého spoločníka na každý deň.

    • Official Post

    Veľmi príjemné čítanie. Veľmi pekné hodinky a tvoja veľká radosť = ideálny hodinkomaniacky príbeh :) :super:
    Prajem s nimi len príjemné zážitky.

  • Pekná recenzia, pekné hodinky a super fotky, takto to mám rád, nie je nad osobnú skúsenosť :super:
    Dodatočne gratulujem k skvelým hodinkám a teším sa na ďalšie fotky.

  • Pekná recenzia, pekné hodinky a super fotky, takto to mám rád, nie je nad osobnú skúsenosť :super:
    Dodatočne gratulujem k skvelým hodinkám a teším sa na ďalšie fotky.


    Ahoj, dakujem.
    Tvoje vlakno je podstatne bohatsie na pocet hodiniek aj ich pribehy. Ten o RLX som cital niekolkokrat. Taketo mam najradsej, je tam citit aj kus cloveka - jeho nadsenia a skutocne skvele sa to cita.

  • Bezva psaní, ze kterého je cítit tvá nefalšovaná radost. Tak Ti ještě jednou gratuluji zde a platí to i pro Ch. kde už, alespoň zatím, nepíšu. Máš parádní hodinky a tvé postřehy jen dokazují jaké jsou.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Bezva psaní, ze kterého je cítit tvá nefalšovaná radost. Tak Ti ještě jednou gratuluji zde a platí to i pro Ch. kde už, alespoň zatím, nepíšu. Máš parádní hodinky a tvé postřehy jen dokazují jaké jsou.


    Vdaka za zastavenie a precitanie.
    Som rad, ze ta tu mame...

  • Naozaj veľmi pekné hodinky a parádne nafotené. V tom sme dvaja, tiež nechcem, aby moje hodinky pútali pozornosť a evokovali otázky. Stačí mi, keď viem o nich ja.:))

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Paráda, toľkú radosť a nadšenie je u Teba cítiť, krásne. A tie fotky na jednotku. Len tak ďalej. :super:


    Diky, malo veci sa dnes robi precizne s dorazom na detail a trvanlivost. Nastastie, v hodinkovom svete su to este stale cenene a respektovane hodnoty... kto by nebol nadseny, ze... :)

  • Pekne si to napisal, aj ked mne orve decka prisli s jednou nozickou tensou ako 3 ostatne. Dolezite vsak je, ze bola chyba napravena a Konrad bez reci vymenil nove puzdro a este pridal aj remen gratis ;)


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Aktuálne : Damasko DA36, SEIKO SKX009, Apple Watch 6, Dan Henry LE 1962, Oris Aquis 39.5mm, Seiko Alpinist, Hamilton Khaki Green 38mm, Certina DS Action diver 38mm..
    Išli do sveta: STEINHART Nav B 44mm, Seiko SNZG15, Steinhart Ocean One Black, Apollon, Steinhart Ocean One Vintage Red, Luminox 3050, Laco Trier, Seiko SARB033, Davosa Ternos Ceramic, Apple Watch 3, Polar M430, Squale 50 atmos, Apple Watch 3, Steinhat Ocean One green, G-shock Gulfman...

  • Pekne si to napisal, aj ked mne orve decka prisli s jednou nozickou tensou ako 3 ostatne. Dolezite vsak je, ze bola chyba napravena a Konrad bez reci vymenil nove puzdro a este pridal aj remen gratis ;)


    O tomto som cital aj na WUS, mozno vtedy mali chybnu celu seriu... kazdemu to ale vraj vymenili v ramci zaruky. Chyby sa mozu stat, nikto sa im nevyhne... potom je to uz len otazkou zakaznickeho servisu... hlavne ze vsetko dobre dopadlo a D patria urcite medzi tvoje oblubene :)

  • nemozem si pomoct, ale ten ich remen s kombinaciou k sekundovke je perfektny


    Ano, vzhladovo su s tym originalnym remenom jednoznacne top.
    Jedinu mensiu vyhradu mam voci nemu, ze nie je tak ohybny, resp ja nie som na taky remen zvyknuty.
    A moj styl nosenia 24/7 je lepsie praktizovatelny s latkovymi remenmi, zopar mam normalne na von, jeden na doma a jeden na spanie :) Nejako sa ich nechcem vzdat ani na chvilu :)
    Origo remen si nechavam na take vzacnejsie prilezitosti...