• Paráda. Chalani, ako to robíte, že tak krásne fotíte. Ja už som vyskúšal pár strojov a výsledok je biedny, Rozgoňovi stačí mobil a urobí krásnu fotku. A tieto Tvoje Damaska ani nevravím, to sú úplne profi fotky.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Já se přidávám, nejen hodinky, ale i fotky jsou parádní. Interesantní vlákno, jestli je někdo na vážkách koupit - nekoupit, tohle ho postrčí, co postrčí - NAKOPNE - ke koupi.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Dakujem za navstevu a uznanie. Pisem to a fotim pre vas, ktorych hodinky a fotky zaujimaju a potesia. A klamal by som keby som tvrdil ze ma to nebavi :)

    Matej: v podstate pre dobru fotku existuje jedine kriterium a to paci - nepaci. Ak sa ti proste fotka nepaci, vsetky kecy okolo su zbytocne.

    Ako sa dostat k fotke, ktora sa bude pacit alebo zaujme, na to existuju nejake vseobecne pravidla, ktorych dodrzanim mas sancu spravit dobru fotku a ich porusenim ju takmer urcite nespravis. Umyselne to nedefinujem absolutne, lebo aj pri poruseni pravidiel v niektorych pripadoch moze vzniknut zaujimavy vysledok. Kedze sa fotografovaniu aktivne venujem uz vyse 7 rokov, tak si myslim ze podstatnu cast tych vseobecnych pravidiel poznam.
    Do tvorby fotografie ako kreativnej cinnosti ale vstupuju este aj ine faktory ktore ovplyvnuju vysledok, a to su prave pocity a videnie fotografa. Tie zdaleka nemusia korespondovat s dodrziavanim akychkolvek pravidiel.

    Ako priklad mozem uviest perspektivu. Nedodrzanie spravnej perspektivy ako vseobecneho pravidla takmer vzdy vedie k zlej fotke. Umyselne som dane 2 fotografie spravil za zleho svetla, nie su nicim zaujimave aby pozorovatel nebol ovplyvneny inym dojmom. Maju za ulohu demonstrovat ako porusenie pravidla perspektivy degraduje vysledok.

    Tie iste hodinky na tej istej ruke vyzeraju vpravo ako Laco replica 55mm, vlavo je realisticky obraz, ako vyzeraju naozaj. Rozdiel je vo vzdialenosti k fotografovanemu objektu a tym padom odpovedajucemu ohnisku. Vlavo 85mm ohnisko a vzdialenost cca 0.5m, vpravo 28mm a vzdialenost cca 5cm. Fotka vpravo otras, fotka vlavo sice dodrziava perspektivne pravidlo (aj ked by to chcelo este kusok vacsiu vzdialenost, no uz mi nestacili ruky), no stale nie je tak zaujimava ako mnohe ine od kolegov tu. Je treba viac. Najst pekne svetlo, odlesky (tie v pripade Damaska asi tazko :) ), kompoziciu, pozadie atd... Mnoho veci sa da dosiahnut aj intuitivne, bez hlbsich znalosti.

    Preto ta aj niektora Rozgonova fotka, sice perspektivne skreslena, kontrast a ostrost postradajuca, no fotena s nadsenim a so snahou moze zaujat viac. A to je dobre.

    Produktove foto su ina kapitola. Tam mas vsetko pod kontrolou, tam omyly zakaznik netoleruje. Vyzaduje sa bezchybne prevedenie po vsetkych strankach, co si vyzaduje zodpovedajucu techniku a znalosti na patricnej urovni...

  • :) diky, ved vies... bude to dobra alternativa na chladnejsie dni, a ked zozeniem poriadne spolahlive ohnute barety :)

  • Perlon. U mna novinka, zohnal som EULIT (yellys.ch - hrozny eshop, ale email komunikacia no problem, po zaplateni okamzite odoslanie, ferovy chlapik).

    Na ruke sedi vyborne, je tensi a vzdusnejsi ako nato strap


    Takto im to svedci...

    A este par detailov struktury


  • Nedeformuje sa na ruke? Vyzera dost jemny, asi nebude drzat tvar, ci? Ako sa to sprava vo vode? Roztiahne sa nejak extra? Ako dlho schne? :)


    Je tkany az z 12 pruzkov v rade a je praveze skor tvrdsi ako jemnejsi. Vobec sa nevytahava, samozrejme, hned som ich opral v teplej vode s praskom.
    Schne rychlo, tak do 2 hodin pri izbovej teplote.
    Casom urcite podam report po dlhsej dobe pouzivania, ale co som sa pytal majitelov, boli velmi spokojni.

  • Dik za info, som zvedavy na dlhodobejsie skusenosti. Inac cena bola aka? Na tej ich stranke som sa nedopatral :)


    http://www.yellys.ch/zub/zub-eulit.html
    Tu su aktualne dostupne modely aj ceny. 9 frankov stal jeden. Len postovne je 10, a to sakra predrazuje. Myslim ze ofiko stranka eulit ponuka len distributorom.
    Samozrejme, podelim sa so skusenostami ked nejake casom nazbieram :)

    Pockal by som co vymysli esqueleto, pozri vyssie, pisal ze ich coskoro zaradi do ponuky :)