ARCHIMEDE DeckWatch (New Version)

  • ARCHIMEDE DeckWatch (New Version)

    Není moc co popisovat, design vidíte, co jim říkáte?
    Na mojí ruku bych je o 2-3 mm zmenšil v průměru, WR naopak zvednul i za cenu nárustu ceny na 100m, jinak se mi líběj.
    Tak trochu takticko - technických dat :)

    strojek... mechanický s ručním nátahem ETA 6498, Swiss Made
    pouzdro...42/10,5 mm, lug-to-lug 51 mm, průhled na strojek minerálním sklíčkem
    vrchní sklíčko...safír
    WR 50m


    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Keď to tak porovnám, tak moje LACO Valencia sa mi páčia viac :)

  • co je na nich nove?

    na stranke oficiálneho distributora pre Českú Republiku sa mi podarilo zistit ze maju iny tvar lunety, konkretne by mala byt uzsia a lestena a novy je aj tvar korunky. co ale pokladam za zaujimavejsie je, ze spolocnost Ickler si zacala sama vyrabat modrene rucicky. ako uvadza autor clanku "Inhouse" modřené ručky od Icklera" pan Zdeněk Böhm, ktory cerpal z firemných materialov spolocnosti Ickler, firma uz v sucasnosti disponuje vlastnou technológiou na vyrobu ruciciek a tak je schopna ich produkciu zabezpecit sama. v procese vyroby ruciciek teda uz nie je dalej odkazana na spolupracu s inými vyrobcami ako to bolo doteraz. namiesto klasickej technologie razenia ruciciek pouziva laserovú (predpokladam ze ide o technologiu vyrezávania laserom) takze samotny proces vyroby je lacnejsi a efektivnejsi. nie je totiz potrebne zabezpecit drahe raziace nastroje - razník a raznicu. laserom je mozne vyrabat prakticky akykolvek tvar ruciciek co je vhodne predovsetkym pri maloseriovej/kusovej vyrobe. takze sice "drobnosti", ale potesia :)

  • pred chvilkou som to pozeral a hoci je na oficiálnej stranke Archimede uz nova / "faceliftovana" verzia, na jednej fotke su este aj povodne. pravdou je ze nova korunka ma oproti tej povodnej "kultivovanejsi" tvar a jemnejsie ryhovanie. a aj luneta je, aj ked nepatrne, ale predsa mierne zmenena. ako vravim, su to detaily a najvyraznejsie by boli viditelne ak by sa tie nove a starsie hodinky polozili vedla seba. ale kto si potrpi prave na detaily tak to oceni. no a predovsetkym skutocnost ktoru som spominal v predoslom prispevku a tou su vlastné rucicky. niekto si mozno pomysli ze je to vazne hlupost, ale ta technologia vyroby zase nie je tak uplne jednoducha a nie kazdy vyrobca ju ma zmaknutu. kto namieta, nech si najprv skusi nieco vyrezat/vystrihnut z obycajneho, hoci 1mm tenkého plechu a pochopi :)

  • Mne je tato znacka z nejakeho neznameho rozumoveho dovodu nesympaticka. Nezmenilo sa to ani tymto pocinom, aj ked hodinky ako take nie su skarede.

  • Mne je tato znacka z nejakeho neznameho rozumoveho dovodu nesympaticka

    nedokazem to racionalne zdovodnit, ale aj mne. nie nesympaticka, ale povedzme menej blizka :) hoci napr. model Outdoor by som si vedel predstavit, dokonca mi pripada celkom univerzalny aj ho mam stale v povedomi ale asi tam aj ostane :) urcite su to kvalitne hodinky, myslim tym Archimede ako znacku, ale pokial mam na vyber nieco podobne a aj v podobnej cenovej relacii tak radsej siahnem po inom vyrobcovi...

  • Tak zase u mňa sú Archimede Klassik úplne nádherné hodiny, top je klassik chronograph, aspoň na týchto foto:

    ARCHIMEDE Klassik Chronograph

    Ale na druhej strane dávam za pravdu, že pri tej cene už človek uvažuje o inej značke, ktorú môže mať za tie peniaze. Či nekúpiť napríklad Longiny alebo Eposy, samozrejme nie chrono.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Tak zase u mňa sú Archimede Klassik úplne nádherné hodiny, top je klassik chronograph

    ved to je na tom celom zvlastne. ja netvrdim ze nie su pekne, dokonca som napisal a som o tom presvedceny ze su aj kvalitne. akurát kazdy z nas ma nejake tie "svoje" znacky ktore prilis nemusi. vsimol som si ze takých ludi je aj tu na fore viac a zaujimave je ze k tomu ani nemaju racionalny dovod ci akykolvek pádny argument. jednoducho to tak vnutorne vnimaju. a ked uz spominas model Klassik tak Ti asi neuniklo ze teraz su aj s gilošovanym ciferníkom - "Archimede Klassik 42 Guilloch" co su podla mna dizajnovo velmi vydarene univerzalne oblekovky. univerzalne a oblekovky sice znie trochu protichodne ale myslim tym len tolko ze taketo hodinky si viem predstavit na kazdodene nosenie. ku koseli ale aj k polokoseli, k obleku aj sportovemu manchestrovemu saku, k tesilákom aj rifliam, do prace, na piknik alebo hoci aj na jachtu (tu pochopitelne nemam, to bol len priklad :) )... je tu vsak to "ale". jednoducho k tej znacke nic necitim. prva asociacia co ma pri tom nazve napadne nie su hodinky ale Archimedova spirala alebo filozof Archimedes. a dost mozne ze nie som sam :) takze ako si napisal Matej, urcite skor Epos. a myslim si ze najlepsie vies co hovoris, nakolko ich aj sam mas, no nie? :super:

  • Tak, tak, znenie značky určite zohráva aj v podvedomí veľkú úlohu, ani si to nemusíme uvedomiť. S tým Archimedovým zákonom súhlasím,mne to tiež vyvoláva asociácie starovekého Grécka a hodín fyziky, aj keď mne to v tomto prípade až tak neprekáža. Podobne ešte asi dokážem akceptovať Gerlach, ale napríklad značka Rodina už je skôr troška za hranicou. Lenže hodinky sú u väčšiny z nás vec, že môžeš mať tak dajme tomu okolo 4 kusy, a tak vyradíš z úvah všetko, čo ti minimálne prekáža. Ale mať výhodnú ponuku na Archimede, neváham.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim