Ball Engineer Master II Skindiver II

  • Ball Engineer Master II Skindiver II

    Pro letošní Baselworld značka Ball připravila potápěčské hodinky podle vzoru z roku 1962. Jejich pouzdro má rozměry 43/14 mm, automatický heliový ventil, WR 500 m, odolá až 5.000 Gs a magnetismu do 4.800 A/m. Vložka potápěčské lunety je z keramiky. Nechybí u značky Ball již nepostradatelné tritium.

    Osobně mě mrzí, že stejně tak jako Ball se do svého vintážního modelu neobula i značka Oris, s keramickou vložkou, nárazu a magnetismu odolávající konstrukcí a doplněním nabídky o tah by ve mně smazalo stopy rozčarování z jejich ceny a měl bych jasný cíl.


    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • krasne! pre mna zatial jeden z najvydarenejsich modelov od Ball. predovsetkym preto ze nie je "preplácaný" ako to v Ball maju vo zvyku a to pravdepodobne koli tomu ze vychadza z historického modelu. osobne by som bral kacuk, ten tah mi na ne nesedi. a datum mohli plácnuť na poz.č.3. ale inak ako pisem - parada! ocenujem aj ze sa pri farebnosti triciovych kapsul "neodtrhli z retaze" a cifernik nehra vsetkymi farbami duhy ako pri niektorých predoslych, prevazne divers modeloch. a to porovnanie s Oris - myslim ze Ball sa k tomu postavil od zakladu inak pretoze je to sucast filozofie s akou pristupuju ku konstrukcii hodiniek. narazuvzdorne ulozenie zotrvacky, vnutorne puzdro strojceka z magneticky makkej ocele a tricium je u Ball standard. co by ma ale vazne zaujimalo (a na ich stranke sa mi to zistit nepodarilo) co znamena hodnota 5.000 Gs. pretoze asi tym nemaju na mysli násobok gravitacneho zrychlenia G. to by bol znacne prehnany udaj. pokial viem tak Bremont Martin Baker su momentalne asi jedine hodinky ktore su schopne odolat pretazeniu pri katapultazi co je - uvadza sa rozne, ale hodnota presahujuca cca 20-22násobok gravitacneho zrychlenia, teda 20-22 G. v porovnani s tym sa mi 5000 Gs javi nutne ako nejaky iny udaj.

  • Gs jednotka magnetické indukce, tak se domnívám, že je to ekvivalent k A/m. Ale z hlavy fakt víc nevim :) Třeba někdo ví víc a nebo zagůglí :)

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • mas na mysli Gauss? no, napadla ma aj takato moznost, ale ja som to vzdy chapal tak ze tou hodnotou udavaju odolnost voci šokom/nárazom... co samozrejme nedava zmysel. preto som bol z toho doteraz zmateny. vacsinou sa v texte na oficiálnej stranke objavilo "shock resistant, 5.000 GS" takze to zdanlivo suviselo i ked v skutocnosti vlastne vôbec nie. takze narazuvdorne ulozenie zotrvacky ano, ale hodnota v Gs vypoveda o odolnosti voci magnetickej indukcii. tak dakujem za vysvetlenie, to je dost dolezite upresnenie.

  • Motaj nám hlavu, ale Ty to určitě objasníš :), odkaz také tuto hodnotu uváděl k antishock odolnosti, jsem to tam ani nepsal.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Honzo, Ty si zo mna tak trcohu utahujes, vsak ? :) :) :) mam na mysli tu Tvoju poznamku ze ja to urcite objasnim :) sice by som rad ale tak dobry zase nie som :) hoci ma vo vseobecnosti celkom zaujima aj technicka stranka a podstata veci. ked uz nemozem o hodinkach vediet mnoho, tak chcem vediet aspon nieco. rad by som napr. viac poznal technicke parametre kalibrov, pouzitych materiáloch atd. viem ze quartz tu nema silnu podporu ale tiez som par veci netusil a minule som sa vdaka tomuto vlaknu a tiez Pepescom-ovi (ktory poskytol zaujimave informacie, vratane technického vykresu!), dostrachal k nejakym informaciam, hlavne pokial ide o system a usporiadanie mechanickej casti quartz hodin. na nete a cez Google toho clovek zisti dost, ale niektore veci skratka nenajdes.

  • Tak to neutahuju v žádnym případě a omlouvám se, jestli to tak vyznělo, spíš jsem měl na mysli tu tvou zdravou touhu dopídit se reálnému stavu věcí. Já to zkoušel, ale gůgl mi v telefonu dokola vyhazoval jen magnetickou indukci.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • @watchesfan : Honzo, urcite nie je dovod na nijake ospravedlnenie ani omluvu. ja som sa na tom zasmial :) prave s Tebou tu na fore dost casto preberam prave technicke zalezitosti a to velmi rad pretoze hodinky su hlavne o mechanike a veciach s nou spojenych. no a prave Ty to tu v znacnej miere ozivujes novinkamia a vidim ze Ta evidentne tiez zaujima aj to "co a ako to vlastne vo vnutri tika", nielen ako "to" cele pekne vyzera. (samozrejme ze aj ostatných chalanov, aby som sa nikoho nedotkol). takze aj keby slo o take zdrave podpichnutie, vôbec by som to nechapal v zlom. je to uuuuplne v pohode :)