• Prosím Vás touto cestou o rady, skúsenosti, návrhy, nápady.
    Po zraze u Peťa Zraz - Toptime showroom, Zvolen (20 Feb 2015, 17:00 - 20:00) prišlo na rad rozhodovanie čo ďalej. Začal som uvažovať nad STEINHART Ocean One Vintage Military http://www.toptime.sk/hodinky/steinh…e-military.html podľa mňa v celku univerzálne hodinky, čo sa týka veľkosti, vodotesnosti, výmeny remeňov, ceny. Aj napriek tomu by som Vás poprosil o komentáre k tomuto kúsku, ale aj o prípadné návrhy v podobnom duchu.
    Veľkosť 42 (znesiem aj 44), lug-lug do 51mm. Blíži sa leto takže vodotesnosť určite min.100m. Cena podobná, t.j. 350€-400€. Netrvám na mechanike. Ak by ste mali znalosť o nejakom cushion púzdre, alebo iný tvar, poteší ma to ešte viac :)
    EDIT: rád by som sa vyhol značke Seiko, nakoľko som jedny Pepsi mal
    Vrelá vďaka za akýkoľvek návrh.

  • kamaráde, že aký názov témy si to dal ::d som zvedavý na marcový výber :mrgreen:
    sorry za OT :]

    a Ocean Vintage Red si nekukal?
    Alebo GMT-čka - coke, alebo pepsi.

  • Pozeral som aj Vintage Red, ale tam mi trochu vadí to množstvo nápisov na ciferníku a OVM má zaujímavú práve tú hodinovú ručičku a sivý ciferník.
    GMT je fajn fičurka, ale pre mňa EE a Pepsi look som predsa mal takže tomu sa chcem vyhnúť.
    Skôr by som možno prijal model nejakej inej značky, nie tak typické a zvučné. Len nemám takú znalosť, čo by to mohlo byť :rouge:
    PS: hej, bude aj marcový výber, ale možno až 03/2016 :mrgreen:

  • Jak možno "okrem mňa" ??? Ty si si ich objednal? @mysiak nemusím sa k tomu vyjadrovať?
    Ten psík je tam chutnučký no... len mu mohli dať taký výzor ako má podľa mytológie mať, lebo toto je domáci miláčik skôr ::d
    A diky za návrh ale toto je skôr OT :mrgreen:

  • Neobjednal, zvazujem :mrgreen: Klasicka produkcia sa mi nejak prejedla, tak vymyslam :) Vidim, ze vymyslas tiez ("model nejakej inej značky, nie tak typické a zvučné."), tak preco nenavrhnut :)

  • Tak ale pochop, že Ty dáš takéto niečo a ešte to zvažuješ - WTF? :)
    Tak skús ešte niečo čo by som možno prijal. Ale keď budeš tieto havkové mať tak poriadne nafoť, možno to bude zaujímavejšie ako na tom obrázku (a treba havkovi dokresliť ešte dve gebule, nech to je aspoň kus lepšie k názvu :mrgreen:

  • Mapo, myslim ze pri Vintage Red sa uplne zhodneme - zbytocne vela a predovsetkym nepodstatnym udajov na ciferniku :/ naco je potrebne zdoraznit ze model sa vola Ocean One, navyse CERVENOU farbou + Submersible 1000ft ked hned pod tym je uvedene "1000ft=300m" ??? to v Steinharte uz skutocne maju nejaku deviantnu potrebu degradovat ludi na kojencov? su to predsa informacie ktore vie kazdy kto si dane hodinky kupuje! a tiez nasilu zdoraznovat ze sa jedna o Automatic Movement... ten kto si tie časy kupuje pozna parametre kalibra vratane frekvencie zotrvacky ci poctu sutrov a popisat cifernik takýmito nevkusnými grafitmi len koli efektu mi pripada samoucelne a kontraproduktivne. mozno z mojej strany trochu emotivna a prchka reakcia ale mam pocit ze cim dalej Steinhart robi hodinky tym viac sa ubera nespravnym smerom :/ povodne som mal Vintage Military v merku aj ja, ale pri týchto modeloch z mne neznameho dovodu prznia puzdro rovnými nozickami, takze na mensich zapastiach tie hodinky jednoducho nebudu sediet, ale k tomu som sa uz vyjadroval v inom vlakne. no myslim ze Tvoj pripad to nebude, kedze mas obvod 180. osobne si ale myslim ze povodny model Vintage Military s ciernym cifrom namiesto sucasneho pseudo-retro-sivého bol krajsi. hodinova rucicka O.K, urcite lepsia ako "Mercedes". jasny odkaz na Rolex 5517.

  • Tak ale pochop, že Ty dáš takéto niečo a ešte to zvažuješ - WTF? :)
    Tak skús ešte niečo čo by som možno prijal. Ale keď budeš tieto havkové mať tak poriadne nafoť, možno to bude zaujímavejšie ako na tom obrázku (a treba havkovi dokresliť ešte dve gebule, nech to je aspoň kus lepšie k názvu :mrgreen:

    Asi nechapem co nechapes.. :) Su to kvalitne hodinky, s nezvycajnym logom a nazvom firmy. Dizajn sa ti samozrejme pacit nemusi, ale to ja dopredu vediet nemozem :) Mne sa paci napriklad viac ako nesymetricka ryba/zralok u nemenovanej "slavnej" znacky.. Ale ak ta moj nevinny navrh urazil, v klude popros admina o zmazanie prispevkov :)
    Fotky maju na webe alebo v recenzii http://wornandwound.com/2015/02/20/lew-huey-cerberus-hands/

  • Ale veď tak som to nemyslel, že by som sa mal urážať, ja určite nie. A mazať sa nič nebude. Každý návrh vítam, len som rýpal a musím uznať, že je to fakt nezvyčajné, či už logo, názov aj výzor. Takže pohoda, ideme ďalej :)

  • Mapo&Mysiak, Vasa komunikacia ohladom tych "psich kusov" ci dvojhlavých drakov ma vazne pobavila :) celkom som sa zasmial. mimochodom toho zraloka ci barracudu som prave vcera kritizoval aj ja - Mathyk mi to vysvetlil tak som to ciastocne akceptoval, bo hodinky su kvalitne, no zvieratka na ciferniku nie su prave to po com by som prahol :) mi to pripada take cinske... to tam fakt mohli flaknut rovno sestnoheho psa chrliaceho ohen ktoreho ma v znaku ista talianska spolocnost zaoberajuca sa predajom pohonných hmot :)

  • Branislav, ale keby tam dali šesťnohého psa, už to nie je Cerberus. Takto síce tiež nie, keďže mu chýbajú dve hlavy, ale mne sa tie hodinky páčia. Taký aqua terra štýl a aj tie ženevské pruhy ja určite môžem. Chcel by som ich vidieť naživo, lebo som pozrel stránku a ich vizualizácia vyzerá troška inak ako foto. Ale keďže ide o mapa, vrátim sa k jeho voľbe. Neuvažoval si počkať si, kým budú opäť dostupné Ocean Vintage GMT? Tiež zaujímavá voľba.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Veru uvažoval som aj nad týmito, len kedy budú dostupné, @esqueleto, vieš na túto otázku odpoveď? Ďakujem.
    Avšak keď som si ich porovnal s OVM, nemali na mňa taký dojem, hlavne čo sa týka fotiek s iným remeňom. Tá GMT ručička mi tiež moc nepasuje. V každom prípade je aj toto možnosť. Aj luneta je tiež trochu mínus u mňa.

  • ano @Matej, mas pravdu i ked ma prekvapuje ake rozne nazvy vyrobcov hodiniek existuju. tiez vnimam celkom pozitivne Aqua Terra styl, tie vodorovne pruhy su fakt chic, u Omegy navyse plasticke co je vazne klasa. ale v tomto farebnom prevedeni Cerberus pre mna Cirkus Ales pripadne "Eliška má ráda divočinu" :) prepacprepac@Mysiak :)

  • Veru uvažoval som aj nad týmito, len kedy budú dostupné, @esqueleto, vieš na túto otázku odpoveď? Ďakujem.
    Avšak keď som si ich porovnal s OVM, nemali na mňa taký dojem, hlavne čo sa týka fotiek s iným remeňom. Tá GMT ručička mi tiež moc nepasuje. V každom prípade je aj toto možnosť. Aj luneta je tiež trochu mínus u mňa.

    @mapo, tých GMT-čiek by som sa veľmi nedržal.. Mali by byť v lete, avšak neviem zaručiť či sa vôbec ku mne dostanú. Možno im dôjde 100 strojčekov na model a to sa predá za týždeň a ku mne to nestihne ani prísť.. Možno to bude v pohode a budem mať nejaké aj ja, ale nedá sa to zaručiť. Preto ak ťa páli peňaženka, tak sa na ne neviaž..:)

  • Ďakujem @esqueleto, aj som si myslel, že to bude taká čakacia doba. Peňaženka ma až tak nesvrbí, ale toto je dlhá doba a zaručené to nie je.
    Braňo, tento nápad schvaľujem, ale neberie ma tento model až tak ako by som chcel :rouge:
    Láka ma aj niečo od CHW ale je to momentálne nad rozpčet http://www.svajciarskynoz.sk/user/1135/uplo…00-500-true.jpg
    Takže stále hľadám niečo čo by ma zaujalo a odradilo od OVM...

  • to v Steinharte uz skutocne maju nejaku deviantnu potrebu degradovat ludi na kojencov? su to predsa informacie ktore vie kazdy kto si dane hodinky kupuje! a tiez nasilu zdoraznovat ze sa jedna o Automatic Movement...

    nieje to iba v Steinharte, ale aj inde. Nápis Automatic je viac-menej pre hodinára informácia a nie pre zákazníka. Tak isto vodotesnosť.