Laco - dostupné pilotky

  • Ja som z MIYOTOU v mojich LACO spokojný :)

  • Pepescom, Mapo, Myšiak, Don2008, Adam vdaka za informacie, rady a pozitivnu motivaciu ohladom spomínaných kalibrov. bola to pre mna prinosna debata a rad som sa opäť dozvedel nieco nove a zaujimave. minimalne sa uz na Miyotu nebudem pozerat cez prsty :) prajem vsetkym prijemny den.

  • hezky, len ja som sa zatiaľ nezbavil starých Laco :(
    každopádne v piatok vyskúšam a uvidím či môj záujem potrvá, alebo s nimi naložíš ako uznáš za vhodné.

  • ahoj Peťo. len jedna otazocka - videl si ich uz nazivo tie Turin? ak ano, aky z nich mas dojem? uz som to tu myslim daval do plena o nikto nevedel - nevies ci maju aj lumi? ako vidim som asi jediny koho tu zaujali :) vsetci sa namotali na tie quartz chrono :)

  • tak lumi teda maju - to je fajn. mne sa osobne celkom pacia, nechcem to cele vulgarizovat ale v podstate vsetky B-Uhren su na jedno brdo, lisia sa len v detailoch a prave tie su dolezite pretoze detaily su tym cim sa jednotlive modely jednotlivých znaciek lisia. a model Turin je napr. pre mna zaujimavy tym ze hoci ide o B-Muster, nemaju tak preplneny cifernik. myslim ze sa tymi tensimi indexami aj zjednodusenym vnutornym (hodinovym) ciferníkom podarilo cele hodinky "prevzdusnit" a zlepsit ich citatelnost. pre mna jednoznacne zaujimavy kusok od Laco. radim ich do svojho "pomyselneho" zoznamu. akurát som mrkol na oficialnu stranku steinhart a je tam novy model na ktory uz upozornil vo svojom prispevku Mapo, vo vlakne "Dalsia limitka od Steinhartu". dost silno vo mne evokuju Zenith Montre D'Aéronef Type 20. ale maju cosi do seba...

  • jake jsou dojmy po prohlidnuti na zivo teh baterkovych chron ? Mohl by to byt takovy zajimavy entry level pro vyzkouseni hodinek s chronem.

    Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody

  • Ja osobne by som ich nebral, na obrázkoch vyzerajú v pohode, ale naživo je to slabé. Cena je fajn, to hej, ale za tú cenu radšej niečo iné veru. Ja som z nich dobrý pocit nemal naživo a to som bol tak isto zvedavý. Proste v ruke mi to prišlo ako krok ďaleko späť u tejto značky.

  • Naživo ma nejak veľmi nenadchli, aj keď v tejto cenovej relácií budú patriť medzi to najlepšie na trhu. Na ruke mi sedeli dobre, púzdro je pekné, nízke. Remeň je nič moc, ale to skoro žiadny od Laca. Naživo som čakal že tie subdialy budú výraznejšie embosované, z fotiek to tak vyzeralo. A sekundovka chronografu pri zastavení mala vôľu, a nelícovala presne s 12-tkovým indexom. Ale ber toto moje hodnotenie s rezervou, predsa len sú to hodinky za 198€ - myslím že za tú cenu stoja, spracovanie je solídne.

    myslím že @durin ich má objednané - potom snáď dá nejaký rozsiahlejší komment.

  • No Maťo dovolím si oponovať, dal by si za ne v pohode 200€ alebo by si si vybral radšej niečo, ja neviem, napr. od Seika, Citizenu či Orientu?
    Ja by som teda určite dal prednosť iným smerom lebo podľa mňa to "solídne spracovanie" je tak za 3 mínus.
    Ale jasné, uvidíme aj názory iných, každý má na to iný pohľad.

  • podľa toho čo by som zháňal. :mrgreen: Ale za chrono pilotky je tá cena primeraná.
    "solídne" je trocha menej ako dobré, a dobré je 3-ka v škole. takže je to v podstate 3-. ::d

  • Ahojte, ja ich mam uz par dni doma.
    Hodinky som kupoval na nosenie vo volnom case, takze ocakavania som nemal postavene vysoko. Ked prisli, bol som tiez trochu prekvapeny subciframi, cakal som ze budu viac embossovane, ale bie je to ziadna tragedia.
    Hlavne indexy a rucicky su potiahnute zelenou lumi (neviem aky typ). Rucicky na subcifroch su biele, rivnako sekundovka.
    Puzdro velmi dobre sedi na ruke (180mm) aj na NATO sa da na to pozerat kedze puzdro nie je "ploche".
    Cifernik by mohol posobit trochu viac plastickejsie, takto vyzera dost plocho, kedze aj indexy (farba) velmi nevystupuje nad uroven ciferniku.
    Mozno pisem ako hotentot, ale lepsie to podat neviem :)
    Tlacitka funguju super, rovnako korunka.
    Je to naozaj entry level, ake za tie peniaze urcite stoji.

    Ak su dalsie otazky, pokojne sa pytajte.


    Aktuálne : Damasko DA36, SEIKO SKX009, Apple Watch 6, Dan Henry LE 1962, Oris Aquis 39.5mm, Seiko Alpinist, Hamilton Khaki Green 38mm, Certina DS Action diver 38mm..
    Išli do sveta: STEINHART Nav B 44mm, Seiko SNZG15, Steinhart Ocean One Black, Apollon, Steinhart Ocean One Vintage Red, Luminox 3050, Laco Trier, Seiko SARB033, Davosa Ternos Ceramic, Apple Watch 3, Polar M430, Squale 50 atmos, Apple Watch 3, Steinhat Ocean One green, G-shock Gulfman...

  • Ja som z MIYOTOU v mojich LACO spokojný :)

    Áhoj Adam, si tu šte medzi nami?

    Chcel by som sa trošku "popovídat" o Laco. Pilotky = moja slabina...Celkom som sa rozobral v hodinkách Laco a asi si aj niečo vyberiem (cenovo by som išiel aj do 1k, ale to asi otvorím nové vlákno, aby sme trošku podebatili o pilotkách). Oslovil som ťa preto, lebo vlastníš / alebo si vlastnil takéto hodinky.