Rozhodol som sa teda napísať niekolko postrehov po dňoch užívania týchto hodiniek:
Hodinky som objednával priamo zo Steinhartu, poslali ich 5 dní od potvrdenia platby a došli mi o 9 dní (7 pracovných) od potvrdenia platby, čo je podla mňa velmi dobrý čas. Poslali mi k nim tento remeň http://www.steinhartwatches.de/de/Kautschukband-schwarz,884.html navyše (bez toho aby som ho objednal a zaplati) čo ma tiež celkom potešilo.
Spracovanie je až na jeden drobný detail perfektné, povrchová úprava matných aj lesklých častí kovu je podla mňa skutočne krásna, vzorkovanie na korunke a okolo lunetky je tiež pekný detail.
Luneta je zafírová takže sa velmi pekne leskne, klasicky 120 klikov len proti smeru ručičiek, niekde som čítal že sa otáča velmi ťažko, mne sa nezdá, že by to bolo velmi ťažko, odpor je podla mňa primeraný, akurát to kvoli tvarovaniu nie je kde chytiť, ale ja to budem otáčať tak maximálne z nudy, takže je mi to jedno.
Na ciferníku som žiadnu nedokonalosť nenašiel, dizajn je už vecou vkusu, podla mňa tam sú velmi pekné detaily, hlavne to vymedzenie kruohov pre hodinovú ručičku, minútovú ručičku, ako sekundová a minútová ručička zasahujú koncom do indexov na stirbornom pozadí, ako sekundovka kratšou časťou "podčiarkuje" nápisy, to sa mi páči.
Ťah, bez výhrad, velmi pohodlný, dobre mi sadol, nastavoval sa lahko, nakolko má šrovbovacie linky, mikronastavenia sú tiež dostatočné, tiež super povrchová úprava mantých aj lesklých častí. Objednal som ich aj s koženým/gumeným remeňom, jeden mi teda poslali ešte navyše, takže clekovo som dostal 2 remene a kovový bracelet, kožený/gumený remeň mi moc nesadol, spona je velmi masívna, ťažko sa to zapína, celkovo remeň je dosť mohutný, na kove mi sedia ďaleko lepšie.
Bohužial jedna a jediná nedokonalosť, ktorú som na celých hodinkách našiel je, že luneta je asi o 1mm vychýlená od toho kovového výrezu, takže pri nastavení lunety na 12:00 to nie je úplne symetrické... sám som si to všimol až na druhý deň, keby som sa raz velmi nudil, možno to napravím, ale prekvapivo ma to momentálne vôbec netrápi, ako sa hovorí "drobné nedokonalosti sú znakom ručnej práce", takže momentálne to plánujem nechať tak. Prikladám obrázok:
Čo sa týka movementu je to teda Soprod A10-2, 25 rubínov, 4Hz, 42h rezerva, podla mojich zistení zrejme najlepší movement až do neporovnatelne vyšších súm (preto som si tie hodinky v podstate aj kúpil), čo sa týka presnosti, tak v prvý deň išli +4s, druhý deň +1,5s čo je špičkový výkon na druhý deň, verím že sa to ustáli okolo 1s, takže čo sa týka presnosti nemôžem byť nič iné ako maximálne spokojný.
Celkovo som velmi spokojný, chcel som v podstate potápky okolo 1 000€, stále výrazne menej, rozhodoval som sa v podstate mezdi nimi a HydroConquestami, a som rád že som kúpil tieto, aj dizajnovo mi viac sadli, aj keď časom asi kúpim aj HC. Až na tú maličkú nedokonalosť k nim nemám žiadne výhrady, hlavne som chcel niečo s čo najkvalitnejším movementom, čo som aj dostal, takže som spokojný aj keď už samozrejme rozmýšlam čo si mám kúpiť ďalej
Fotky sú bohužial také, aká bola technika (mobil), keď sa dostanem ku kvalitnejšej technike spravím aj dôstojnejšie zábery.