Cecil Purnell V17 World Time Bi-axial Tourbillon

  • Cecil Purnell, nezávislá manufaktúra založená v roku 2006 a vyrábajúca high-end náramkové hodinky prišla tento rok na trh s novým modelom World Time Bi-axial Tourbillon, kde spojila vysokú komplikáciu tourbillon so svetovým časom s horizontálnym indikátorom. Bi-axiálny tourbillon ešte lepšie kompenzuje vplyvy gravitácie na presnosť. Skladá sa z 2 klietok, ktoré sa otáčajú na dvoch rôznych osiach, čo umožňuje otáčanie vo všetkých jeho polohách. Svetový čas je zobrazený veľkolepým a dômyselným spôsobom na pologuli. Pologuľa urobí jedno otočenie za 24 hodín a umožňuje rozpoznať čas s indikáciou pozemných hodín vyrytých okolo jej obvodu. Realizácia mapy sveta v pologuli žiadala o dokonalé zvládnutie priestorovej geometrie a ďalších zručností na vyritie obrisov ocánov na guľovej ploche. Samozrejme všetko je robené ručne. Farby a materiály boli použité tak aby hodinky pôsobily harmonicky a nadčasovo. Ako doplnenie svetového času pridali indikáciu horizontu, zobrazovaný sférickým excentrickým rotorom.
    Ospravedlňujem sa za prípadné chyby ale prekladal som to z ang.


    Ref.: 17.R/OR.01
    Kaliber: CP-V17, (21.600 VpH) Bi-axiálny tourbillon, svetový čas s horizontálnym indikátorom
    Púzdro: 18kt ružové zlato
    Vodotesnosť: 50 m
    Remienok: aligátor
    Limitovaná edícia: 10 kusov


    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Zdroj: internet.

  • neuveritelne! famozne! GRANDIOZNE! skoda tej stupnovitej lunety ale to by som urcite nejak stravil :) ale inak ten dvojosý tourbillon a otacajuca sa pologula... co k tomu dodat, toto sa uz tazko vyjadruje slovami. su jednoducho HODINKY "par excellence" !

  • Ja sa pridávam k Braňovi, je ťažké nájsť iné vhodné slová :)
    Plus si môj obdiv vyslúžili zahnuté nožičky :super: Naopak zas korunky mi príde trošku veľká k celkovým proporciám púzdra ale to už moc špekulujem

  • ale to už moc špekulujem

    Adam ja si vôbec nemyslim ze spekulujes. tiez by som si vedel predstavit jednoduchsiu lunetu, navyse vo videu su modre rucicky a tie trochu zneprehladnuju cifernik kde je modrej farby relativne dostatok . a modre rucicky tym padom dost komplikuju odcitanie casu, napr. v pozicii o desat minut desat pri modrych rucickach nezistis nic, takze jednoznacne so zlatymi. a tie uz su take ako som napisal :) po technickej stranke neuveritelne premakané spickove hodinky. po stranke dizajnovej fakt dokonale. zahnute nozicky su velke plus a korunka ja nadrozmerna ale mne sa napr. prave tato mila disproporcnost paci :)

  • Tie posledné 8| To je kousek!

  • No čo k takýmto kúskom dodať, jedine WTF? 8| Neskutočné dielo.
    Klobúk dole, veď len toď predvčerom si len tak prišiel nejaký Cecil, ktorý po ôsmich rokoch spraví takýto grandiózny výtvor... WTF? :amen: