Damasko Steel bracelet

  • Nejakou náhodou som sa dozvedel, že Damasko od roku 2014 ponúka vybrané modely aj na takomto kovovom ťahu.

    Je vyrobený z ocele, ktorú ma Damasko patentovanú, rovnako ako ich púzdra, všetky linky sú šrovbovacie a majú hidden clasp zaistený dvoma guličkami. Podla mňa na ňom vyzerajú všetky Damasko hodinky vynikajúco, kvalita bude zrejme vynikajúce.

    Problém je dostupnosť a hlavne cena. Podla toho, čo som zistil, že doplatok (rozdiel medzi kovovým ťahom a koženým remeňom) 600€, čo je teda poriadna suma, ako je to s dostupnosťou by ma celkom zaujímalo, esqueleto by to mohol mohol objasniť :)

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • my damasko pozitiv o tom vieme a paci sa nam. ostatni len frflu ze je drahy a prilis obycajny :-). cena je samozrejme vysoka ale porovnatelne inhouse tahy stoja aj viac. mal som ho v ruke minuly rok a nepacil sa mi ako vyzeral na da36tkach tento rok to uz bolo ovela lepsie, no skor sa chodi na chrono verzie. vylepsili uchytenie k puzdru a pridali upinacie loziska na spone. drzi ako pribita

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • Podla mňa obyčajný nie je, nakolko to je z tej ich neviem ako velmi tvrdej ocele, aj linky sú všetky šrovbovacie, spona je pekná... ale za 600€ sa podla mňa za iný ako drahý nedá označiť. Nejde možno ani tak o tých 600€, ako o to, že je to 60% ceny klasických DA3x. Ale Za 1 600€ sú DA3x stále za velmi dobrú cenu vzhladom na to, aké ponúkajú technológie a ako sú do detailu spracované. DA36 s kovovým ťahom sú u mňa momentálne na 2. mieste v poradovníku, niekedy budúci rok by som si ich s ťahom rád zaobstaral, ak sa teda bude dať, lebo viem, že to vyrábajú vo velmi obmedzenom množstve a samostatne (bez hodiniek) sa ten ťah myslím vôbec nepredáva.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • tah sa da urcite dokupit, len treba hodinky poslat priamo k vyrobcovi na napasovanie, taka je informacia z prvej ruky.
    ja som si za tie roky uz zvykol na DA36tky bez tahu a nejako mi k nim uz nereze, zato DC56tky na tahu to je paradicka.

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • O tom nič neviem, na aké dopasovanie? Asi sa radšej opýtam:-)

    Ja som to zatiaľ neriešil, lebo zatiaľ nikto nemal záujem o ťah. Tak ako píše @Spartan, ten pomer ceny k hodinkám je dosť brutálny.. Nuž ale niektorí Damaskofili určite budú ochotní investovať. Aj podľa mňa by to bolo omnoho zaujímavejšie, keby tá cena bola zhruba polovičná..

  • ako vraví don, pred časom sa to tušim riešilo na fóre u susedov.
    asi su perfekcionisti v tom damasku a chcú aby to dokonale lícovalo čo je chvályhodné, ale zrejme to znamená pár dní/týždňov/???/ bez hodiniek

  • Video, v němž je náramek slušně předveden. Je parádní, nezdá se mi ta spona, ale to lze posoudit jen v reálu.

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • dufam ze ma tu skalní fandovia neukamenuju ale podotykam ze prezentujem svoj ciste subjektivny nazor. hoci znacka Damasko z nejakého neznameho dovodu nie je prave tou pri ktorej by sa mi zvysil tep a podlomili kolena, objektivne musim uznat ze pani z Damasko vedia co robia a robia to kvalitne. jednoznacne chvalim aj skutocnost ze pouzivaju kalibre ETA. co sa mi vazne paci je matny, akoby pieskovany material puzdra. pri modeli DA36 idealny tvar a fantasticky priemer puzdra, vydareny font hodinových indexov, skratka TAKMER same pozitiva... je tu vsak urcite "ale" . pre mna osobne je DAY/DATE neprijatelny :( skoda ze namiesto ETA 2836 nepouzili kaliber 2824. skoda tiez toho zbytocneho rozdelenia ciferniku na stvrtiny dvoma na seba kolmými ciarami. naco? po stranke dizajnu ci funkcnosti absolutne zbytocne. osobne sa domnievam ze bez nich by bol cifer viac kosher, cistejsi a jednoduchsi. viac by zapadal do koncepcie hodiniek. no a kriklavo zlta sekundovka? iste, v 80-tych rokoch by mozno licovala s farbou snurok ktore sme si s oblubou navliekali do "prestižiek" (a nepovedzte mi ze ste to nerobili :) dneska ale uz mame rok 2000 a nieco, takze vyrazne farby su trochu za zenitom. prakticky vyznam takejto divoko-jedovatej sekundovky nevidim. no a aby som si este trochu zavaril, tak neoramovane rucicky mi pripadaju ako neuplne. nie, nemam na mysli oramovane modrením ako pri pilotkách, skor mam na mysli cierne lemovanie. ale inak, ako vravim PARADA :) tak a teraz smelo do mna pani :)

  • apropo : ten tah je bezchybny! keby som dokazal stravit tie detaily o ktorých som pisal v predoslom prispevku a raz sa rozhodol pre Damasko tak by to boli urcite spominane DA36 a jednoznacne na tomto nadhernom tahu

  • Sekundovku robia v rôznych farbách (mne sa kriklavo žltá páči určite najviac), takže tam problém nevidím, rozdelenie na štvrtiny sa mne osobne páči, pretože bez toho by to podla mňa vyzeralo až príliš jednoducho, a Damasko sú jedny z velmi mála hodinik, ktoré by som kúpil s day-date, pretože z toho spravili ich charakteristickú vlastnosť. Oni sú to v prvom rade letecké hodinky a tým, že ručičky nemajú orámovanie majú na sebe viac luminovi pri rovnakých rozmeroch.
    Inač väčšinu tvojich pripomienok riešia konkurenčné Sinn 856.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • ano Spartan, tiez ich vnimam ako letecke, prave preto som komentoval niektore prvky ktore pri leteckých hodinkach nie su nevyhnutne, ako napr. to rozdelenie ciferniku ci day/date. neubera im to sice na perfektnej citatelnosti len ta jednoduchost je pri leteckých hodinkach myslim dominantnou charakterovou crtou a tak trochu aj prioritou. a tiez suhlasim ze spomedzi tych ostatných farieb sekundoviek je tato zlta "najmensie zlo", no keby bola jednoducho vo farbe lumi nateru tak by pekne ladila s ostatnými rucickami. ten day/date to je len taka moja hodinkova nocna mora :) ale urcite su to kvalitne kusky, to je bez debaty.

    Obchodnik - je mozne ze si tie hodinky cloveka nakoniec predsa len ziskaju. rad by som si ich niekedy vyskusal na ruke, snad sa mi raz podari navstivit Esqueleta.

  • Zcela seriózně uvažuju o DA-44. V životě by mě to nenapadlo. Ale jaký jiný hodinky s touhle cenovkou mají to všechno? Žádný. Taková je skutečnost.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Keď už sme tak začali tak sa vyjadrím aj ja :) Síce zatiaľ som neni Damasko positive ... ale ak raz budem tak DA 34 na ťahu budú hlavným lákadlom ;)

  • Kolegové, dovolte mi k tématu jedno zamyšlení. Každý tah je tak pevný, jako jeho nejslabší článek. A tím je jak vidím na obrázku stěžejka, jak říkáte bareta. Už jsem viděl vypadlej tah díky stěžejce na Omegách, takže můžu udělat tah jak pás od tanku, což je v tomhle případě výstižné přirovnání, ale musim domyslet i to, jak drží v hodinkách. A to se mi v tomhle případě, kdy je cena opravdu srovnatelná s renomovanými značkami, moc nezdá. Zrovna tak otázka mikroregulace spony, Misoo vám může vyprávět, co všechno si zažil se sponou na LHC, kde mikroregulace je.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Teba sa chcem spýtať na tvoj názor na DA44. Na všetkých produktových fotkách sú fotené tak, aby aspoň dve ručičky boli medzi 6-tou a 12-tou hodinou a vytvorili tak protiváhu opačnej strane ciferníka, kde sa nachádza daydate a nápis Damasko. Našiel som ale aj pár fotiek, kde sú všetky ručičky medzi 12-kou a 6-tkou a nemôžem sa zbaviť dojmu akejsi nevyváženosti, kedy je jedna strana ciferníka plná a druhá úplne prázdna. Ako to pôsobí v reále?