Grand Seiko SBGA029G

  • V histórii ľudstva existuje veľa míľnikov a objavov, ktoré ovplyvnili navždy vývoj našej populácie. Radím k nim okrem kolesa, alkoholu , trojpoľného hospodárenia a spaľovacieho motora aj hodinový stroj. V priebehu jeho histórie vzniklo veľa variácií a pokusov o nahradenie klasiky niečím iným, či to boli ladičky, elektronic, kinetic, mecaquartz, quartz alebo spring drive, alebo neviem čo, nič z tohoto z hľadiska obdobia existencie a masovosti klasiku asi neprekonalo. Možno sa mýlim, ale hovorím o HODINKÁCH, a nie o niečom na ruke. Spring drive je úctyhodný počin japonskej techniky, umu a technickej vyspelosti, ale myslím, že z toho masovka nikdy nebude. Neviem, ako ste na tom vy , ostatní hodinkomaniaci, ale myslím, že väčšina si kupuje hodinky podľa toho, ako preskočí iskra a nie podľa toho, čo je pod kapotou. Keď sa mi hodinky páčia a chcem ich, tak možem urobiť kompromis a uspokojím sa aj so spring drive :)


    A STITCH IN TIME

    A stitch in time :D

  • "ako preskočí iskra a nie podľa toho, čo je pod kapotou" presne takto to je, ako píšeš, u väčšiny maniakov. Samorejme, sú výnimky ale nikto to predsa nodsudzuje. Ak raz ktokoľvek bude túžiť po Spring-u tak si určite vyberie, veď o tom to celé je.
    Edit: tak v tom to je tá múdrosť, Ty chlasceš! :mrgreen:

  • Nemyslím, že Spartan to nejak prežíva alebo to myslel nejak zle. don2008-ov príspevok vyznel tak, že keď ho prečíta niekto kto tu prišiel prvýkrát, tak si bude myslieť, že spring drive je len nejaký vylepšený quartz. A Spartan to vysvetlil. Neviem čo sa Vám na tom nepáči.

    Apropo tie GS divery sa mi páčia, vyzerajú perfektne. Zvlášť keď ich nafotil kibi :super:

    P.S.: ja by som si aj dal, ale som v robote, takže nič. dajte si aspoň Vy. NA ZDRAVIE :alcool1:

  • Áno, ja som to samozrejme myslel v dobrom, na internete som viac krát čítal komentáre, že spring drive je quartz, čo je samozrejme blbosť, z toho príspevku to vyznelo tak, že don2008 tvrdí to isté, tak som sa k tomu vyjadril, ale nestretlo sa to s porozumením.

    Ja som velký priaznivec spring drivu, je to zo všetkých pokusov ako spesniť mechanické hodinky (tourbillion, carusel a podobne) najúspešnejší, takže podla mňa si to určite nezaslúži, aby sa o tom niekto vyjadroval, že je to quartz.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Ja sa pripojím do konver. iba videom

    External Content m.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    MemoPad HD 7


    Prim sport II
    SEIKO 5 snk 645 k 1
    Seiko 5 snk 369 k 1

  • Podľa mňa je to úplne v pohode, predsa len to nie je osobná debata z očú do očú, pri písanej konverazácii stačí slovko a dostane všetko úplne iný význam. A čo viem z chmagu, tam je to teda o niečom inom často krát. Podstata je, že to bolo z každej strany správne vysvetlené a názory pochopené.
    Na zdravie, dnes mi ide :mrgreen:

  • táto debata je práve že OK, niekedy je to tu mŕtve ako v lete, v čase dovoleniek - hlavne slušne a bez urážok :aille2: :hurt4: :alcool1: a právo na názor má každy

    A stitch in time :D

  • No ja lietam na linke praca - byt - práca s medzi pristátim rodina - kalela - spánok. Niekde medzitym este figuruje hodinkovy ošiaľ.

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • Tie hodinky su krasne a technicky dokonale.
    NO..ja Vam neviem, rovnako ako nazivo v pripade MM300, Ananta, Astron...
    su dokonale....ale dako bez emocii. Chcel som povodne napisat, ze nemaju GULE, ale minimalne MM300 gule maju.

    a to nehovorim o fakte , ked som nadseny prisel domov na ruke s novymi MM300 v cene slusnych Beciek..
    Reakcia doma "SEIKO?"


  • a to nehovorim o fakte , ked som nadseny prisel domov na ruke s novymi MM300 v cene slusnych Beciek..
    Reakcia doma "SEIKO?"


    Hodinky sa hlavne musia páčiť tebe. Ja by som ti kultové potápky MM300 pochválil a v mojich očiach by si bol fajnšmeker, ktorý vie čo je dobré. Inak ako čítam túto diskusiu som prekvapený, že mnohým je jedno aký kaliber majú v hodinkách? Strojček je dušou hodiniek a ja by som nebol spokojný s kalibrom vyrobeným číňanom z použitej konzervy. Číňania už vedia urobiť strojček s tourbilionom len dlhodobú kvalitu ako ETA a Springdrive to nemá ani náhodou. Aspoň ja oceňujem ak hodinky fungujú desaťročia. (2 roky a koniec mi nestačí.) Mám rád kvalitné kalibre, ktoré preveril čas.