Rado Diamaster Skeleton

  • Spoločnosť Rado sa zapísala do povedomia obľubou využívania high-tech keramiky. Táto tradícia neobišla ani trojicu nových modelov Diamaster Skeleton. Prvý model zaujme vysoko lesklým vyhotovením z čiernej keramiky, zvyšné dva modely sú taktiež z keramiky nazvanej Plasma High-Tech Ceramic, ktorá verne imituje kov. Všetky tri modely hodiniek by mali mať púzdro o priemere 41 mm a vodeodolnosť do 100m.

    Rado Diamaster Skeleton vychádzajú z modelovej rady Diamaster vrátane minútovej/sekundovej škály rozdelenej na štvrtiny. Po prvý krát však máme možnosť vidieť u tejto značky model s otvoreným ciferníkom cez ktorý sa nám núka pohľad na skeletonizovaný strojček. Konkrétne bol použitý kaliber ETA 2892-S2 s rezervou 42 hodín. Dôležité je že s každého modelu bude poslaných do predaja len 499 kusov, pričom ceny začínajú od 3 500€ za hodinky z čiernej keramiky, po 4 100€ za plazmaticky upravené modely. :)

    Ja osobne sa o značku Rado moc nezaujímal, ale po tom čo som si prvý krát prečítal tento článok som si niečo prečítal aj o spoločnosti a fascinuje ma ako sa hrajú s keramikou a vyrábajú nádherné kúsky. Koniec koncov tento príspevok je toho tiež dôkazom :) Určite by som si vedel nejeden ich model predstaviť aj vo svojej zbierke.

    ZDROJ: http://hodinarskymagazin.sk/

  • RADO sa s keramikou hrá už 40 rokov a ich modelová rada je super. Mňa skeletony moc nerajcujú, ale napriek tomu sa mi tie hodinky páčia


    A STITCH IN TIME

    A stitch in time :D

  • asi by som nechcel celokeramické hodinky, ale tiež som o ich keramike čítal a je to pecka :) mne sa na mojich velmi páči tá high-tech keramická luneta :mrgreen:

    hlavne dámske hodinky od nich (celokeramické) sú údajne velmi fajn. Roky vydržia vyzerať ako nové.

  • Hodinky sú to pekné, všetky skeletony však dnes spája podľa mňa podobný problém. Fejkári z ďalekého východu ich chŕlia nepreberné množstvo, skrátka skeletóny rôznych no name značiek typu Stuhrling atď.. Samozrejme, môže ti to byť jedno, ale skeletóny dnes majú skrátka taký čínsky imidž, nech ich vyrobí hocikto. Tieto vyzerajú zase neporovnateľne lepšie ako čínske, tá keramika je pecka, oveľa horšie je na tom Epos, tie ich skeletony akoby východ totálne napodobňoval. Kedysi ma práve takéto hodinky fascinovali, no akosi ma to prešlo.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Kubo: Mňa ako prvé napadlo že trošku s nimi buchneš nechtiac niekde o zárubňu napr. a rozsypú sa ako keď padne tanier na zem :D Celkovo ale vraj táto keramika veľmi priťahuje odtlačky prstov ktoré na nej vidno omnoho viac ako na oceli, čo zrejme nebude moc príjemné. No kto z nás nemá po ruke handričku na občasné to preleštenie :)

    Matej: Máš pravdu. Tieto skeletony sú skôr v duchu menej je viac. Pôsobia decentnejšie ako napr tieto ---> Tie si priam koledujú o to aby ich Číňania okopírovali :)
    (Na fotke je model slovenskej značky Molnár Fábry, ktorý sú špičkou vo výrobe skeletových hodiniek)

  • Kto mal putovné Davosy tak s tými odtlačkami na keramike musí len súhlasiť. Bol som tým prekvapený, ako na tom je vidieť čo i len mikrokvapôčky vody. Môj kolega (boss) niečo takéto zvažuje, už dávno sa ma pýtal na skeletony, to čo som mu odpovedal ho nepotešilo. :mrgreen: Tiež to nie je moj šálka kafíčka, ale majú môj obdiv. Molnar-Fabry to je skvost, o tom nie pochýb.

  • Molnár Fábry vyrábajú čiste na zákazku alebo majú aj katalógové modely ? Na ich stránke som nič také nenašiel, a cenová relácia by ma celkom zaujímala :)