Čo máte dnes na ruke (hodinky)?
-
-
Zaplnil jsem titulní stránky německých černých kronik, ale jedu domu...teď už se jen vezu.
a to uz ako

-
Zaplnil jsem titulní stránky německých černých kronik, ale jedu domu...teď už se jen
Mal si buracku?
-
Mal si buracku?
Jedu s autobusem za nákladním vozidlem. V protisměru jedou nějaká osobní vozidla. Když první z nich míjí zmíněné nákladní vozidlo z ničeho nic jakoby strhne prudce řízení přímo do něj. Náraz byl ohromný a vymrštil trosky osobního vozidla, které se roztočilo, přímo na mne. To už jsem ale intenzivně brzdil. To bylo to jediné, co se dalo délat. Vlevo byly silné stromy a možná i ta další osobní vozidla, vpravo svodidla. Pevně jsem uchopil volant, abych autobus udržel za všech okolností v přímém směru a co nejvíc se zapřel do sedačky. Nastal náraz, daleko menší než jsem čekal. Rychlost se mi podařilo snížit na minimum a autobus jsem udržel v přímém směru. To vše se odehrálo během vteřiny.
Po zastavení jsem vstal od volantu. Na nohou byl již také druhý řidič, se kterým jsme začali zjišťovat možná zranění cestujících. To bylo to první, co nás zajímalo. Podle jejich výpovědi byli všichni v pořádku. V tu chvíli jsme jich měli v autobusu 10.
Následujících několik minut mám jakoby v mlze. Jen vím, že jsem telefonoval s linkou 112 a také jsem volal na centrálu Flixu do Berlína.
Teprve po příjezdu hasičů a záchranářů jsem si uvědomil, že nevím jestli jsem vůbec sám bez zranění. Naštěstí ano.
Nehoda měla tragické následky. Spolujezdkyně v osobním vozidle byla mrtvá na místě, řidiče, který nehodu způsobil, s těžkými zraněním odvezli záchranáři. Jestli přežil, nevím.
Foto z německých novin, jsem tam v bílý košili a zády k foťáku můj kolega
-
watchesfan Nieco podobne som videl na nemeckej dialnici ked vodic kamiona strhol volant smerom do stredovych zvodidiel a preskocil cez ne do protismeru kde z boku narazil do ineho kamiona… potom som sa v novinach docital ze dostal pocas jazdy infarkt… Kazdopadne dobre ze si v poriadku a ze si sedel v autobuse a nie v osobaku…
-
watchesfan hlavne ze si v poriadku 👍💪
-
watchesfan dobre, ze si to udrzal na ceste, hmotnost autobusu bola na tvojej strane. Pre tu Daciu bol zrejme fatalny uz ten naraz do nakladaku, stastie, ze ti tam nevleteli ziadne trosky cez okno 🙏
A hlavne ze si v poriadku 👍
-
Okolo mna raz na dialnici do Budapesti preficalo odtrhnute koleso z nakladaku. No, mozno to bola len pneumatika, ale to by bolo asi dost jedno v tej rychlosti, keby ma to trafilo

-
Utrženej vzorek z pneu rozmlátí půl autobusu.
-
Okolo mna raz na dialnici do Budapesti preficalo odtrhnute koleso z nakladaku. No, mozno to bola len pneumatika, ale to by bolo asi dost jedno v tej rychlosti, keby ma to trafilo

Tiez dobre…
Ja som sa raz za Prahou s neskutocnym stastim vyhol bicyklu ktory zletel autu predo mnou zo stresneho nosica… odvtedy neznasam cyklistov
Radsej zastavim a pockam ako by som mal ist za autom z ktoreho visia bycikle -
Tiez dobre…
Ja som sa raz za Prahou s neskutocnym stastim vyhol bicyklu ktory zletel autu predo mnou zo stresneho nosica… odvtedy neznasam cyklistov
Radsej zastavim a pockam ako by som mal ist za autom z ktoreho visia bycikletakze to aby som siel, nie

-
-
-
-
Tiez dobre…
Radsej zastavim a pockam ako by som mal ist za autom z ktoreho visia bycikleTo sa aj mne stalo, tiez v CR, na dialnici pred Brnom. V lavom pruhu na ceste bycikel, len tak tak, ze som ho zbadal a stihol sa mu vyhnut. Auto, ktoremu zletel zo strechy uz stalo na krajnici par sto metrov dalej. No, ci to nebol aj ten isty blbec, ze mu to zletelo viackrat

-
-
-
-
-
-