Epos/Davosa - skuska hodiniek :)

  • Vysledok dnesneho mini zrazu, vseko na/v mojej ruke a subjektivne pocity. Snad to niekomu pomoze, pre mna velmi uzitocne a prijemne stretnutie :)

    Papierovo velke, ale velmi pohodlne. Pekne zakrivene nozicky, fajn luneta. Necudo, ze vyhrali v sutazi :)

    Mali by byt modre, ale je to skor modro-zelena. Na mojej ruke vyslovene nesedeli, vysoke, tazke. Farba "cudna".. Lunetu som ledva otocil (Misoo mi s tym potom pomohol).

    Klasika s rovnakymi parametrami. Minutova rucicka velmi tenka (som zvyknuty na moje Steinharty ocean black).

    Omega speedmaster "homage". Pekne, nenarocne quartzky. Na to, ze quartz a WR50 trosku moc vysoke, ale inac im asi nie je moc co vytknut. Dokocna ani bielu datumku :)


  • Skeletony v ciernej, celkom fajn (=dal sa odcitat cas). A ako Misoo upozornil, maju aj "rezervu natahu" (=vidno pruzinku) :)

    Opat pre mna zaujimavejsi pohlad. Asi budem potrebovat nejake hodinky s manualnym natahom..

    Pracovny nazov "Invicty". To asi vravi za vsetko.

    Alexion a ja sme sa zalubili (nie do seba). Velmi nezvycajne hodinky, vedel by som si ich predstavit na ruke aj dlhsie ako par minut..



    Ani zle, ani uzasne = sedy priemer?

  • Majitelovi (kupodivu tiez s "len" 17cm rukou) sedeli ovela lepsie. Inac super hodinky, v chrone musia byt este vacsia bomba :)

    Moje oblubene lietadielko na cifernku..

    Jumping hour - tieto som nemal ukazovat zene, teraz mam quest najst damske s touto super komplikaciou :]

    Hodinky viacerych tvari.. Podla svetla a polohy od nenapadnej sedej az po napadnu sedu :) Sunburst efekt dodava smrnc, ale cifernik, luneta a puzdro trosku splyvaju - malo kontrastu medzi nimi. Skusal som ich vsak dlho a viac krat :)



  • Novinka v ponuke Davosy. Nazov Military ich plne vystihuje. Za extra zmienku stoji dvojito klenute sklo, krasne zvyraznuje vnutorny antireflex. Misoovi sa trochu nepacil efekt pri pohlade z boku/z uhla, ale to len nevie co je dobre ( :hello: ).



    Posledny kusok, 39mm sedi skvele (pocitovo 42mm+-), pruzky na ciernom ciferniku treba hladat. Strieborny je ovela vyraznejsi, ale zase cierna je klasicka klasika najuniverzalnejsia, nie je nou co pokazit.

    Dakujem za pozornost. V zalohe mam este jeden kusok, ale ten si z mojho pohladu zasluzi samostatne vlakno, ktore pride do par dni. Zatial do skakavenia priatelia :)

  • pche... ze nevie co je dobre... toto ti na hodinkach nevadi? tato "lupa"? :mrgreen:

    inac fakt moc prijemne stretko, pokukali a poskusali sme vela hodiniek a niektore sklamali, niektore nadchli. velmi poucne a dakujem za pozvanie :super:

  • Škoda že som to nestíhal, podľa fotiek to vyzeralo na parádnu akciu. Ďakujem aspoň za pekné foto priblíženie. Podľa fotiek sa mi najviac páčia lietadielkové eposy. Dosť mi pripomínajú IWC. Tie víťazné davosy ma naživo vôbec neoslovili, podľa mňa by im prospel plastický ciferník. Pekné sú aj tie pseudo speedmastery, ale neskutočne ma na nich irituje ten nápis a logo davosa.

    Edited once, last by misoo (September 16, 2014 at 9:15 AM).

  • Dik, robil som co sa dalo v ramci moznosti :) Kandidat uz v podstate nie je kandidat, neodolal som a rovno ich kupil. Ide o univerzalnejsiu verziu Trailmaster - cierno cervenu kombinaciu. Pozbieram este par dojmov a fotiek a pojdu do vlastneho vlakna :)

  • Edit som uz nestihol :]

    don - bola to skutocne fajn akcia, pre mna jedinecna moznost pozriet a vyskusat si tolko roznych modelov tychto dvoch "internetovych" znaciek. Asi najviac ma prekvapilo ako velke su 43mm "aqua terry", toto su prve hodinky co by som si vybral pod 40mm. "Speedmastery" by sa dali urcite vylepsit, ale je to entry level a tam sa im moc vycitat neda. Dokonca aj tah a spona boli dobre (na ktorych napr. Epos casto setri az moc). Predloha sa mi na fotkach velmi paci, ale na zivo to nebolo ono. Tieto quartzky by ich mohli pekne nahradit za zlomok ceny. Ine modely mali tiez pomerne jasnu predlohu (napr. spominane IWC), ale to k nim asi uz patri :)

  • Naozaj super akcia, ešte raz vďaka za pozvanie. Jedinečná možnosť vidieť naživo kúsky, ktoré nie sú v kamenných obchodoch a stálo to za to. A prvýkrát som videl aj naživo pár ľudí, ktorých poznám iba z netu, takže už sa mi pri mene Mišo nevybaví David Hasselhoff. :mrgreen:

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Dik, robil som co sa dalo v ramci moznosti :) Kandidat uz v podstate nie je kandidat, neodolal som a rovno ich kupil. Ide o univerzalnejsiu verziu Trailmaster - cierno cervenu kombinaciu. Pozbieram este par dojmov a fotiek a pojdu do vlastneho vlakna :)


    Tak to gratulujem a teším sa na živé fotky.

  • Kto tieto hodinky zameškal vidieť na živo, ešte bude mať možnosť na tohtoročnej výstave v Inchebe (7-9 novembra). Nebudem tam síce ja (iba ako navštevník, nie vystavovateľ) ale bude tam pre zmenu oficiálny zástupca značiek Davosa a Epos;-)

    PS: Inak mne celkom ušlo kedy a kde ste spáchali tento zrazík..?

  • Vdaka za info o vystave. Ked neplanujes vystavovat (co je podla mna velka skoda), vies aj ci/kto zastupi ostatne tebou ponukane znacky ako napr. Dievas, Aerowatch, Lumtec,..?

    Komornejsi zraz bol organizovany vcera poobede v Bratislave priamo s oficialnym zastupcom a zopar clenmi, ktori prejavili uz davnejsie zaujem o tieto dve znacky.