Blacklist watches - Čomu je lepšie sa vyhnúť.

  • V dnešnej dobe existuje mnoho výrobcov hodiniek, ktorí stoja za našu pozornosť. Naopak Trustedwatch.de nám prináša rad značiek hodiniek, ktorým je lepšie sa vyhnúť. Zdôrazňujem, že to nie je žiadna oficálna listina nežiaducich výrobcov, ale súpis tak, ako nám ho Trustedwatch prináša, nám a najmä nováčikom pomôže v orientácii, čo je lepšie z hľadiska kvality ignorovať.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    2Temporise -Adee Kaye -Adleron-Aeromatic 1912 -Akzent -Alado -Alexander Milton -Alpha Alpha Saphir -Alvaro Amorosi -Anderson & Bryl -Andre Belfort -André Mouche -Anne Kramar -ANNO 1827 Hamburg -Ansgar Kjeld-Ascari -Astroavia -Astron

    Baumier -Baxx & Bloom-Belstaff -Bergmann -Bernadino -BOSCE -Bossart -Boudier &Cie-Breytenbach -Buchner-Bovalier -Burgmeister -BYRON

    C. Melchers -Cacalla -Calvaneo-Cantani -Carlo Gallucci -Carlo Monti -Carucci -Cassini Cavadini-Centia -Charles Conrad -Charles Delon -Charles Gerard -Charles Raymond -Charles Senard -Chenevard -Chevirex -Chezard -Christian Audigier -Christian View -Cimara -Cimara -Claude Valentini -Clemont -Compast-Constantin Weisz

    Davis -Decennis -DELMA -Denacci-DETOMASO -Diamstar -Divinus -Donati -Donati Firenze

    EDEN -Eichmüller -Emile-Frey-Engelhardt -Enzo Bellini -Estana -ETICA -Excellanc Falkenberg & Söhne


    Feinwerk -Firefox -FORESTIER & CIE -Forze -Francois-Rotier Frederique Rothenberg

    Gadison Stern -Galileo 1583 -Gallucci -Gepetto -Glaswerk -Glaswerk Germany -Goer -Graf von Monte Wehro -Graf von Sponheim

    Haas & Cie -Haemmer -Hamberg & Söhne -HARRY MASON -HB & Söhne -Heinrichssohn Herzog & Söhne -Hindenberg -Hugo von Eyck

    Immersion -Ingersoll -INSIGNUM -Ivens & Söhne -J.Wendenburg

    Jacques Cantani -Jacques du Manoir -Jaragar -Jeane Melaine -Jean Jacot -Juwelis

    Karl Breitner -Khamaro -Kings & Queens -Königswerk -Kronwerk -Krug-Baümen

    L&F Mechanik Germany -L. DAVID & SONS -Laurine -Laurini -Lindberg & Goldmann -Lindberg & Sons -Linhart -Linnhoff & Lorenz -Lobor-LOEWENSTEIN -Louis Bolle -Louis Cottier -Louis Lobel -Louis -Valentino Louis Valon -Lucien Piccard -Lukado -Luv & Kush -Lydia David & sons

    M. Johansson -Madison -Marc &-Sons -Maria Giesen -Marina Militare -Matterhorn -Medor Meisterkrone -Meisterzeit -Michel et fils -Minoir -Moneque -MONTALE Paris -Montre Noble Montres Allison -MZI


    Newton & Sons -Nexus -Nomex


    Ohsen -Olipai -Olivier Witteaux -Orkina -Oskar Emil-Ottimo


    Panzer -Pascal Hilton -Perigaum -Persopolis -Phobos -Pierre Chaubert -Pierrini -PIONIER -Pizzaro 1897 -PRAETORIAN


    R. U. Braun -Raoul U. Braun -Raschke Glashütte -Reichenbach -Rene Barton -Rhodenwald&Söhne -Richtenburg -Riedenschild -RIPCORD -Robert Frank -Rochmont -Roebelin & Graef -Romilly -Rothenschild -Röthlin -Rover & Lakes -Royal Banker Watches -Rüdiger Germany


    Sachmann & Benz -Scheffler & Soehne -Sekado -SMW -Stolzenberg -Stührling -SWISS CODE RED -SWISS MILITARY by BÜREN -SwissStar


    Tauchmeister -TAWATEC -TEMPO DORO -THEOREMA -Thomas Calvi -Torgoen -Trias -Triumph


    UK GERMAN DESIGN


    Vandenbroeck & Cie


    Wagner since 1948 -Wiltenbach -Windgassen -Wührer & Sons


    Yema -Yonger & Bresson -Yves Camani

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • tohle bude dlouhy seznam... podle meho hodinare i 4Rxx kalibry od Seiko stoji uz celkem za prd...

  • Užitočný zoznam, super, že to tu je. Dovolím si však tvrdiť, že zoznam bude asi väčší, bude proste toho stále pribúdať.
    A je správny? Lebo Yema je stará francúzska hodinárska značka a Delma švajčiarska. (hlavne ako vintage kúsky)
    Ingersoll tiež neviem úplne naisto či sem patrí, pôvodne vznikli v USA ešte v 19.storočí. Je jasné, že to čo robia teraz už nie je to, čo by sme chceli mať na ruke, ale podľa mňa na blacklist tak úplne napatria.

  • Toto vlákno sa mi páči a myslím, že je adeptom zaradiť sa k obsiahlym vláknam v tomto fóre :) otázka kvality hodiniek je veľmi diskutabilná z mnohých hĺadísk a polôh. Kto môže s čistým svedomím posúdiť a označiť niektoré hodinky za kvalitné alebo nekvalitné? Samozrejme nehovoríme o skeletonoch za dvacku. Myslím, že aj v tomto zozname sa nájdu značky a výrobky, ktoré tam nepatria a sú adekvátne kvalitné k svojej cenovke. Staré 40 ročné Primky, ktoré nikdy nevideli hodinára a napriek tomu stále idú, sú kvalitné? Nové Hubloty, ktoré včera opustlili predajňu a majú zahmlené sklíčko sú nekvalitné?


    A STITCH IN TIME

    A stitch in time :D

  • Dobré vlákno. Podľa mňa osobne tam prevažná väčšina značiek patrí, no nechcem ich menovať osobitne aby som nikomu neuškodil na "dobrom mene značky" :] Viem, že tieto témy sú dosť citlivé. Ale fakt sú to "poväčšinou" (naozaj podotýkam poväčšinou:) výrobcovia, ktorí tlačia strašným spôsobom na cenu aby mali čo najvyššie marže a najlepšie by bolo, keby sa čo najviac predalo a už ich nikto nikdy neotravoval s opravami a pod..

    PS: Keď budete chcieť do vlákna čokoľvek časom doplniť, napíšte mne alebo @misoo-vi správu a editneme to.

  • Zcela záměrně jsem zdůrazňoval zdroj, aby někoho nenapadlo, že to je místní dílo :)
    Značka mně osobně nepřekvapila žádná, ale seznam již zdaleka nebude aktuální, hlavně ten všelijakej čajnašmejd roste jak houby po dešti.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Osobní zkušenost mám jen s Fire Fox, Yves Camani a Ingersoll, všechny do seznamu patří, bez ohledu na použité strojky celková kvalita opravdu šílená a hnus na ruce.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Mal som v ruke Marina Militare a kľudne by som ich vedel predstaviť nosiť, alebo aspoň nejaký ten čas, ja viem že väčšina ľudí ich vníma ako ohromnú drzosť voči Paneraiom, ale mňa to ažtak neserie :)

    "Blood In The Water, Water In Its Blood."

  • Kdyby to byla otázka okopírovaného designu, je v seznamu celá řada daleko jiných značek. A přesto tam nejsou. Takže ten důvod je zcela jistě jinde.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Jednoznačne súhlasím aj s oboma poslednými príspevkami, táto debata sa už veľa krát objavila na rôznych fórach. Každý má na to iný názor. Aj napr. taký Parnis či samotný Seagull ako značku by sem určite veľa ľudí zaradilo.

  • Sakra 8| to maso, pardon Detomaso se někam hrabe, uvádějí první Swiss Made, zatím quartz Ronda. Odkaz nedávám, jsou nepěkný jako celá produkce.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Přidám další obrázky kvalitních módních hodinek, jejichž cena je vysoká. Ať jsou odstrašujícím příkladem toho, za co můžete vyhodit své těžce vydělávané peníze. Za kvalitu fotek se omlouvám, telefon nic moc.


    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Ať jsou odstrašujícím příkladem toho, za co můžete vyhodit své těžce vydělávané peníze. Za kvalitu fotek se omlouvám, telefon nic moc.

    tak toto je vazne hukot :) tieto hodinky by boli jednoznacne to absolutne posledne co by som si vzal na Noe-movu archu... Honzo, myslis ze by sa skutocne nasiel niekto kto by si TOTO kupil? mam tym na mysli ze by za tento "predmet" aj realne zaplatil pri pokladni na trhovisku?? no ani tie Fire Fox z Tvojho predosleho prispevku nie su na zahodenie. ked vidim taketo vyrobky (a nemusia to byt len hodinky), tak jedna z prvých veci ktora ma napadne je preco si vôbec niekto da tu namahu uz len s navrhom dizajnu (ak tu vôbec mozme hovorit o dizajne) a nasledne s tym este aj ide do vyroby. a hoci vyrobna hodnota bude asi na urovni jeansov od Vietnamcov, aj tak predsa musia mat nejaku vyrobnu linku, pripravky, formy, nastroje - jednoducho "technologiu". pokial to ovsem nie je nejaka indicka rodinna manufaktura ktorej produkcia prebieha na zeleznicnom nadjazde niekde v Naí Dillí a jeden z "hodinarov" popritom stiha kontinualne prevadzkovat este aj svoju dentalnu "ordinaciu" (na tom istom nadjazde, v tom istom meste). no a ten nazov - tak videl som uz kadeco ale toto patri do prvej desiatky.

    a pokial ide o kvalitu fotiek tak si myslim ze sa nie je za co ospravedlnovat - aka kvalita vyrobku taka kvalita fotiek. myslim ze nepekne hodinky, auta, architektura atd. sa ani nedaju pekne odfotit.