Certina DS Podium GMT Chronograph Aluminium

  • Jedovatá zelená, ale aj červená, piesková a do budúcnosti zrejme ďalšie odtiene budú skrášľovať novinku DS Podium Chronograph - Aluminium. Ich kúzlo tkvie v eloxovaných púzdrach z ultra ľahkého hliníku, so ktorým v rámci gigantu Swatch group experimentovala už sesterská značka Hamilton. Anodicky oxidovaný hliník má oproti neupravenému kovu výhodu v chemickej i mechanickej odolnosti. Vrstva oxidu hlinitého - v prírode známeho ako kryštalický korund - počas anodizácie prerastie do hliníkového podkladu, mení jeho mikroštruktúru a stáva sa jeho súčasťou. Eloxovanie má za dôsledok okrem zlepšených fyzikálnych vlastností aj významné skvalitnenie vzhľadovej stránky. Výsledok ? Impozantné a cenovo veľmi dostupné hodinky, ktoré sa vymedzujú svojou originalitou, ale taktiež uloženým kalibrom ETA Precidrive, respektíve spoľahlivým ETA G10.962 PRD. Vďaka nemu skvele funguje chronograf, ale tiež zobrazenie druhej časovej zóny a disponuje praktickou indikáciou EOL (end of life), ktorá pripomína koniec životnosti batérie. Ale späť k hliníku. Vďaka nemu vážia celé hodinky, a to vrátane kaučukového remienku so sponou, iba 55 gramov. Hliník je bezmála dvakrát ľahší materiál než titán. Sú tak odolné, avšak ľahké. Krásne kontrastne potom k farebným púzdram pôsobí čierna luneta s tachymetrickou stupnicou, ktorá zviera zafírové sklíčko. Arabské čísla spolu s indexami a ručičkami sú pokryté fosforeskujúcou vrstvou Superluminova.

    C001.639.97.057.03
    Kaliber: vylepšený ETA quartzový strojček (Precidrive)
    Presnosť: +/- 10 sekúnd ročne
    Funkcie: chronograf, dátum, GMT
    Púzdro: hliník
    Priemer: 42 mm
    Sklíčko: zafírové s obojstranným antireflexom
    Vodotesnosť: 100 m
    Remienok: kaučukový
    Cena: 590 €






    Zdroj: watch it, internet.

  • No najviac sa mi páčia tie bielo zlaté. Dúfam že to nie je dámsky model :] :mrgreen:

  • Mne sa nové modely od Certiny, v ktorých kombinujú čierny ciferník s červenou alebo zelenou, veľmi páčia. Niektoré majú super detail, remienok zošitý červenou alebo zelenou niťou, krásne to ladí. Pokiaľ však ide o váhu hodiniek, nijako netúžim po ľahších, skôr naopak, mám rád pocit poctivého kusu železa na ruke.:)

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim