• Tissot PRS 516

    Nový model značky Tissot přichází se zajímavým strojkem, v moderních materiálech a v perfektním designu, který nachází svou inspiraci v 60-tých letech minulého století. Zdroj Masterhorologer se v informacích příliš nepřetrhl.

    Strojek ETA A05.H31 s 60-ti hodinovou rezervou chodu, keramická luneta s tachymetrem, WR100 m.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • na oficiálnej stranke Tissot zatial nic. jedina zmienka bola este pocas Baselworldu ked tam bola sprava s tou prvou, ale o dost mensou fotkou, ze ich uviedli na vystave ako jednu z noviniek. inak ani naznak...

  • Já jsem bohužel v dalším hledání stále technicky limitován, takže dokáži přinést informace z jednoho konkrétního zdroje, s PC to je lepší, mnoho zdrojů, Wikipedia a td. S aktuálním technickým zázemím se mi nenačtou ani ofiko stránky.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Já jsem bohužel v dalším hledání stále technicky limitován, takže dokáži přinést informace z jednoho konkrétního zdroje, s PC to je lepší, mnoho zdrojů, Wikipedia a td. S aktuálním technickým zázemím se mi nenačtou ani ofiko stránky.

    myslim ze akurát vtomto pripade nemusis banovat. na ofiko stranke zatial skutocne nic nie je :/ zjavne si davaju nacas


    Taky si tipnu a nechci mít pravdu...44-45 mm.

    tak k vyjadreniu "nechci mít pravdu" sa samozrejme priklanam i ked ja si skor tipnem 42mm...

  • Ja by som ich radšej videl v kombinácii oceľ a modrá farba :)
    Ideálne by som im ale 2mm ubral

  • no tak 45mm je uz hociako prilis. to uz su objektivne velke hodinky, dokonca aj pre ludi s vacsim obvodom zapastia. co sa vsetci tento rok zblaznili? to ako maju snahu dotiahnut sa priemerovo na Panerai Mare Nostrum? :/ uz mi to pomaly zacina pripominat zhovadilu filozofiu SUV vozidiel. velke, neprakticke, zvonka nadrozmerne no zvnutra priestor maximalne ako vyssia stredna trieda, niekedy ani to nie, do terenu na hovno, do mesta na chuja, ale hlavne ze to ma rozmery a hmotnost ako stredny tank a motor z tahaca! :/ tak vazne neviem a nechapem v akých intenciách uvazuju hodinarske firmy posledných par rokov, ale akoby zabudli ze 90-te roky a snimi spojene zbytocne a neprakticky velke rozmery hodiniek uz nie su nijak opodstatnene ani zaujimave. zacinam byt vazne z tohto trendu sklamany, vlastne priamo znechuteny. pomaly bude clovek rad ak najde hodinky v rozmedzi 42 - 44 mm. tak naspat na stromy a vratme sa k stylu Public Enemy ked namiesto naramkovych hodiniek budeme nosit na krku zavesene budiky :/

    p.s. prezentujem svoj krajne subjektivny nazor, prirodzene so mnou nemusite suhlasit.

  • Čo dodať. Krásne hodinky s neprijateľným rozmerom. 42 pokladám za hornú hranicu, na ktorú som sa doteraz ani neodhodlal. Viem si ju predstaviť pri potápkach či pilotkách, pri klasike mi 40 bohate stačí.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • To není pěkné zjištění, těch 45, kapsáče na ruku.


    je to tak ako si napisal a len dodavam ze si mal skvely prvotny odhah ked si tipoval 44-45mm. osobne som sklamany, realne som ich dokazal predstavit v priemere 42 :/ tie hodinky su pekne, dokonca by som povedal velmi pekne. zaujali ma na prvy pohlad. ale uprimne si ich ani neviem predstavit v takomto rozmere. k tomuto stylu mi tych 45mm nejak nepasuje. a ako vidim, zhodli sme sa na tom mininalne traja - Ty, Matej aj ja takze na tom asi nieco bude.


    Čo dodať. Krásne hodinky s neprijateľným rozmerom. 42 pokladám za hornú hranicu, na ktorú som sa doteraz ani neodhodlal. Viem si ju predstaviť pri potápkach či pilotkách, pri klasike mi 40 bohate stačí.

    Matej napisal si to velmi vystizne, kazdu vetu. uplne sa s Tvojim tvrdenim stotoznujem. okrem iného napr. s tymto : "42 pokladam za hornu hranicu" - ja detto. a mam to aj prakticky overene. ja skratka "na viac nemam" :) a Tvoj nazor ze su to "Krasne hodinky s neprijatelnym rozmerom" si dovolim akurát ak zopakovat a zdoraznit. zial, je to tak.

  • Och, také pekné a tak to pokašlali tou veľkosťou, celá rada 516 je 42mm a tu buchli 45. Nechápem tento počin, ale každopádne to komplikuje dopyt. Veľké priemery sú tento rok v kurze veru, veď oni zistia po čom srdcia pištia... budúci rok to bude určite lepšie :] (mne osobne sa zdá aj tá cena nie plne najlepšia)