Čo máte dnes na ruke (hodinky)?
-
-
To si žiada aj fotku lumi hehe. Ale máš dojmy z hodiniek? Ball je zaujímavá značka, ale príde mi ľuďmi zabudnutá.
Takže 64 tríciových ampuliek, ako si chcel. Dojmy neskôr, musím robiť šalát
-
Hmm narátal som 24 segmentov
-
-
-
-
… inak všetci máte parádne honcle a teší ma že sa furt tešíte … užívajte … všetko dobreee
-
a uz sa vyklubalo sidlo z vreca von
-
To si žiada aj fotku lumi hehe. Ale máš dojmy z hodiniek? Ball je zaujímavá značka, ale príde mi ľuďmi zabudnutá.
Takže dojmy: sú to hodinky pre tých, ktorí dokážu oceniť technické vychytávky a značku ako takú, pričom mne imponuje jej história a dôraz na kvalitu a odolnosť.
Hľadal som veľkosť nad 40 mm, čo je pri Ball dosť problém, napr. 43 mm majú len zopár modelov. Ten môj je Ingineer III King 43 mm, ktorý mne osobne vyhovuje, prijal by som ešte 42, ale min. 41, na 40 mm by som už nešiel.
Ideálne by boli modré, ale tie sú už vypredané, preto trochu váham, že či si ich nechať. Taktiež aj preto, že som ich neplánoval tak skoro, ale cena 1230 EUR (55% zľava) je ozaj bezkonkurenčná.
Ešte k vlastnostiam: 1000 gaus antimagnetické, rovnako ako Milgaussy, 5 g narazuvzdorné, pričom sa špeciálnym kladivom testuje každý model. Puzdro a tah sú ako som už písal z ocele 904L, ktorá je drahšia a ťažšie sa opracováva, ale vydrží viac ako 316L a viac sa leskne.
Skrutkovacia patentovaná korunka (práca s korunkou je zážitok) a viečko, vodeodolnosť 100 m, motyliková spona a strojček BALL Calibre RR1102, based on ETA 2836-2, 25 jewels, 28 800 vph, rezerva cca. 40 hod, lumi 64 tríciových trubíc nezávislých od intenzity vonkajšieho osvetlenia. Udávaná životnosť je 25 rokov, pričom polčas rozpadu rádioaktívneho tricia je 12,5 rokov, kedy by malo dôjsť k určitému poklesu intenzity. V prípade problému je možné riešiť výmenou číselníka a ručičiek, cenu ešte neviem.
Ťah som ešte neskracoval, ale cítim aj cez fólie, že by boli veľmi pohodlné a že na ruke sedia dobre. Piny, ak píšem správne, sú skrutkovacie, takže úprava ťahu bude radosť.
Takže zostáva sa už len správne rozhodnúť ...
-
Hmm narátal som 24 segmentov
Ja 36... nevidim viac?
-
-
Homer nechávaj si také hodinky, ktoré by si chcel do zbierky bez ohľadu na cenu. Inak ich skôr, či neskôr pošleš to sveta. Zľava vyzerá síce lákavo, ale nemusia sa potom predať bez straty.
-
Ja 36... nevidim viac?
Zelené, modré a aj biele keď spocitaš, je ich cez 60.
-
Zelené, modré a aj biele keď spocitaš, je ich cez 60.
Aha aj samotne indexy su tritiove... tak na paradu Tie som nepocital
-
No uľahčil si si to trochu
-
-
Včera,dnes a zajtra. Mesh na Neptúnach je viac než fasa😌
-
-
-
-