Ďalšia novinka od Steinhartu...

  • Číslo 44 je naozaj spájané predovšetkým s organizáciou SS. Číslo 88 znamená "Heil Hitler", skratka "HH". Písmeno H je totiž ôsme v abecede. Číslo 14 zasa súvisí s istým nacistickým výrokom, ktorý má 14 slov. Osobne pána Steinharta nepoznám, no medzi sympatizantami rôznych politických smerov sú prevažne milí a láskaví ľudia. To je ich povahová črta a s politickými názormi prakticky nesúvisí . Ešte by som doplnil, že pri úteku nacistov do Južnej Ameriky po 2.SV bol symbol čísla 44 v istej forme používaný ako súčasť tajného hesla pre ich prevádzačov a pre prijímajúcich v danej juhoamerickej krajine.

  • no ja by som to tak tragicky nebral, lebo keď si pozriem historický význam číslovky "44" ,tak je tam toho požehnane a zvlášť udalosti roku 1944. À propos, stalo sa aj toto : Atentát na Hitlera z 20. července 1944 (plán Valkýra) byl pokus o zabití Adolfa Hitlerazorganizovaný odpůrci režimu, kteří se rekrutovali především z řad armády. Měl na něj navazovat státní převrat, přičemž spiklenci doufali, že se jim poté podaří vyjednat mír se západními spojenci. A tetaz môžem len dedukovať, prečo ich je 44, ale určite nebudem robiť konšpiračné uzávery :mrgreen:

    A stitch in time :D

  • Kdo hledá, ten najde a v cislech kdykoli a cokoli. Ale spojení 44 a SS se nabízí zcela přímo. Bez hledání. Mně ale víc zajímaj ty hodinky, který se mi nelíběj.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • A ja od Štajnov čakám, že konečne vylezú s nejakým pekným originálom, pri ktorom si človek zakričí "To je ono, to chcem!!!" . No vyzerá to tak, že sa už asi nedočkám....:(

  • Vůbec by to nebylo špatný, ale prodeje tomu určitě moc nepřejou. Navíc, kdykoli vylezli s něčim svym, tak se mi to nelíbilo. Jenom mě mrzí, že ty suby nezkopirovali sakum prask, teď ty keramický, už bych ke štěstí nic jinyho bepotreboval. Ale musim říct, že 39 se jim fakt povedly. Je to jiný kafe než ty 42. Tak jim holt musim odpustit i ty jejich invence proti subum... Prostě ber nebo nech bejt.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Budem sa opakovat ale s kazdym novym kuskom sa mi Steinhart paci menej a menej. Toto nie je vynimka... velke, hlasny az vulgarny dizajn. Vyvolava to vo mne rovnaku emociu ako hodinky Diesel... mohla to byt kludne Scooter Limited Edition :D Co sa neo nazi symboliky cisla 44 tyka tak ja ju tam tiez vydim. Uz nedavna limitka mala na remeni totenkopf jak vystrihnuty z limca dostojnika SS. Vadi mi to :thumbdown:Mozno je to len nahoda ale nemecka firma si na taketo veci musi davat pozor... Porsche tiez neda svojemu novenu SUV meno Tiger

  • podla mna to zbytocne prekonspirovavate s tymi cislami. na to sa mozete vykaslat, mne osobne je to uplne suma fuk, nech ma pan Gunter vo svojom Porsche na cdckach len same white power kapely a najnovsiu limitku nastreli s cenou 1488E, je mi to vazne jedno... navyse tie velke opachy aj tak nie su na moju ruku, takze nic :)

    co ma viac mrzi, ze v cenovo dostupnej hladine asi nespravia nikdy homage expov 1, lebo take puzdro im nikto na mieru nevyrobi. toto ste videli?

    http://www.gnomonwatches.com/ocean-39-explorer-gnomon-exclusive

    proste to puzdro je presne to iste ako moje O1 39 klasicky sub homage. niekto niekde postoval, ze presne tie iste puzdra pouziva x dalsich kompletizatorov... Nosi sa to mega pohodlne, je to super, ale strasne rad by som na tom naramku ktory je tiez vazne podareny nosil hodinky bez lunety s puzdrom na styl explorer1. No zadat do vyroby par kusov takehoto puzdra urcite sam nezada, ani v cine... no snad sa to raz nejako podari, mna by to potesilo.

    Tak uvidime ci raz predsa len prekvapia :)

  • Ja by som snáď ešte spomenul Armida A6.

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • Ivo kuk sem... sice quartz (39mm/20mm nohy), ale na hardcore nosenie za tych 90usd ci kolko by to nemuselo byt odveci :)

    btw. Technos mam po dedovi jedny hodinky este z 50-60. rokov, takze normalna dlhodobo fungujuca znacka :/

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

  • Napiš štajnum, třeba se chytnou. Fakt, zkus to.

    Tak evidentne tie puzdra uz niekto robi, takze by ich vedeli kupit. Etu maju. Naramky 20/16 maju paradne na oceanoch, tie by sa dali pouzit s inymi end links, tie by si uz dali spravit k tomu puzdru. Cifernik presne explorerovy, len logo svoje a napis Steinhart ako je na oceanoch, to vyzera v pekne...

    WR100 je v pohode, technicky by to Steinhart mohol zvladnut, ak by chceli. Podla mna ak by tam nastrelili cenovku cca 400e, islo by to velmi dobre na predaj...

  • Tak v tomto rokuma firma Steihart viac ráz nemilo prekvapila. Najprv dosť nepohodlnými obrovitými Tritonmi, potom nevkusnou lebkou, zbytočne hrubými kópiami Daytoniek a teraz touto sériou, rozširujúcou figúru Military. Pritom pôvodné dve verzie Military sa mi páčia. Nuž, zostáva iba veriť, že sa v roku 2019 trafia aspoň trocha aj do môjho vkusu...:]