Ďalšia novinka od Steinhartu...

  • urcite mas pravdu Don. dizajneri to nerobia "len tak" , zvlast v sucasnosti ked sa priemysleny dizajn uskutocnuje a finalne doladuje napr. v CAD systemoch takze konstrukter ma moznost vidiet veci takmer ako v reali, alebo teda aspon v 3D. vzdy dochadza k urcitej kolizii medzi dizajnom a funkcnostou a umenim je najst kompromis ked budu tieto dve zlozky vo vzajomnej harmonii co ale vôbec nie je jednoduche. moje hodnotenie je samozrejme subjektivne, ako vravim, niekomu sa to moze pacit. na mna to ale posobi trochu rusivo, bud ako dizajnovo nedotiahnute, alebo ako zbytocna finesa. stava sa mi to aj ked sa pozeram na auta, ich dizajn. tiez ma napadne preco to nespravili inak, co ale neznamena ze prave ta moja miera vkusu je ta jedina a spravna.

  • Nie sú tak pekné ako naša limitka, ale na zahodenie sú neni :)

  • Ja neh

    urcite mas pravdu Don. dizajneri to nerobia "len tak" , zvlast v sucasnosti ked sa priemysleny dizajn uskutocnuje a finalne doladuje napr. v CAD systemoch takze konstrukter ma moznost vidiet veci takmer ako v reali, alebo teda aspon v 3D. vzdy dochadza k urcitej kolizii medzi dizajnom a funkcnostou a umenim je najst kompromis ked budu tieto dve zlozky vo vzajomnej harmonii co ale vôbec nie je jednoduche. moje hodnotenie je samozrejme subjektivne, ako vravim, niekomu sa to moze pacit. na mna to ale posobi trochu rusivo, bud ako dizajnovo nedotiahnute, alebo ako zbytocna finesa. stava sa mi to aj ked sa pozeram na auta, ich dizajn. tiez ma napadne preco to nespravili inak, co ale neznamena ze prave ta moja miera vkusu je ta jedina a spravna.


    Ja nehovorím nič o vkuse, ten je individuálny a je zbytočné to riešiť. Ja len poukazujem na chybné tvrdenie, že pri modely Steinhart Marine Chronograph, sčítač na pozícií 6 nezasahuje do indexu. To nie je pravda. Celý sčítač je vsadený mierne dovnútra ciferníka a práve hranica tohoto vsadenia, ktorá je biela a tým pádom splýva s ciferníkom zasahuje do indexu. Ak by index nebol zrezaný, tak by jeho časť visela vo vzduchoprázdne.

  • rozumiem. ako vidim uvedeny model aj sam vlastnis takze rozhodne vies o com hovoris a vidis nazivo to co som ja posudzoval vyhradne z fotiek. pisal si ze fotky to cele skresluju a v tejto chvili to chapem. uz mi je jasne ako je to technicky riesene. preto vzdy tvrdim ze je mimoriadne dolezite vidiet hodinky nazivo, vyskusat si ich a z tohto dovodu fandim projektu putovných hodiniek. dakujem Ti za vysvetlenie a objasnenie temy orezaných indexov a prajem Ti pohodovy den :)

  • Neviem, neviem pôvodný model Military ktorý mám doma a ktorý už teraz nosí moja manželka sa my páči viac. Chýba my tam praktická vec ako je dátum, no to je cena za manuálny náťah. Na druhej strane ten remienok na ktorom sú by som aj kúpil, tie manželkine by už potrebovali vymeniť a toto by bol fajn upgrade :)

    "Blood In The Water, Water In Its Blood."

  • Objednám oboje a jedne si nechám asi sám :) Nikdy ma veľmi nelákali čierne hodinky ale z tých fotiek sa mi páčia asi viac ako oceľové..

    Daj vedieť, keď ich budeš mať, rád by som ich videl (ak by sa to dalo)...

    Tempus Fugit

  • Inac neni ta vodotesnost pri hodinkach s unitasom dana vytahovacou korunkou v strojceku skor nez konstrukciou puzdra?

    Nemyslím, 100 - 200 M robia v pohode aj bez šrobovacích koruniek. Okrem toho, Steinhart dáva "žalostnú" vodotesnosť aj do niektorých automatov.

  • mna bronz nejak nedokaze oslovit ale som zvedavy na kazdu novinku od Štajnu. vyzera to na sendvicovy cifernik s peknou texturou, lumi tipujem na BGW9 a urcite sa nemylim ak tam zase bachnú priemer 44 mm :) no aj tak som zvedavy :)

  • Pilotky s chronometrem v bronzu ?

    Sendvičový panda dial a limited edition ve velikosti 47mm?

    Tak to bych si dal líbit !!!!


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Rolex & Omega & Steinhart & Prim

  • tak to je sikovna spionaz :) zial, mam pocit ze to asi nebude nic prevratne. len dalsia variacia na klasicke chrono "bronzy" Steinhart Marine Chronograph, vyzera to na Valjoux 7750 akurát su to pilotky, namiesto bieleho - cierny cifernik, pridali sendvic, biele subdialy a day/date. v podstate nic nove. mozno dokonca budu pouzivat identicke puzdra ako pri modeli Marine.

  • Já tipuji na pouzdro o velikosti 47mm. Počet kusů bude limitován, výtěžek z prodeje půjde na dobročinnou akci, snad dětský domov ?

    Rolex & Omega & Steinhart & Prim

  • to je od Steinhartu slachetne ze podporia dobru vec! tak pokial by mali 47mm tak to bude nove puzdro, to z Marine chronografu pochopitelne pouzit nebudu vediet. a vo svojom prispevku si napisal "Pilotky s chronometrem v bronzu?" . zeby mali COSC certifikaciu? doteraz mali len jediny chronometer - Marine Officer, tiez bronzovy ale rozmer si uz nepamatam...

  • Mám od Steinharta limitku pilotek k 10letému výročí značky, ta má certifikát COSC a splňuje také rozměr pouzdra... Koukni do galerie na web výrobce.

    Rolex & Omega & Steinhart & Prim