• Laco Squad
    priemer 40mm, výška 9mm, Strojček Quartz ETA F06.111, WR 200m

    Keby to nepokazili tou korunkou...

    EDIT: rozgon bol skôrší, to som si nevšimol :)

  • najprv som tie Turin tak nejak prehliadol, predsa len Miyota je pre mna taky low-end. viem ze je to Citizen ale odjakziva pristupujem k Miyote s vrodenou nedoverou. :nono: pre mna je to vulgarne povedane Čína a šmytec :/ co ma ale zaujalo je trochu netradicne farebne prevedenie - B-Uhren s oranzovymi rucickami a indexmi som teda este nevidel. zaujimava je aj velkost indexov, font pisma je mensi ako byva obvykle. a tiez sa mi paci tvar puzdra. vsetko dohromady z nich robi uplne ine a originalne piloty. no nejak som ich nedokazal vytesnit z hlavy a nakoniec som skusil Google. tam vsak nebolo prilis vela fotiek a tak ma napadlo ci by ste povedzme nemali chut skusit prave tieto ako putovne. osobne by som si rad vyskusal tu Miyotu, mozno zmenim svoj nazor a zbavim sa predsudku a tiez priemer 42mm. a propo : Esqueleto, maju aj lumi?

  • Pepescom, prosim mohol by si to trochu konkretizovat? :) ak mas na mysli to ze som Miyotu nazval čínskou, bolo to prirodzene chapane obrazne :) alebo tam mam nejaku inu chybu? pripadne to myslis tak ze ste sa uz predbezne dohodli na putovnom modeli Trier? prepac, nejak mi to nezapaluje, akurát si varim kavu, takze mozno tak za 15 minut budem zase mentalne schopny :)

  • No tiež soms a nad tým zamyslel veru... Predpokladam, že to bolo myslené ako celkovo "východ" lebo porovnávať Čajnu s Japonskom je... no a bolo to riadne obrazne najobraznejšie ako sa len dá, pochopil som to tak ako si to napísal :)

  • pochopil si ma správne " Branislav" :( , nazvať japonskú produkciu "čínou" by som sa neodvážil ani vo sne. Preštuduj si históriu fi CITIZEN a pochopíš. A nie je tiež "čína" ako čína :hello:

    A stitch in time :D

  • asi z mojej strany trochu nestastna formulacia, ale v podstate si to pochopil. myslel som to tak, ze ako som uz spomenul vyssie, k Miyote mam trochu nedoveru . zaraza ma ze napr. prave Laco ako tradicna nemecka znacka pouziva ako zaklad prave tento typ kalibra. osobne vnimam inak Seiko a inak prave Miyotu. neviem aku tu mate skusenost s Miyotou ale urcite ju nemozno davat na jednu uroven napr. prave so Seiko ci hoci aj Etou v zakladnej konfiguracii. preto som napisal ze ju vnimam ako nejaku "cinsku znacku". ale rad sa necham vyviest z omylu. Mapo, tak mi kludne napis svoj nazor.

  • pochopil si ma správne " Branislav" :( , nazvať japonskú produkciu "čínou" by som sa neodvážil ani vo sne. Preštuduj si históriu fi CITIZEN a pochopíš. A nie je tiež "čína" ako čína :hello:

    tak sme sa rozumeli. Citizen je uplne v poho, napr. taky Chronomaster to je bez debaty i ked by som osobne preferoval Seiko. no a pokial ide o Čínu - kalibre Seagull, znacky Parnis ci Aatos nie su uplne nepopularne, ale k čínskej produkcii vseobecne mam respekt :)

  • Pokial viem, Miyota 9015 je na urovni ETA 2824-2, zakladne Seiko strojceky su horsie. To ci je v nemeckych hodinkach stroj zo Svajcu alebo Japonska je asi jedno, original nemecky nie je ani v jednom pripade.. :)

  • Ja som to bral od začiatku len ako nešťastnú formuláciu, ale veľmi nešťastnú.

    Pokial viem, Miyota 9015 je na urovni ETA 2824-2, zakladne Seiko strojceky su horsie. To ci je v nemeckych hodinkach stroj zo Svajcu alebo Japonska je asi jedno, original nemecky nie je ani v jednom pripade.. :)

    tak dakujem za objasnenie problematiky. bez mucenia priznavam ze o Miyotu som sa prilis nezaujimal, mal som ju zaradenu niekde nizko, takze moj predsudok bol zrejme dôsledkom nedostatocnej informovanosti. Mysiak ak je to tak ako pises ze Miyota 9015 je na urovni ETA 2824-2 tak to je pre mna nova a zasadna informacia. dokonca ze zakladne kalibre Seiko su "horsie". takze napr. nejaky 7S26 je po stranke parametrov a technicky oproti Miyote na nizsej urovni? este raz vdaka za nove informacie. myslim ze som sa dnes dozvedel a naucil velmi zaujimave fakty.

  • "7S26 je po stranke parametrov a technicky oproti Miyote" všeobecne oproti Miyote?
    Ja sa do strojčekov moc nerozumiem, nie je to moja silná stránka, ale napr. takto sa to porovnávať nedá. Vždy treba porovnávať podobné strojčeky. K 7S26 určite existuje nejaký ekvivalent od Miyoty, myslím, že je to 8122 (ak sa mýlim opravte ma). Už tu o tom niekde je aj debata. Keď tak porovnávať parametrami a technicky podobné, nie všeobecne.
    EDIT: alebo NH26 je ten kaliber?

  • Ono tie nizsie Seiko (7s26 a pod) a Miyota 8215 su "horsie" uz len kvoli absencii hackingu, manualneho natahu a nizsej frekvencii zotrvacky. Ako je na tom samotna odolnost/servisovatelnost neviem, ale asi nejake extremne rozdiely nebudu. Osobne proti Miyota 9015 nemam nic a beriem ju ako plnohodnotny lacny strojcek na urovni ETA. Miyota 8215 alebo Seiko 7s26 by som uz nechcel.

  • Mapo, mas pravdu. neuvedomil som si to. porovnavat konkretny kaliber vyrobcu A s vyrobcom B vseobecne, bez udania nejakej dalsej specifikacie konkrétneho kalibra vyrobcu B nema nijaku vypovednu hodnotu. to je akoby som napr. tvrdil ze päťkové BMW je technicky inde ako Mercedes. zmysel takého tvrdenia uz ale nadobuda iny rozmer pokial by som specifikoval ze mam na mysli napr. BMW 5 a Mercedes triedy E. moja otazka bola mienena tak ze som sa pytal na rozdiel medzi napr. 7S26 a Miyot-ou porovnatelnej urovne (co som ale v otazke neuviedol takze to nebolo uplne jasne). navyse nepoznam oznacenie kalibrov Miyota takze by som nevedel s cim Seiko porovnat. Tvoj aj Myšiakov príspevok to uvadza na pravu mieru. 7S26 a jej klady aj zapory su notoricky zname. o Miyote ale prakticky neviem nic, takze si budem musiet este cosi precitat aby som bol v obraze. tak teda vdaka za plodnu debatu, usmernenie a inspiraciu trochu sa zorientovat v Miyoťáckych kalibroch.

  • Ako píše mysiak, Miyota 9015 by mala byť úrovni kalibrov ETA 2824-2, navyše sa jedná o konštrukčne moderný kaliber, čo by teoreticky mohla byť jeho výhoda. Určite by som tento kaliber nezatracoval, je to docela zaujímavá a funkčná alternatíva k Swiss produkcii. Starší kaliber 8215 mal svoje muchy, asi najznámejšou bol nepravidelný chod sekundovej ručičky, ale to je už história, Miyota 9015 už tieto problémy nemá.

  • Nechcem ďalej pleveliť toto vlákno, ale v mojom vlákne " pepeškomov život s hodinkami" som prezentoval hodinky Citizen s kalibrom ct5200, krorý sa vyrábal v 60 ´ rokoch, mal 33 ložiskových kameňov, rotor samonáťahu uložený na ložisku, mal síce len 18000 kmitov za hodinu. Mal ukazovateľ dátumu a dňa, ručný náťah a hacking. A maká dodnes. Alebo taký automat flyback chronograf s 23 kameňmi a handwind 8110 A - myslím, že paráda


    Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

    A stitch in time :D

  • K porovnávání strojků jest nejlépe užíti chronometru, sauny, mrazáku, pořádného reproduktoru a kladívka středních rozměrů. Taktéž porovnávání pomocí chronometru v době ukládání hodinek ku spánku, jejich ulehání na bříšku, zádíčkách či na nějakém boku nebo hlavičce. Kladívko k porovnání antišoků doporučuji použíti až závěrem.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Don 2008 wrote : Starší kaliber 8215 mal svoje muchy, asi najznámejšou bol nepravidelný chod sekundovej ručičky, ale to je už história, Miyota 9015 už tieto problémy nemá

    Don, tak napr. prave toto co pises som uz pocul, ak si dobre spominam niekde na Youtube bolo aj video a ako vidim tak to asi nebola len taka nejaka "šeptanda"

    Pepescom, to co uvadzas su uctyhodne parametre, skoda ze v sucasnosti o nicom podobnom od Citizenu neviem, ale mozno som prilis zatazeny na znacku ETA :)