Breitling Super Avenger Military limited series

    • Official Post

    Breitling Super Avenger Military
    Kaliber: Calibre 22 automatický náťah (28.800 VpH)
    COSC Certifikát (+6-4 s)
    Cifernik Volcano
    black (24 hod. čas)
    Púzdro Black steel
    Priemer: 48 mm
    Vodotesnosť: 300 m
    Funkcie: Stopky s presnosťou 1/4 sekundy s funkciou flyback, 30 minutový sčítač, 12 hodinový sčítač,

    Limitovaná edícia: 500 kusov
    Cena: 6.500 €


  • Som trošku zmätený z tých indexov. Podľa čoho je to číslované ?

  • Asi by to chcelo zdoraznit, ze hodinky neukazuju 12, ale 24 hodinovy cas - mala rucicka putuje po ciferniku len raz denne. Z popisu to jasne nie je a tiez som na to najprv pozeral, ze to snad nemyslia vazne :)

  • Aha takto je to ... to je ale teda pekná chobotina :/ Neviem z akého dôvodu použili toto riešenie ale dosť to tým hodinkám ubralo na "kráse". 4 kvartál ciferníka je dosť preplnený potom kvôli tomu.

  • Tiež som toho názoru ako Adam, beriem aj to, že chlapské hodinky jak majú byť. Ale tie veľké čísla tomu ubrali na kráse, strašne je to prepchaté. Možno keby boli menšie, Glycine má také malé a to je fajn. Celkovo ale tento spôsob neobľubujem.

  • Palec dávám za práci s vláknem, ale jinak tohle jsou opravdu přeplácaný béčka. Vlákno jse měl třikrát rozdělaný v telefonu a třikrát o něj přišel :(

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • hmmm, tak uz dlhsiu dobu uvazujem nad pointou 24h sposobu zobrazovania casu. osobne v tom nijaku zvlastnu vyhodu nevidim, skor naopak - pre mna fakt "vopruz"... pre Glycíny Airman charakteristicky crta ale stale nerozumiem podstate :nono: okrem polárnych vyskumnikov, namornikov sluziacich na ponorkách, pilotov pravidelne lietajúcich transatlanticke lety, pripadne kozmonautov na ISS (Medzinarodnej vesmírnej stanici) ma ine prakticke vyuzitie nenapada, a aj v spomenutých pripadoch sa to da vyriesit praktickejsie napr. indikátorom dna a noci ako to ma povedzme Fortis

  • Vyhoda je napr. pre ludi co vyuzivaju AM/PM sposob vyjadrenia casu a maju problem s preratanim na hodiny po 12:00 (US/UK a co ja viem kto este). Zober si k tomu zobrazenie dalsieho casoveho pasma a mas okamzity prehlad o tom aky ma cas tvoj obchodny partner dakde v..za oceanom. Urcite je to aj frajerina, kedze nejde o beznu komplikaciu :) Ked si to tak zoberies, je to prirodzenejsi sposob zobrazenia casu - Slnko ti tiez neobehne 2x denne oblohu.. A pri nastaveni datumu nemusis rozmyslat, ci je este doobeda alebo poobede :D Okrem nezvyku tam osobne ziadnu nevyhodu nevidim.

  • Myšiak, este Ti rychlo a mozno s chybami odpisem, bo o 5 minut zacina Liga Majstrov - vsetko co si napisal je takmer do bodky pravda a suhlasim s tym. len mi to zobrazovanie 24h pripada trochu pritiahnute za vlasy. prave US/UK povedia ze su 4 hodiny, nie ze je 16 hodin ako to pouzivame my, takze prave pre nich tie hodky s 24h formatom asi nebudu idealne. rozdielne casove pasma - to ano, prave to som napisal - pre letcov co casto lietaju transatlanticke lety. vidis, to s tym nastavenim dátumu to je dobre :) ale ja som radsej za klasiku... no, ako som napisal v uvode, tento príspevok nebude uplne jasny a citatelny ale uz mi v usiach podvedome znie zvucka Champs League :) ide sa fandit! kaslite teraz na casomieru - prajem vsetkym pekny futbalovy vecer !

  • Rozdielne casove pasma nevyuziju len letci, ale ktokolvek kto pravidelne komunikuje s inym svetadielom (napr. aj ja.. :) ). Klasika je z mojho pohladu nie uplne prirodzene, ale zauzivane zobrazenie casu. Den ma 24 hodin, nie 2x 12.. :)

  • Přesně jak píšeš. Jde o zažití a zvyk. Ale také o přehlednost a jednodušší odečet času s návazností na další komplikace.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1