RADO Diamaster limited edition


  • Hodinky RADO ukazujú čas vo svojich technických dizajnoch už od roku 1917. V týchto rokoch firma vyrábala hlavne strojčeky a dodávala ich iným značkám vyrábajúce kompletné hodinky. Až po čase sa značka začala zaujímať o materiály na výrobu púzdier a náramkov, ktoré na svetovom trhu chýbali - materiály natoľko tvrdé, že sú takmer nepoškriabateľné. A najdrahšie materiály s prímesou diamantov nie sú naozaj poškrabateľné. Firma RADO má niekoľko materiálov patentovaných a investuje do vývoja nových, stále tvrdších materiálov. Môžeme teda povedať, že RADO je značka, ktorá sa materiálmi do hodiniek zo všetkých hodinárskych firiem prakticky zaoberá najviac. Od roku 1962 sa RADO začalo zaoberať vážne výrobou luxusných hodiniek odolných voči poškriabaniu - takže vaša investícia vydrží po celý život. Ako sa uviedlo vyššie, firma bola založená o 45 rokov predtým a založili ju traja bratia v meste Lengnau vo Švajčiarsku pod názvom Schlup&Co. Na RADO sa firma premenovala až v roku 1957. Prvé nepoškriabateľné hodinky RADO boli nazvané DiaStar, rovnako ako jedna kompletná modelová rada.

    Okrem tohoto roku sa RADO nezmazateľne zapísalo do histórie svetového hodinárskeho priemyslu ako líder v oblasti nepoškriabateľných hodiniek. Ďalším dôležitým krokom bol rok 1986, kedy RADO predstavuje svetu zafírové sklíčko, ktoré je ešte tvrdšie ako väčšina materiálov, ktoré RADO používa. Prvé dámske radá boli v kombinácii zlata, diamantov a keramiky a boli skutočne ohromujúce. S názvom DiaQueen sa stali hitom. V roku 1999 nastupuje modelová rada Centrix, ktorá je jedna z najdostupnejších po finančnej stránke. Naopak, modelová rada V10K (10.000 Vickers), vyrobená v roku 2004 patrí medzi najtvrdšie hodinky vôbec a k tomu odpovedajúce aj ceny.


    Od svojho založenia firma obdržala 30 ocenení za estetický dizajn v oblasti hodiniek. Ich dizajny ihneď zaujmú svojou ľahkosťou a krásou. No, dosť bolo histórie, veď predsa toto vlákno je o konkrétnom modely a nie o histórii, takže:


    Ref.: 01.510.0586.3.115/R14586155
    Kaliber: exkluzívny mechanický kaliber pre RADO, označenie: RHW1 - Rado Hand Winding 1 (ide o modifikovanú 16 1/2 ETA 6497-2), manuálny náťah, 21.600 VpH, 17 kameňov, decentrálna sekundová ručička, bez dátumu
    Rezerva náťahu: 53 hodín
    Púzdro: Si3N4 TiN high-Tech ceramic/ čiže sa jedná o ľahšiu formu kompozitu high-tech keramiky (koho by to zaujímalo viacej: http://en.wikipedia.org/wiki/Silicon_nitride ), unikátna farba ,,old bronze,,
    Priemer: 44 mm
    Výška: 11,6 mm
    Sklíčko: vypuklé zafírové s obojstrannou antireflexnou vrstvou
    Vodotesnosť: 100 m
    Remienok: kožený s preklápacou sponou
    Spona: titán + PVD
    Zadné viečko: titán/PVD
    Výhody: extrémne odolný materiál voči poškriabaniu, ľahký (o polovicu ľahší materiál ako klasická keramika), anti-alergénny, rýchlo sa adaptuje na teplotu pokožky.
    Limitovaná edícia: 2.000 kusov
    Cena: 3.990 €



  • Zmiňovaná historie značky, bádání v oblasti využívání nejvhodnějších materiálů a k tomu nezaměnitelný design mě přivedlo k myšlence, že ne nadarmo má tato značka zápis v Guinessově knize rekordů.
    Parádní fotky :super:

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Pekné hodinky, zaujala ma cena, na ten popis celkom prijateľná.
    Až na to, že pri tomto štýle je to obluda.
    Takéto vlákna sa mi páčia, v rámci možností prijateľné hodinky, vlastné fotky, pekný popis. :super:

  • Mne sa pri týchto hodinkách páči viac pohľad na ich zadnú stranu ako na prednú..

  • Hodinky sa páčia aj mne, ale cena je podla mňa úplne mimo vzhladom na postavenie značky, určite by ma napadlo minimálne 20-30 hodiniek, ktoré by som si za také peniaze kúpil skôr. Čo sa týka zadnej strany, tak prevedenie unitasu od Steinhartu sa mi napríklad páči omnoho viac.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches