Hodinky za cca 200€

  • Caute,
    idem si kupovat nove hodinky, viac menej chcem do buducna Certiny ale zatial pojdem po niecom lacnejsiom co dobre vyzera. To ale neznamena, ze musim kupit nejaky shit. Cital som co to a usudil som, ze zrejme co sa tyka pomeru cena/kvalita bude v tejto cenovej relacii Seiko. Rad by som sa ale dozvedel dalsie znacky ktore sa oplati kupit. Pre predstavu co sa mi paci tak Seiko som nasiel npr toto: http://www.hodinky.sk/seiko-sgeg21p1 (skoda ze to nema kozeny remienok) http://www.hodinky.sk/seiko-sgeg55p2. Za Jaques Lemans vyberam http://www.hodinky.sk/jacques-lemans-classic-1-1654a npr ale tato znacka sa mi celkovo designovo paci, aj ked tu zas kvalita nebude asi nic moc. Na druhej strane su aj o polku lacnejsie ako Seiko.
    Ako ste mohli pochopit, preferujem ciernu farbu a kozeny remienok co ale nemusi byt podmienka. Mam rad aj rozne funkcie ale pri kvalitnejsich znackach v tejto cene asi tazko mozem nieco cakat.

    Okrem vasich rad ohladom znacky by ma este zaujimal vas nazor na znacku Casio.
    A co Vostok? Tam sa da kupit automat za 250€.

    Dakujem vsetkym za ochotu

  • Moj prvy automat je Vostok Europe K3.. Hodinky su fajn, znesu toho dost, ale popravde znova by som do nich uz asi nesiel - ked, tak do nejakych novych uz so Seiko strojovnou.. Ja som kupoval nove na kovovom tahu za cca 285e, ale to uz bolo tak pred 5-timi rokmi a kebyze zase kupujem hodinky ku ktorym sa kov hodi, tak urcite kupim variantu s tahom - jednoduchsie a lacnejsie dopasujes kozeny remienok ako kovovy tah..
    A k tvojmu vyberu, urcite by som este skusil zvazit aj znacky Junkers, Zeppelin, pripadne Tissot..

    In vino veritas, in pivo TAKY...
    Menej je niekedy viac, ale viac je VŽDY viac!!!

  • Tak tie Orienty s rezervou náťahu je fakt parádna možnosť. Osobne som Orienty nikdy nemal, takže nemôžem hodnotiť, ale ich vzhľad je úplne super. A aké Certiny plánuješ do budúcna?

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Ach jaj tak tie Orienty vyzeraju naozaj super. Akurat ze som obmedzeny na ponuku eshopu hodinky.sk kedze tam mam zlavovy kupon, rad by som ho vyuzil :)
    Tissoty su tiez naozaj pekne ale myslim, ze hladam trosku menej elegantny model. Navyse 250 je uz fakt max. budget aj to som pocital ze sa mi odpocita tych 50€ za kupon.

    • Official Post

    Mňa Kubo s tými ORIENT doslova očaril. Keby bolo 39 tak sú to dokonalé oblekovky a už aj ich objednávam. Zatiaľ asi najlepšie z toho čo tu bolo ponúknuté. Dokonca si dovolím pokojne tvrdiť že by som im dal bez váhania prednosť pre tými TISSOT-kami.

  • Mňa Kubo s tými ORIENT doslova očaril. Keby bolo 39 tak sú to dokonalé oblekovky a už aj ich objednávam. Zatiaľ asi najlepšie z toho čo tu bolo ponúknuté. Dokonca si dovolím pokojne tvrdiť že by som im dal bez váhania prednosť pre tými TISSOT-kami.

    som rád že sa ti páčia :D kamarát teraz vyberá hodinky a toto som mu poradil.. a nechapem prečo ale stále rozmýšla. V tej cene je pomaly hriech ich nezobrať. Jediné čo mi na nich vadí je že nemajú hacking a naťah cez korunku, ale inak fakt nemajú chybu. Nebyť toho źe sa obliekam skôr športovo a oblek mam raz za rok tak by som ich dávno kúpil.

    NPH možno by si sa mohol vykašlať na kupon, ten niekomu daj alebo poteš niekoho z rodiny potom neskôr hodinkami :mrgreen:

  • strojček je vnútri automatický.. rezerva náťahu ti ukazuje ako moc sú hodinky natiahnuté a za kolko ti zastanú.. majú 40 hodinovú rezervu, takže tam ti tá malá ručička ukazuje kolko ti ešte zostáva. Ak ich budeš mať na ruke tak by to malo byť stále na maxime.. keď ich odložíš na deň tak ti to ukáže kolko dlho sú schopné ešte ísť bez nosenia.. je to fajn vec :) a fakt málo kedy sa vidí v takto lacných hodinkách.

  • Hmm super. A teraz by ma zaujimalo, co je vlastne tak super na tych automatickych hodinkach ked vydrzia len 40 hodin na stole polozene. Nie je lepsi solarny pohon? A co klasicka baterka. Chapem ze to treba menit, ale cital som ze su v tom pripade hodinky presnejsie.
    A aky maju tieto Orienty motorcek? Je kvalitnejsi ako pri nejakych beznych hodinkach npr nejake Casia ci Seiko?
    Viem ze uz trochu zachadzam ale ja som nenasiel nikde takto narovinu tieto informacie. Akruat som pochopil ze milovnici hodiniek maju racej automaty ako mechanicke natahovanie a racej mechanicke natahovanie ako baterky :D

  • no ano, vydržia 40 hodín. Tu nejde ani tak o to aby vydržali čo najviac alebo aby boli mega presné. Ak ti nerobí radosť mechanika tak na ňu kašli a kúp niečo ako píšeš - napr niečo solárne. Tieto ti môžu spraviť niekoľko desiatok sekúnd za deň.. takže neuveriteľne presné nebudú. V tej cene sa to čakať nedá. Ak chceš presné, tak choď do baterkových :)

    Strojček je tam nejaký základný s automatickým náťahom, ale neviem aký presne. Niečo od orientu, 21 kameňov.. viac fakt netuším. Čo sa kvality týka tak v tejto cene je ešte casio a seiko a myslím že kvalitovo sú na veľmi podobnej úrovni.

    Som zvedavý čo si vyberieš, ale týhto by som sa nebál, skúsiš automaty a ak sa ti nebudú pozdávať myslím že sa ti podarí ich v klude predať.

  • Akoze aj mne sa paci to, ze je to automaticke. Ale nevedel som ze to vydrzi 40 hodin iba. Neviem zacinam byt trosku nestastny z toho a uz pozeram skor na pekne a lacne. Este sa mi pacia celkom tieto http://www.longislandwatch.com/Orient_DW08004…_p/dw08004b.htm len trosku mi vadi to, ze to je zo zahranicia a pripadna reklamacia nebude ziadna radost. Toho sa npr pri hodinky.sk bat nemusim vzhladom na recenzie na heureke. Este pozriem akoo prepocitavaju dolare na eura a zvazim.
    Co myslis? Tie s rezervou alebo tie s vyhladom?:)

  • 40 hodín je taká klasika. U švajčiarskych strojčekov v ovela drahšich hodinkách tiež často býva rezerva "len" 38 - 42 hodín. Ja mám viacero hodiniek s 40 hodinovou rezervou a vôbec mi to nevadí. Ale ak máš pocit že tebe by mohlo tak sa poobzeraj po niečom inom. Viem že certina, tissot a hamilton začali robiť strojčeky s 80 hod. rezervami ale tam je cena vyššia.

    Čo sa reklamácie týka tak to problém možno nebude taký ako si myslíš. Neviem odkiaľ si ale napr v Trnave v Tescu máme obchod kde predávajú orienty a povedali že tam ich vedia aj oservisovať, takže by som to nevidel tak čierno.

    No a ja by som určite bral tie s rezervou skôr ako tieto s výhľadom. Ty ale vyber to čo sa tebe viac páči.

  • Ale servis nie je to iste co reklamacie, nie?
    Hm tak aj by som ich asi zobral tie s rezervou ale oni to preratavaju takmer 1:1 co by sa este dalo ale za postovne kde sa caka 6 tyzdnov chcu 25USD a druhe najpomalsie dorucenie stoji uz 50 :(