Junghans Force Mega Solar

  • Nejedná sa síce o žiadne mechanické hodinky, no napriek tomu sú zaujímavé a po stránke dizajnu veľmi vydarené hodinky :)

    V modely Junghans Force Mega Solar výrobca skĺbil rádiovú technológiu, solárne napájanie a keramické púzdro. Tak ako je zvykom u konkurencie tak aj v hodinkách Junghans je použitý multifrekvenčný vysielač. V praxi to znamená možnosť prijímať dlhé vlny časového signálu ktoré šíri stanica DCFF77 (neďaleko Frankfurtu nad Mohanom), ktorá je napojená na atómové hodiny. Taktiež dokážu hodinky príjmať signál z dvoch vysielačov v Japonsku, a stanice WWVB v USA. Čas aj dátum v hodinkách je synchronizovaný automaticky v denných intervaloch, ak sa hodinky ocitnú mimo signálu, fungujú ako klasické quartzky.


    Parametre:
    Keramické púzdro o priemere 40,4 mm a hrúbkou 8,2 mm
    Výkonová rezerva 21 mesiaco
    Strojček J615.84
    Analógovo-digitálny ciferník s digitálnou LCD dátumovkou a trojicou centrálnych ručičiek
    Zafírové sklíčko
    Titánová spona
    WR 50m
    CENA 1200 €

    Model zo zlatými indexmi a ručičkami je z môjho pohľadu najkrajšia kombinácia a vedel by som si ich predstaviť aj ako pekné oblekovky :) Stále som prekvapený s toho ako dobre vyzerajú.

    Nakoniec aj nejaké to videjko :)
    http://youtu.be/pxOhwgxHLUg

  • Po tom čo som videl video na FRESHMAGAZINE s tými čiernymi keramickými OMEGAMI, tak ma strašne láka mať niekedy nejaké keramické hodinky a tieto mi padli do oka :)