• lyzujem a sowbordujem cely svoj zivot ..... poslednych 30 rokov mimo zjazdoviek .... prasan tzv puder je droga .... helisky v sv Anton bol moj najkrajsi zazitok na snehu.... zviezol som sa s kamaratom ktoremu nevadi financna ani ekologicka zataz tejto zabafky a robieva ju na alijaske , kamcatke , v japonsku atd .... ako auto ma moju staru Toyotu LC HZJ 75 ( dnes uz 1 270 000 km ) no ked niekde nasnezi cerstvy meter a maju tam vrtulnik doma neobsedi..... poslednych 5 rokov sa ucim Telemark v prasane je to uzasna vec .... v norsku na jednej lyzovacke priamo v oblasti Telemark som tomu uplne prepadol.... a naucil som lyzovat a snowboardovat hromadu kamaratov a kamosiek a ich deti a rodicov synovych kamaratov atd ... obcas ma to bavi viac nez uz samotne lyzovanie.... a Kubinka je srdcofka aj ked som tam skoro zemrel na doske ( tree well - youtube) ... dnes je malo pravdepodobne ze sa to stane no Roman vie ze v 80-90 tam vedelo nakydat.... vtedy velke stromy boli ako kosodrevina.... a ked sa jazdi v lese problem je na svete .... bol som dolu hlavou pod stromom takmer hodinu ... mal som len velke stastie ze ruka skoncila pri koreni stromu a popri nej sa vytvorila vzduchova bublina az ku kmenu.... dosku si clovek vypnut nemoze takze akykolvek pohyb je takmer nemozny... potom uz velky respekt aj pred lavinou ... s tou zatial ziadna skusenost chvalabohu..... je smustne ze nase deti tuto kedysi beznu vec zazivaju uz len na niektorych miestach a uz len vynimocne...

• detto aj ja, asi od 3 rokov, s nejakom malou vynimkou.

freeride som niekedy robieval aj ja. dnes uz nie, kolena nedovolia, potrebujem upravenu zjazdovku, preto som presiel na slalomky. moja najkrajsia lyzovacka bola, ked sme jazdili kotle z Chlebu a obidve Ostiepky, snehu nakydalo, ze to bolo krasne a ciste, vsetko zakryte snehom.

• Branoz Si BOREC! :thumbup::thumbup:Klobúk dole. A tie prekrásne videá na youtube....:thumbup::thumbup:

ucim.... som pisal ...... zatial som na vykonnostnom stupni Pepe.... nie... je to kolenovo stehenny masaker ale pre zdrave kolena nieje nic lepsie ako ich pernamentne zatazovat .... uz od oktobra ( okrem inych aktivít ) chodim kacaky a vypadovy krok ked vencim psa na roly aspon kilometer..... inak by som telemarkom na svahu nedal ani 200-300m ....

• ja som asi slepy, ale ja tie jeho videa nevidim, hod link. diky

Nemám žiadne …. On myslel videá všeobecne o telemarku ….

• ... neskaj moja asi jedina zjazdovka ktoru este jazdim tam kde je vyznacena... svetovy pohar zeny zjazd.... v Cortine... Tofana ... prave sla Ester riadne bomby 136km/h.....

• Val G je jedno nadherne miesto ci v zime ci v lete ... jazdievam tam bajk ... cela sella ronda je to miesto kde ked roztvoris mapu alebo pozries na kopce tak mas paniku kde zacat a co nevynechat.....