Seiko Monster - kupit/nekupit?

  • Zdravim,
    pocas hladania nejakych kvalitejsich hodiniek do okolo 200 eur som narazil na Seika Monster, konkretne skx781, cize oranzove. Teraz som velmi na vazkach, ci kupit, alebo nekupit. Moje vahanie sposobuje nasledovne:
    1. Hodinky si chcem kupit na birmovku a neviem, ci je to adekvatna (nie prilis vysoka) cenova skupina
    2. Nosil by som ich vsade, t.z. skola, turistika, mozno bike - ale vzhladom na automat radsej len v rukasaku no a neviem, ci by na mojom zapasti s obvodom tesne pod 17cm nevyzerali prilis velke
    3. Nechcem vyzerat ako snob, co si prilis potrpi na "luxuxse" - aj ked vobec mi nepripada byt luxus, ked si clovek kupi 1 hodinky na 5 a viac rokov a nechce nosit na ruke Casio Edifice (kazy ich ma) alebo Gcka (nic moc)
    4. Presnost - ak budu hodinky chodit nepresne, ktory hodinar v Cadci, alebo v Ziline a blizkom okoli ich vie nastavit?
    5. Odolnost - nechcem aby po pol roku vyzerali ako po prejdeni smirglom - poskriabane, atd.

    Tak mi teda trosku pomozte. Mam ich kupit, alebo nie? Namotivujte ma, alebo, naopak, demotivujte :)

    Dakujem

  • Vitaj ! :hello:

    1. cena je v pohode, ale je pravda že pre každého "v pohode cena" znamená niečo iné
    2. čítal som na viac fórach že hodinky (automatické) bike v pohode zvládajú, ak nerobíš nejaké BMX akrobatické veci
    3. nepovedal by som že tie hodinky vyzerajú vyslovene luxusne, sú to športové potápkové hodinky, ak sa luďom okolo teba zdá, že 200e za hodinky je moc tak cenu im nehovor. Nemá význam niekomu hovoriť kolko stoja hodinky, ak ten niekto nemá pre to pochopenie.
    4. fakt netuším, ale SEIKO má obchody hocikde, u nás v TT ich je hneď viac a tam ti ich vedia "spraviť".. tak predpokladám že aj u vás v Čadci niečo nájdeš. Čo sa presnosti týka tak nakolko ide o automat nemôžeš čakať brutálnu presnosť
    5. no ide o ocel, nejaké mini škrabance určite po pol roku budú, ale myslím že nehrozí žiadny šmirgel look.

    za tie peniaze zoženieš ťažko niečo lepšie. Na tvojom mieste by som ich kúpil. Neviem ale či ti nebudú veľké (sú aj dosť ťažké), chcelo by ich to skúsiť, potom budeš múdrejší a uvidíš ;)

  • Vitaj, ešte raz. :] Ja tak stručne. Adekvátna cenová skupina pre Seiko to je, adekvátna pre Teba k birmovke? To musíš zhodnotiť sám. V každom prípade, chybu neurobíš. Nosiť ich môžeš v pohode všade, predpokladám, že si na ne budeš dávať pozor. Jemné vlásočnice časom určite budú ale pokiaľ s nimi nebudeš búchať o asfalt tak by prežiť určite mali. Presnosť si kľudne vyhľadaj na nete, je tam viac názorov ale je to automat, takže nečakaj, že budú presné na sekundu. Pri automatoch je to normálne. V Žiline by určite bežný servis zvládol pán, ktorý má hodinárstvo na Národnej ulici cca v strede na poschodí. Je šikovný a má dobré ohlasy, sám som tam nejeden krát bol. Tú veľkosť nejako vyskúšaj, skús zmerať nejaké hodinky v okolí, prilož si na ruku, popozeraj fotky a videá na nete. Monstery majú s korunkou cca 47mm, čo je dosť, lug to lug ešte viac. Ja by som ich osobne unosil. Sú to štýlové hodky, na leto ako stvorené.
    A jedna malá poznámka ako reakcia na Tvoje pocity: ÁNO, Casia má skoro každý, ale za tú cenu prijateľné hodinky... ale prečo si napísal, že Gečka sú nič moc??? toto teda pravdu nemáš :mrgreen: (v dobrom samozrejme - neútočím)
    Takže vyberaj, skúšaj... hlavne sa neunáhli. Skús prípadne pozrieť aj iné modely od Seiko, verím, že ich bude za chvíľu viac, čo budú vo výbere. ;)

  • Ahoj,

    ja by som ti chcel este poradit ohladom automatov, neviem ci si uz dake mal a neviem ako presne na tom su hodinky Seiko, ale urcite rataj s tym, ze ti hodinky mozu denne meskat, alebo naopak ist popredu aj niekolko sekund(tipujem ze pri tejto cenovej kategorii to moze byt aj 10 sekund denne), preto si premysli ci ti to nebude vadit. Co sa tyka presnosti tak najpresnejsie su baterkove quartzky, hold elektronika je presnejsia :) ale automat je zase krasna mechanika :)

  • No outdoorove aktivity mam na mysli turistiku, nejake stanovanie tak rekreacne, nie ziadne horolezectvo a pod. S nepresnostou ratam, ale zasa nie pol hodinu tyzdenne :) Par minut mesacne je uplne ok. Z quartzovych som pozeral Seiko Sportura z chrono24 z Ameriky vyjdu tiez do 200e s postovym, tie mi pridu velmi fajn, aspon maju v sebe kusok motorsportu, potom Certina DS Podium Gent Quartz, tie su fajn - zafir, svajciarsky strojcek, ale pridu mi take trochu onicom, strasne neutralne.

    Skoda len, ze nemam od koho vyskusat hodinky, v rodine pripadaju vsetkym zbytocne, ked uz maju mobily. Ked budem mat cas zajdem do Ziliny vyskusat aspon nejake Seika 5, aby som bol priblizne v obraze s tou velkostou. V kazdom pripade Monstra by som rad kupil, lebo by som chcel zainvestovat do hodiniek, ktore dlho vydrzia (aspon 5-10 rokov). Ja viem, ze take mozu byt aj s quartzom, ale lakaju ma vsetky mechanicke veci.

    K tym Gcka: ja viem, ze maju nespocetne mnozstvo vyhod, ale ked som ich mal na ruke (konkretne GA-100, GWX-8900), zdali sa mi byt prilis precackane v oblasti designu a trochu nedotiahnute v oblasti vyhotovenia (pofiderna kvalita farby, supe sa). No proste Gcka mi akosi nesedia, navyse su strasne velke. Ale nosit by som ich teoreticky vedel a su dost velke, vacsie ako Monstra, ale o dost lahsie. Tak hadam Monstra nebudu az take velke, ako ich nazov hovori :)

  • No ak prebieha stanovanie u Teba ako u mňa kedysi tak... no radšej nič, to bol masaker. V tom prípade by som sa tých G nebál, veď majú rôzne modely, aj v lepšom, jemnejšom dizajne a veľkosti tiež rôzne. (ale to že sa šúpe farba a je pofidérna kvalita to sa mi teda nezdá, ale budiš) Ale keď chceš už teraz mechaniku tak úplne v pohode. Veď možno časom skúsiš niečo ďalšie, ešte raz však upozorňujem na tú veľkosť. Nechoď do nich kým nevyskúšaš podobnú veľkosť - kdekoľvek v obchode, prídeš ako veľký záujemca, pomeriaš pofotíš, veď kúpiť nemusíš, to v obchode nevedia :mrgreen:

  • Monstery mam, sice som si ich kupil ako hodinky do krcmy, do skoly, (hodinky ktore mi neni az tak luto oskriet alebo rozbit) ale su velmi dobre, pohodlne sa nosia, lebo su celkom kompaktne. Mozes nimi merat pocet vypitych piv (luneta, ktora je presna). Presnost je na velmi dobrej urovni ako aj ostatne seika, vela ludi pise ako mu robia hodinky 2,3,4,5 sec denne, neviem ci som slepy ale vobec som si to nevsimol ze by isli dopredu alebo do zadu, po tyzdni mozno 10s, co vobec neni hrozne. Dalsia vyhoda je ze zmenou remienka mas uplne "nove" hodinky, zatial mam remene 3 (original, guma, mesh) este chcem kupit kozeny s oranzovym presivanim - takze su dost univerzalne, mozem ich nosit aj ku koseli ale aj k plavkam do vody.
    A ta cena je uplne super, kupil som ich zo singapuru a vysli aj s clom na 150e. Neviem ako je to so zarukou ale to je pri automatoch asi jedno, ale ak chces kludne spavat kup tu a mas ich kde servisovat.

  • mám oranžové monstery, nový model.
    čo sa týka veľkosti, vôbec nie je "monštrózna", akoby sa podľa názvu mohlo zdať. práve naopak. vďaka pomerne krátkym nožičkám, pôsobia hodinky kompaktným dojmom. sú veľmi príjemné na nosenie. zápästie mám cca 185 mm.
    mám ich pár týždňov, zo začiatku robili cca +9-10 s /24 hod. potom som ich začal ukladať vertikálne , 3-kou hore a robia cca +2.5-3 s/24 hod, čo je myslím super :ghee: . aktuálne sú presnejšie ako moje SWISS MADE Ocean 44-ky, s ktorými sa striedajú na ľavom zápästí

  • Nuz zacinate ma motivovat :)
    Dnes som mal zasa na ruke Casio GWX-8900 ktore maju udajne rozmery 55.1 × 52.5 × 16.3 mm a boli trochu velke. Ked vezmem rozmery Monstier, tak myslim, ze by som ich mohol v pohode nosit. Este pouvazujem a vyskusam aspon nejake Seiko 5ky.

  • A este jedna otazocka:
    na chrono24 je rozdiel medzi starymi oranzovymi monstrami a novymi ciernymi len 6 eur. Neoplatilo by sa vziat novsie (srp309) ?
    Ako su na tom s lumi oproti starym?
    A presnost?

  • Ak si nasiel taky deal chod do novych. Maju modernejsi strojcek s hackingom. Lumi je urcite ok. Pozri porovnanie v googli.

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • Čau a vitaj, :hello:

    ako vlastník monštier, ti tiež odpoviem na nejaké tvoje dotazy:
    - či je to pre teba veľa, alebo málo, musíš vedieť ty sám. Niekto dá za hodinky 20€, niekto 20 000€. Čo sa však týka pomeru cena/výkon sú na tom Seiko Monster veľmi dobre. Kvalitné, trvácne hodinky za rozumnú cenu.
    - "Nosil by som ich všade" - tu by som sa pozastavil. Na turistiku, plávanie a dokonca aj bike sú podľa mňa úplne v pohode. Majú dostatočne robustné oceľové púzdro a strojček ma v rámci možnosti antishock. Vnútry je ale stále mechanika a na to netreba zabúdať. Pozri moju tému o tomto strojčeku (v starom modely): Seiko 7S26
    No a kde sa vlastne chcem pozastaviť, je to nosenie všade. Tieto hodinky môžu byť univerzály, pokiaľ budeš mať aj ťah, aj kožený remienok, tak ich vieš zobrať napr. aj k nejakej letnej košeli. Dať si ale oranžové Monštrá do obleku, by bolo podľa mňa ako päsť na oko. Možno ešte čierne, ale to tak s prižmurením oka. Ak ťa to zaujíma, téma: Aké hodinky si vybrať k tričku, košeli či do obleku. ;)
    - Čo sa týka presnosti, nájdeš odpoveď v téme o 7S26. Zobral by som ale už tie novšie s novým strojčekom. Čo som tak zatiaľ na nete čítal, tak presnosť, je viac-menej ako u 7S26, v priemere +/- 10sec denne. Ale môže to byť aj lepšie. Ak potrebuješ presnosť, tak určite zober tie s novším strojčekom - je tam hacking, takže ak sa ti bude chcieť, môžeš si ich štelovať presne hoc aj každý deň.
    - "nechcem aby po pol roku vyzerali ako po prejdeni smirglom - poskriabane" - To záleži len a len na tebe. Monštrá sú ale v tomto dosť nápomocné, keďže nemajú veľa leštených plôch, takže vlasočnice a škrabance sa na nich tak nechytajú.
    - Čo sa týka veľkosti, nebál by som sa toho. 42mm je dosť univerzál veľkosť. Sú trošku vyššie, ale vedia "klamať telom". Na fotkách aj na prvý pohľad pôsobia väčšie, ale v rukách a na ruke to už nie sú také veľké hodinky. Keď som ich prvý krát držal v ruke ja, tak sa mi zdali oveľa menšie, ako boli moje pôvodné očakávania.

    Pokiaľ hľadáš univerzálne, 100% presné hodinky, kúp radšej niečo s quartzom a menej nápadným dizajnom.
    Ak chceš ale okúsiť čaro mechanického strojčeka a chceš neokúkane hodinky, ktoré nebude mať na ruke každý, zober oranžové Monštrá. Dokúpil by som ale potom, na tvojom mieste, nejaké "slušnejšie" do obleku. ;) :]

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock