• kuknite čo som nasiel na bazoši za 45e ;)

    Top stav.

    Seiko world time touch sensor

    Trocha to má feel nábytku z filmovej série Colombo, ale mne šlo o tú funkciu presného času sveta dotykom prsta. Som spokojný s kúpou prevelice :love: ^^

  • Moja oblúbená je moruga alebo brown bhutlah, habanerka su paradne čerstvé na chlebík :evil:

    Už som pestoval aj tieto a to už je vážne pre skúsených žráčov :D Mne asi naviac z tých žieravin pasuje Big black mama, krásne voní, páli dosť, aj chutí.

  • Ja si ficim teraz na tomto

    Kokso Carolina má iba jednu papričku (známku) palivosti, či ako to majú odstupňované? Dobre to chápem Luca?

  • Carolina je myslím najpalivejsia, či sa mýlim?

    Co vím tak ju mal prekonat Dragon Breath, ale či je to oficiálne potvrdené to nevím veru. Nejakému angličanovi sa to podarilo vyšlachtit...

    Dragon's Breath je odrůda chilli papričky původem ze Spojeného království, jež při neoficiálním testování vykázala pálivost 2,48 milionů jednotek Scovilleovy stupnice, což je výkon, kterým přeskočila donedávna nejpálivější papričku světa Carolina Reaper a zařadila se na druhé místo za rekordmanku Pepper X

  • Takto tá sviňa vypadá... Kamarát ju pestoval raz, no nevim či nemal slabé rastlinky, lebo sa mi zdala slabá, oproti Caroline.

  • aby bola paprika oficialne uznana ako novy druh (bez ohladu na stiplavost), musi pestovatel dodrzat stupen stiplavosti po 3 roky.. vzorky sa vyhodnocuju v neakom texackom institute, ak ti oni potvrdia po 3 rokoch rovnaku stiplavost a urcite kvality tak mas schvalenu novu odrodu.

    Toto Plati aj pre Dragon's breath a akukolvek inu papriku, takze ak Duško z Terchovej vypestuje 3 million papriku, musi si na vlastne naklady poroesit testovanie a az po 3r sa moze zacat tesit.

  • Už som pestoval aj tieto a to už je vážne pre skúsených žráčov :D Mne asi naviac z tých žieravin pasuje Big black mama, krásne voní, páli dosť, aj chutí.

    Big black mamu mám v šťave a soli..ako mega silnu omáčku , ešte som ju nekoštoval.

    Môj kamoš vyštudoval chemickú škoku a pestuje take rastliny, že ammen. Ja beriem len odneho bo je to podstivá štiplavosť a tá chuť (2-3sekundy) je úzasná hah.

    Dával som ju chutnať origi Mexičanom a plakali jak malé deti heh..všetci naj jedáci u nás vo firme berú len odo mňa tieto šťavy,ostatní sa ma boja hah.

  • Big black mamu mám v šťave a soli..ako mega silnu omáčku , ešte som ju nekoštoval.

    Môj kamoš vyštudoval chemickú škoku a pestuje take rastliny, že ammen. Ja beriem len odneho bo je to podstivá štiplavosť a tá chuť (2-3sekundy) je úzasná hah.

    Dával som ju chutnať origi Mexičanom a plakali jak malé deti heh..všetci naj jedáci u nás vo firme berú len odo mňa tieto šťavy,ostatní sa ma boja hah.

    Ked máš takého majstra, to ti závidím :D Máš to bez starostí ;) Než to vyklíči, potom to otužuješ, dáš to ven, spáli to slnko... Potom sa to spamatáva 2-3 týždne a to je kopa strateného času... Ale tak je to haluz, ked potom utrhneš papričku a vystrelí ti dekel, len si povíš "no ty k...t fuuuu"

  • Ja si ficim teraz na tomto

    Ja na tomto, ale taká kyslastá chuť, čo mi trochu vadí.

    Mali to v Lidli za pár šupov, ale pálivosť celkom slušná :)

    Carolina je už masaker, chuťovo mi viac idú odrody Jolokie, tie sú znesiteľné. Výborné sú Chocolate, dokonca aj voňajú ako čokoláda ak je to ešte znesiteľné na to aby tam človek zavŕtal nos :)

  • Už tu je jeden záujemca, klidne pošlem, len uvidíme kedy začnú dozrievat.... Predpokladám konec augusta, začatek septembra by to mohlo vypuknut... Dúfam, že počasie bude v pohode 👍

    Poštovné, balné aj chovné ti cvaknem... :love:

  • Poštovné, balné aj chovné ti cvaknem... :love:

    Uvidíme kolko teho bude... Napríklad sa stane že Vám pošlem po 3 papričky za to si nic pytat nebudem 👍

  • Uvidíme kolko teho bude... Napríklad sa stane že Vám pošlem po 3 papričky za to si nic pytat nebudem 👍

    A iba pro porádek, odkedy si my dvaja vykáme? ;)