Tourbilón v ponuke Toptime..? Prieskum trhu:-)

  • Komunikujem z jednou značkou ohľadom možnej spolupráce.. Pochádza však z oblasti, z ktorej by asi málokto z hodinkomaniakov chcel vlastniť hodinky.. Áno, správne, hovorím o Číne, presnejšie Hong Kongu. A preto sa vás pýtam na Váš názor. Jedná sa o značku Memorigin (https://hodinkomania.sk/www.memorigin.com), ktorá sa špecializuje výhradne na hodinky s tourbilónom :ghee:

    Ide o veľmi dostupný tourbilón, pretože takmer celá ich kolekcia sa zmestí kdesi do hranice 2 až 4 tisíc EUR. Samozrejme, nejde o tourbilón typu Sturhling a podobne ale o skutočný lietajúci tourbilón. Kvalita spracovania hodiniek by mala byť na pomerne vysokej úrovni, takže nejde o typickú čínu. Ževraj používajú CNC stroje z Európy, ktoré majú aj nemecké a švajčiarské manufaktúry.

    Dizajn je trochu výstredný, tak trochu čínsko-tradično-moderný.

    Moja otázka teda znie, uvítali by ste takúto značku v ponuke Toptime? Nemali by ste problém kúpiť si (nemyslím finančne ale teoreticky:) čínske hodinky za niekoľko tisíc EUR?

    Objednám vzorku nech môžem kvalitu otestovať naživo..

  • ak by som bol milionar a kupoval hodinky v tej cene ako sa mi zachce, tak by som si nejake urcite kupil. no kedze je u mna tato cenova relacia na(d) strope(om), cize vyber hodiniek v tejto cenovej kategorii by prebiehal urcite medzi znamymi znackami a bol by vysoko konzervativny. takze za mna realne urcite nie.
    a co sa tyka toptime, tak neviem neviem ci by to shopu skor neposkodilo... predsa len je to obchod s hodinkami zavedenych ch/de znaciek v strednej cenovej kategorii. bol by to minimalne ulet...

  • v podstate súhlasím s mišom, za 2 - 4k si viem predstaviť vela lepších vecí. Ja mám turbilon nejak zafixovaný ako najvyššiu komplikáciu. Netreba ju mať nasilu v "lacných" hodinkách.

  • Tak isto, ako pätnáste hodinky v zbierke by som si možno čínsky Tourbillion kúpil, ale keďže je to v podstate v cene Omegy, reálny záujem by som nemal. Pritom to nie je tým, že by som bol proti čínskym hodinkám, nejaké aj mám, ale Tourbillionom nie som unesený na tolko aby som za čínske hodinky dal tolko peňazí a čo sa týka spracovania, to má solídne v podstate aj Sea-gull za 100€.
    Z podnikatelského hladiska, to ale nemusí byť zlý nápad, Tourbillion je stále mýtický pojem a niektorí ludia môžu byť stále unesení z toho, že také niečo môžu mať "pod 100 000€".

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Tiež sa stotižňujem s vyššie napísaným. Ale pre Peťa to môže byť celkom slušná dilema, možno by na tom dosť zarobil (alebo vôbec, neviem, kto bude ochotný dať 3000 za čínsku značku). Pokiaľ ide o mňa, ak by som mal takú sumu na hodinky, určite pozerám po klasických švajčiarskych či nemeckých značkách, ale tejto voľby sa báť nemusím. Fakt je ale, že by to mohlo poškodiť image toptime. Väčšina ľudí napríklad Steinhart ani nepozná a niektoré modely sú úplne ako Rolex. Ak by sa tam ocitla aj čínska značka, tak by to mohlo vytvoriť štajnom horší image, ľudia by váhali, či to nie ej nejaká fejkárska značka, aj rok vzniku 2001 by ich zneistil. A nemôžeš založiť inú stránku a predávať to pod ňou? Možno aj vlk sýty, aj ovca celá...

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Myslím, že jako zajímavost v prodejně mají místo, jako stálý sortiment - to už bylo popsáno výše. Osobně bych nešel do neověřeného výrobce z PRC v cenách "standardních značek" a může mi k tomu dát i minute repeater :(

    Dokonalé nafocení a test strojku by mohl zamávat zažitými představami o kvalitě čínské produkce (ciferníky, detaily typu moonphase, kolikrát je to utrpení vidět i na jejich vlastních prezentacích), ale jako něco, co má šanci na business úspěch, bych to neviděl.
    (nechtěl bych řešit záruku u takovýchto komplikací ;) je tam imho více rizik na zničení, než šancí na rozvoj Toptime)

  • V podstate súhlasím s tým čo tu odznelo, až na ten detail že keby mám dostatok financií ja by som do toho šiel. Je pravdou že čínska značka nemusí pôsobiť nejako extra ale keby nebola kvalitná tak by asi esqueleto neuvažoval nad možnosťou ponúkať ju na svojej stránke :)

  • Ej ale ste mi dali kapky:-) No nič nie cennejšie ako takéto reálne pohľady reálnych ľudí / hodinkomaniakov / zákazníkov..

    Takže asi do toho nepôjdem.. Prípadne si objednám jeden kúsok len tak pre seba. Jeden turbilón mať v zbierke nemusí byť zlé:-) Ak sa chce niekto pridať, dajte vedieť.

    Díky moc!

  • čínania nekradnú len dizajn, ale aj technológiu, a keď si postrážia kvalitu verím tomu že budú môcť konkurovať aj tradičným značkám. treba si všimnúť jednak globálny trh s hodinkami, kde sa získavajú čínania čoraz väčšiu popularitu (tým nemyslím čínske šmejdy) a rovnako aj v iných priemyselných odvetviach sa čína stáva akceptovateľná vďaka kvalite ktorú vedia mať na vysokej úrovni.

    A nemyslím že by to hneď uškodilo značke toptime, má veľa feedbackov a stály zákazníci asi neodídu kôli číanovy v ponuke, no ak vznikne dopyt po kvalitnej číne, prečo nebyť pripravený?

  • Práveže ludia, registrovaní na fóre o hodinkách nie sú reálna klientela pre čínsky Tourbillion. To si kúpi njeaký človek, ktorý sa do hodiniek vyzná to tej miery, že vie, že existujú hodinky bez baterky, má nejaké Breitlingy a takéto niečo si kúpi aby mohol luďom na nejakej spoločenskej akcii nižšej úrovne rozpárvať, že hodinky s takým "turbilijonom" stoja aj pol milióna.
    Prim má napriklad tiež dvoje hodinky s čínskym tourbillionom, ešte to aj nazvali akýmsi znovuzrodením značky, pýtajú za to nejakých 3500€, ale zatial si ich kúpil asi iba Fico, spravili si tým viac hanby ako pozitívnej reklamy, od odbornejšej verejnosti sa za to dočkali len negetívnej kritiky.

    BTW nad nejakou americkou značkou si neuvažoval? Napríklad Mk II alebo Deep Blue?

    Čo sa týka čínskej konkurencie, s tým nesúhlasím, Švajčiarom nebudú môcť podla mňa konkurovať nikdy, kvalitu vedia spraviť už aj dnes ale pri predaji hodiniek nad istú sumu ide hlavne o marketing.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Ja sa kvality u takychto cinskych hodiniek az tak neobavam, skor ide o ten pocit.. Ale turbo by som chcel, aj ked prakticky je to blbost (asi ako cele mechanicke hodinky :) ). Uz len keby to bolo dostupnejsie.. :]
    Co sa tyka ponuky v Toptime, preco nie? Ak nemas problem so servisom, dodanim od vyrobcu a nazivo ta hodinky nesklamu, nevidim dovod, preco by nemohli byt ponukane popri ostatnych.

    K tomu Deep blue by som rad nejaky komentar precital - ak by ti nevadilo (aj SS ak nechces verejne). Sem tam rozmyslam nad nejakym modelom od nich, tak kazde info potesi. :)

  • Aj mňa by to zaujímalo, keď to teda nie je tajné, tiež rozmýšlam nad jednými.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • zapojim sa aj ja.
    turbo z ciny je myslim uplne zbytocne tahat do tvojho obchodu. ked uz cinu tak nieco rozumne od overenej znacky napr. seagull
    uvedene hodinky na mna posobia dost gycovo a celkovo nevidim zmysel nosit taketo hodinky dokonca ani od renomovanej svajciarskej znacky.
    turbo je v mojich ociach tak nedosiahnutelne ze povazujem typ hodiniek s touto komplikaciou nenositelne, resp z typu vitrinovych :hello:

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • Co ja viem, preco vitrinove? Tie skeletony si viem celkom v pohode predstavit na ruke (podla fotky) a osobne sa mi pacia ovela viac ako open heart alebo mnohe skeletony od svajciarov (napr. Epos). Tu ten predny priekuk ma aspon vyznam a mas sa na co pozerat :) Ak teda prekusneme cenu, na "pokus" je to dost drahy spas :)

  • mne sa to moc nepaci, tak yten styl lacnych skeletonov, hoci mozno aj s turbilonom.. Ja som zas specificky pripad, ak by som ich ukazal zene, uz vidim ten jej komentar - na co su ti take dedkovske cinske hodinky? :mrgreen:

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • nejaké decentné oblekovky za dobrú cenu zháňam už dlhšie ;) a zhodou okolností som si práve dnes všimol starší inzerát na tie AATOSy, tie už sú ale dávno preč, boli tak mierne nad hranicou mojej max ceny, ale ...
    myslím, že mnohí predpisatelia sa zhodli v tom, že turby áno, ale ak čínske tak určite pod 1000,-
    pozeral som tú webovku, tie strieborné traveler series s čiernym remeňom vyzerajú ešte celkom triezvo, alebo tie zlaté. nikde som sa nedočítal o rozmeroch puzdra. no a cena fakt 2-4 táce??
    aj za testovaciu vzorku? :] ... mmm... :( ... tak ale môžem sa ponúknuť ako testovací jazdec :malin1: