Ulysse Nardin – FreakLab

  • Ulysse Nardin – FreakLab

    Ďábelsky dokonalá řada Freak je zpět a v ještě lepší formě šampiona značky, než kdy jindy. Toto mistrovské dílo nyní zahrnuje nejen přehledné zobrazení data, ale také bezpečnostní systém absorbování nárazů UlyChoc.
    Značka zrozená k neustálému posouvání hranic hodinářství tak v modelové řadě Freak přináší nejsmělejší inovace za posledních 14 let, které pochází nejen z dílen UN, ale i z hodinářského umění jako celku.

    Strojek...Caliber UN-210, 20 kamenů, manuální nátah s rezervou chodu 8 dní, Flying tourbillon, Frequence 4Hz (28,800 kmitů za hodinu), křemíkový vlásek
    Pouzdro... 18-ti karátové bílé zlato, průměr 45mm, dýnko se safírovým průhledem na strojek, WR zdroj Watches 7 neuvádí. V tomto případě není tato informace vůbec důležitá :)


    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • pekne vcasne rano. vidim ze niekto nevie spavat :) alebo si dal vecer poriadneho turka a celu noc preberal na nete hodinarske novinky :) len tak mimochodom, tiez uz od piatej neviem spat takze toho turka si asi idem uvarit ja sam ale najprv dopisem tento príspevok. asi budem povazovany za sprosteho ale co je v tomto pripade tourbillon? vyzera to tak ze hodinova rucicka je vlastne cely pohyblivy kotuc a nad nim "plava" minutova rucicka ktora je vlastne samotny tourbillon? zrejme preto nazov Flying Tourbillon, ze ano... ak to teda chapem spravne tak cely mechanizmus tourbillonu sa otaca okolo osi na hriadeli a minutova rucicka je v podstate "len" ozdobny prvok vhodne zakomponovany do nosnej kostry/klietky tourbillonu. zaroven ale sluzi ako mostik pre uchytenie ozubení? asi som toho este videl malo, kazdopadne toto povazujem za absolutne filigransky a fantasticky mechanizmus. nadôvazok dizajnovo dotiahnuty k dokonalosti. ako tomu hovorili stari grecki filozofi? kalokagátia? :) dokonaly sulad telesnej a dusevnej krasy? nenapada ma nijake vhodnejsie pomenovanie.

  • Zamotal jsi mi trochu hlavu, nejsem nějak schopnej přelouskat tu složitost co jsi zvládl v ranních hodinách vymyslet :) , minutová ručička se točí s tourbillonem, ale ten se podle údajů otočí jednou za hodinu a celý je to uložený na jakých si ,,tlumičích". Za všimnutí stojí fakt, že minutovka je vlastně stěžeň pro plachty a hodinovka je kotva. Pěkný, moc pěkný.
    U tohoto modelu postrádám zobrazení vteřin, jak měl předchůdce.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • no teda! nechcem sa vyjadrovat prilis explicitne ale z tohto som sa (s prepacenim za vyraz) vazne skoro pos..l. Honzo, nemaj mi to prosim za zle, je to Tvoje vlakno takze Ti nechcem liezt do kapusty, ale nedalo mi to a na YouTube som nasiel video zo serveru aBlogtoWatch , konkretne som pozeral model Freak Diavolo co je myslim v principe podobny kusok. tak len nejake doplnujuce info ak to niekoho zaujima i ked si myslim ze pre vacsinu z Vas su to zname informacie. pre mna je to ale nieco nove. takze absencia korunky je nahradena otocnou lunetou ktora sluzi na nastavenie casu. luneta je aretovana krytkou s gravirovanym napisom Freak Lab na poz.6. po jej odklopeni je mozne lunetou otacat a tak pohybovat rucickami. na natah sluzi samotne dno (dýnko) puzdra s priehladom na pruzinu natahu takze takto je zaroven vyrieseny aj pohlad na rezervu natahu. pre mna fenomenalne. inovativne riesenie s funkcou otocnou lunetou je pouzite aj pri modeli Rolex Sky-Dweller, v tomto pripade sa ale otacanim lunety prepina ovládanie jednotlivých komplikacii.

  • :) praveze tu zlozitost akosi nezvladam napriek perfektnym fotkam vratane 3D rezov, ktore si tu vlozil. ja sa len domnievam ako by to asi mohlo fungovat. uz som raz nad tym koumal pred par tyzdnami nad obrazkom starsieho modelu, bol to tusim modelovy rok 2014, ale nevykoumal som nic. problem je ten ze sucastou minutovky nie je "len" tourbillon ale myslim ze aj samotny prevodovy mechanizmus minutovej rucicky ktory byva obvykle sucastou strojceka a prirodzene ukryty v puzdre. no v tomto pripade mi to pripada tak ze prevodove ustrojenstvo minutovky je vlastne autonomny mechanizmus vyvedeny mimo kaliber na hriadeli pre rucicky. ano, mas pravdu, ani som si to najprv nevsimol ze na predoslom modeli bola este genialne doriesena aj sekundovka! a tie dizajnove finesy, stazen a kotva, tak to su uz lahodky ktore to vsetko este dodatocne podtrhuju. akoze vazne padam na prdel! v tom Ulysse Nardin su to teda fakt PANI HODINARI! tak tomuto ja vravim ranná šleha :)

    • Official Post

    Síce je 45mm na mňa už veeeľmi veľa, chcel by som ich na tuku aspoň na 5 min. :coeur:
    Ku značke UN prechovávam obdiv už nejaký ten čas, a takýmito chvíľami sa mi len potvrdzuje, že je to jedna z najpokrokovejších značiek vo svete HH.
    Inak páni pekná konverzácia, opäť som sa niečomu priučil aj keď som myslel že o týchto hodinkách viem všetko. :super:
    Ale kedže sme vo vlákne o UN nedá mi nespomenúť model Moonstruck, taktiež veľká lahôdka (aspoň pre mňa určite). Možno by si zaslúžili aj vlastné vlákno, aj keď to nie je žiadna novinka.

  • minutová ručička se točí s tourbillonem, ale ten se podle údajů otočí jednou za hodinu

    tourbillon sa otoci raz za hodku okolo vlastnej osi ale kedze je sucastou minutovky tak sa zaroven otaca spolu s nou okolo cifernika. mozno trochu za vlasy pritiahnute prirovnanie ale snad by som to chapal ako vzajomny pohyb Zeme a Mesiaca. Mesiac sa otaca okolo vlastnej osi vlastnými otackami - to je v tomto pripade tourbillon. no Mesiac (tourbillon) zaroven obieha okolo Zeme - ta je v tomto pripade predstavovana minútovou rucickou, nakolko sa Zem otaca okolo Slnka ktore tvori os pohybu oboch telies Zeme(minutovky) aj Mesiaca (tourbillonu). Slnko je teda v prenesenom vyzname hriadel na ktorom su umiestnene obe rucicky. nas v tomto pripade ale zaujima minutova. takze hoci sa tourbillon aj minutova rucicka otacaju kazdy vlastnou frekvenciou a ich rotacny pohyb je nezavisly, v priamke tvorenej zvislou osou/hriadelom tourbillonu a hrotom minutovej rucicky je ich pohyb spriahnuty. a teda tourbillon sa pohybuje spolu s minútovou rucickou. :) :) :) som presvedceny ze Kopernik by si tie hodinky urcite kupil :)

  • @obchodnik-o3 , @watchesfan - vdaka za "like" chlapci. akurát to co som popisal by MOZNO a s urcitymi nedostatkami mohlo platit pre model UN Freak Diavolo. v pripade tohto nového modelu Flying Tourbillon to vyzera tak ze tourbillon je umiestneny v strede na jednom hriadeli s minútovou rucickou. os otacania tourbillonu je teda zaroven osou otacania minutovej rucicky. takze ak by sme pouzili model slnecnej sustavy pre Flying Tourbillon je to jednoduchsie - tourbillon predstavuje Slnko a ozubene koleso pod hrotom minutovej rucicky Zem. je to celkom ulet, uz si pomaly zacinam pripadat ako Tycho De Brahe vo filme "Císařův pekař – Pekařův císař" ked pri spolocnom obede vysvetloval J.Werichovi, F.Filipovskemu a ostatnym spolustolovníkom model slnecnej sustavy pomocou poharov s vinom :) kto uz len dokaze vymysliet, navrhnut a skonstruovat taketo hodinky? je to az neuveritelne...