Pepescomov život s hodinkami

  • Môj posledný prírastok sú CITIZEN LEOPARD. Radu Leopard vyrábal CTZ od roku 1969 asi do roku 1977 s kalibrami 77xx a 72xx s rôznymi variáciami. Tieto kalibre sa vyznačovali frekvenciou zotrvačky 28800 alebo 36000 BPH - polokmitov za hodinu. Môj kúsok má kaliber 7710, 26 ložiskových kameňov a BPH

    28800, automat s ručným náťahom, hacking. Rok výroby mojich som nezisťoval, ale sú dobre urobené, na prvý pohľad vyzerajú ako nové so servisovaným strojčekom. Od piatku idú +7 sec denne, na ruke 16 hodín, čo je na skoro 50 ročné hodinky super. Púzdro nerez priemer 36mm,výška 9,5mm, sklo minerálne, WR základná. Ťah signovaný plecháčik, určite nie pôvodný. Priemer sa zdá byť malý ( na tú dobu normál ) ale na moju ruku fajn a sú neskutočne pohodlné. Krásne kontrastné ručičky na modrom cifry s viac odtieňmi spôsobujú, že aj moje slepé oči pekne vedia odčítať čas. Kuriózne sa nastavuje dátum - každé zatlačenie korunky v polohe zero posunie jeden deň. Nemohol som za nič na svete prísť, ako sa nastavuje deň v týždni, až mysiak ( za čo mu ďakujem ) na to prišiel - treba hodinky otočiť dole hlavou, tak aby 12 smerovala k podlahe a stláčaním korunky v polohe zero sa nastavuje deň - a dá sa vybrať ENG alebo JAP názov :amen:. Vždy, keď sa

    mi do ruky dostanú dajaké staré mechanické citizen tak mi je trochu ľúto, že dnešná produkcia CTZ, čo sa týka mechanických kalibrov je oproti minulosti vééééľmi ďaleko :pleur4:

    A stitch in time :D

  • Velmi pekne, stale obzeram podobne Seiko/Citizen vintage kusy, ale zial nedavam velkost. Jedny 36mm som s velmi tazkym srdcom musel pustit dalej, nevedel som ich nosit. Keby tak moderna produkcia pouzila vintage dizajnove prvky, zachovala "modernu" velkost (aspon tych 38mm) a ponechala peknu nizku cenu.. No nic, snivajme dalej :)

  • Peter,u mňa je to opačne. Unosím aj polkilový kvicht, no vnímam veľkosť. Aj šírku, aj hrúbku...:]

  • @pepescom  Niet horšieho dňa na návštevu pamiatok , ako je nedeľa. Ešte furt som nas..rdený, že to vypálilo tak ,...nechcem sa vyjadriť...tešil som sa. A mal som pre teba darček. :mrgreen: Všetko by na hrade bolo pekné, ibaže to má pár zádrheľov. Sú typicky slovenské a nevieme sa ich zbaviť. Byť to v inej krajine, máš tu stánky s jedlom či suvenírmi od výmyslu sveta, krásne upravený parking . Tu sú obe parkoviská hrozné, ak náhodou zaprší, máš kolesá dopoly v blate. WC aby si hľadal s policajným psom, vstupné podľa mňa vysoké, v areáli hradu jeden úbohý a predražený bufet, ktorý, ak je otvorený, je sviatok. Spišský salaš je kapitola sama o sebe. Okolie krásne, ale jedlo je hrozné. Je to už 40 ročná tradícia a nech to má hocikto v držbe či prenájme, jedlo je rovnako strašné. Levoča je okresné mesto. Iste, starý rathaus je najkrajšia stavba v meste, čistá renesancia, sv. Jakub je paráda. Ale v meste nie je žiadna slušná infraštruktúra, iba dve ako tak dobré reštaurácie je na mesto takéhoto rangu dosť málo. Slušne sa v nedeľu najesť je v Podhradí a aj v Levoči hlavolam. Bežný turista vníma toto iba okrajovo a všimne si to, až sa ho to bezprostredne dotkne. No ja tu už nejaký ten čásek žijem a nedá sa to nevidieť. Toľko dotácií išlo do hradu a do Levoče, že by som za ne postavil dva nové hrady. Kde tie prachy, teda značná časť z nich sú, je u boha. Nie je tu jediný obchodný dom, drobní obchodníci majú tovar ako kedysi lacní Jožkovia a normálna baba alebo našinec musí skoro za všetkým do Spišskej, Popradu alebo do Prešova či Košíc. Veľkými kladmi je tu blízkosť Tatier, svätý pokoj a nádherná príroda. A toto je pre mňa dnes na staré kolená najvyššou prioritou. A tak tie nedostatky pokojne tolerujem. Nakoniec, ak ideme niekde von, je to poväčšine pekný výlet...:]

  • Chlopy, ako sa dáva dole plastová spona na G - shock? Nie je tam springbar. Skúšal som ju roztiahnuť, ale moc sa mi nedarí a bojím sa, že ju zlomím. Či? :nono:

    A stitch in time :D

  • No a mám to za sebou. Vždy som sa snažil byť pozitívny a napriek tomu, že som včera dostal "bumažku" o negativite, hohoho, mňa to nezmenilo. Utvrdilo ma v tom aj to, že včera večer, keď som 20 minút čakal na paličku, boli predo mnou a za mnou slušní ľudia, ktorí nenadávali, nevykrikovali vulgarizmy, nebol tam nikto, čo by vypytoval od coronateamu potvrdenie o legitimite a nikto nevolal 158 a nepodával trestné oznámenia. Nikto nenadával na ľudí, čo toto všetko zorganizovali. Členovia coronateamu, napriek tomu, že mali za sebou 13 hodinovú šichtu boli slušní, vtipní a nevybrovala nervozita. Tak teda, keď pôjdem vlastne už všade, aj so psom až na druhú stranu Klokočiny, okrem OP a VP si vezmem aj MC. No a čo. Jeden papier navyše, a kľudne ho ukážem aj hocikomu. Teda tak. A malo to ešte jednu výhodu - paličková teta mi tak odopchala večne upchatú nosnú dierku, že už sa teším na budúci víkend :) . Tak teda ďakujem za spoluúčasť a o starostlivosť o naše zdravie. A predsa ešte, zdravotníci naši, ďakujeme nie len za tento víkend ?

    A stitch in time :D

  • No a mám to za sebou. Vždy som sa snažil byť pozitívny a napriek tomu, že som včera dostal "bumažku" o negativite, hohoho, mňa to nezmenilo. Utvrdilo ma v tom aj to, že včera večer, keď som 20 minút čakal na paličku, boli predo mnou a za mnou slušní ľudia, ktorí nenadávali, nevykrikovali vulgarizmy, nebol tam nikto, čo by vypytoval od coronateamu potvrdenie o legitimite a nikto nevolal 158 a nepodával trestné oznámenia. Nikto nenadával na ľudí, čo toto všetko zorganizovali. Členovia coronateamu, napriek tomu, že mali za sebou 13 hodinovú šichtu boli slušní, vtipní a nevybrovala nervozita. Tak teda, keď pôjdem vlastne už všade, aj so psom až na druhú stranu Klokočiny, okrem OP a VP si vezmem aj MC. No a čo. Jeden papier navyše, a kľudne ho ukážem aj hocikomu. Teda tak. A

    poklona pepe a pridavam sa:amen:

  • @pepescom Pepe, načo čakať týždeň, návod na tú nosnú dierku už vieš, tak konaj...:mrgreen:

  • Už dlho sa chystám napísať niečo o mojich MONDIA bullhead chronograph GP026RS. Značka Mondia bola založená v roku 1935 vo Švajčiarsku v Le Locle technikom Paulom Vermotom. Rastúce ocenenie značky umožňuje rýchly rozvoj modelovania a konsolidácia úspechu je podpísaná v 70. rokoch, keď Mondia vstupuje na dráhu skupiny Zenith, z ktorej sa stáva referenčnou značkou pre to, čo by sa teraz klasifikovalo ako "prístupný luxus".

    Mondia je dnes syntézou medzi jej významnou minulosťou a interpretáciou vyvíjajúceho sa trhu. Kolekcia sa zdvojnásobuje, aby lepšie reprezentovala oba aspekty, a to vzácne dedičstvo vo svete švajčiarskeho hodinárstva s Mondiou Swiss a kreatívnu, modernú taliansku jazdu s Mondiou Italy.

    MONDIA SWISS: Klasicizmus a elegancia, použitie kvalitných materiálov, zafírový kryštál a švajčiarsky kaliber

    MONDIA ITALY: dokonalá kombinácia remeselného spracovania a kreativity, odborne spečatená renomovaným talianskym vkusom pre módu. Toto je strojový preklad z wikipédie.

    MONDIA majú nerezové púzdro typu bullhead, priemer 45 mm, hrúbka 15,5 mm, zafírové sklo, vodeodolnosť 10 ATM, rok výroby cca 2010. Hodinky sú osadené zaujímavým kalibrom ETA 251.262 , má 27 kameňov a má dve centrálne ručičky chronografu - sekundovú a minútovú. 3 subdial sú sekundovka, 12 hodinový sčítač a 1/100s sčítač.

    https://calibercorner.com/eta-caliber-251-262/

    A stitch in time :D

  • Dobrá práce. Jediný co bych jim vytknul a to zdůrazňuji, že nevím jestli to není fotkama, je ten číselník. Působí na mě strašně levně tištěnej. Ale třeba je to jen fotkou jak jsem psal. Vím, že bullhead máš rád a i mně přijdou dobrý. Jako sportovní stopky, s pohodlným ovládáním chronografu.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Dobrá práce. Jediný co bych jim vytknul a to zdůrazňuji, že nevím jestli to není fotkama, je ten číselník. Působí na mě strašně levně tištěnej. Ale třeba je to jen fotkou jak jsem psal. Vím, že bullhead máš rád a i mně přijdou dobrý. Jako sportovní stopky, s pohodlným ovládáním chronografu.

    s tým cifrom máš pravdu 8o a to úplnú , je to taká farebná zmeska <X ale čo už :?: aspon je na ne dobre vidieť :whistling:

    A stitch in time :D