Pepescomov život s hodinkami

  • Aká výbavička :thumbup:

    no z toho všetkého je moja len ta balea men :D neviem ako u vás, ale u nás : manžekla : ja - skrine šaty 3 : 1, police topánky 6 : 1, police kozmetika 10 : 1,

    hodinkovnica 1 : 10 :love: ;) :D :P

    A stitch in time :D

  • maju dobry strojček poctivých 27 kamenou ....!!!

    Peter Th.

  • Dnes chcem postnúť pár foto môjho posledného prírastku po repase púzdra - LONGINES Ultronic. Po vyše mesiaci nosenia, musím konštatovať, že sú to hodinky veľmi pohodlné na nosenie. Nerezové púzdro má priemer 40mm bez korunky, hrúbku 10mm, jemné prehnutie púzdra, plastové sklíčko a signovanú korunku logom a nápisom. Hodinky sú osadené kalibrom ETA ESA 9162, 12 kameňov, strojovňa je zdobená ženevskými pruhmi. Waterproof zero. Plynulý chod sekundovky a jemné bzučanie je fascinujúce. Presnosť cca 0,5 s denne do plusu. Bzučanie strojovne za bežného nosenia nie je počuť, no neodporúčam nechávať na noc na stolíku a podobne, vtedy je to útok rozzúreného čmeliaka :pan3: . Kto by chcel vedieť viac o tejto strojovni, jej histórii a rozdielom s prababkou Acutron, pekný článok je tu:

    Zdroj: http://members.iinet.net.au/~fotoplot/acctechesa.htm

    alebo kibiho recenzia športového modelu ultronicu
    http://info.photowatches.eu/2013/12/vintag…ickove-recenze/

    ano tie LONGINES Ultronic su moc zaujímanie mal ich moj šef - mal take pred 40 rokmi , a veru boli citlivé na otrasy , bolo ich treba servisovat , robil to môj známi a kamarát pan CASZNY LACKO v značkovom servise na ul červenej Armady - teraz Groslingova - BA ,, kto ste ho poznal ???

    Peter Th.

  • Prvé hodinky som dostal, ako to už býva, za prvé vysvedčenie. Presne si to už nepamätám :pleur3: ale boli to DDR Ruhla, ktoré videli kamene, len keď mi padli na zem a toľko aj vydržali - do druhého vysvedčenia :mdr3: . Detstvo som prežil v období, keď boli len mechanické hodinky, ktoré sa nosili dovtedy, kým fungovali, a kto mal Poljoty bol macher, kto mal Omegy, bol kráľ :winner1: a BULLOVA a HAMILTON nám nič nehovorilo. . Pojem pravidelný servis hodiniek som nepoznal a na zástavku autobusu sme chodili skôr, ako bolo treba :mrgreen: . Prvé vážne hodinky som dostal od otca , keď som mal 10 rokov a boli to CITIZEN Crystal Seven . Mali 33 kameňový automat, minerálne sklo, nerezové púzdro, fantastický jemný ťah a odolnosť "para water", ako to vtedy označovali. Boli to vynikajúce hodinky, ktoré idú dodnes a môžem s čistým svedomím povedať, že by obstáli aj v dnešnej konkurencii :merci: .K týmto hodinkám mám jednu úsmevnú spomienku: keď som mal asi 18 rokov, oprel som ich o zárubňu a prasklo mi sklíčko. Nikde som nenašiel hodinára, ktorý by bol schopný ho vymeniť. Tak som išiel do optiky, tam mi odrezali dioptrické sklo na mieru, to som tam vlepil, a je tam dodnes :pompom: . Potom som zdedil po otcovi SEIKO SeaLion , 17 kameňový automat, s hranatým nerezovým púzdrom a acrylom. Zvláštnosťou týchto hodiniek bolo, že nemali odnímatelné dníčko a otvárali sa cez sklíčko. Potom prišlo u mňa obdobie očarenia baterkáčmi, kedy ma paradoxne očarilo skákanie sekundovky po indexoch :mdr1: ( dodnes nechápem, ako sa mi to mohlo stať ), a vystriedal som pár POLJOTOV a CASIO. CASIO boli dobré, mali plastové púzdro, stopky aj alarm a nosil som ich k vode s ohromujúcou WR 50m :langue1: . Odišli raz pri mory, keď mi hodinár menil baterku pred dovolenkou a pod dníčko so 4 skrutkami zle nasadil tesnenie - odvtedy som si baterky preventívne menil úspešne sám. Po prekonaní tohto prechodného kremeňového obdobia som sa vrátil na začiatok, ale o tom až nabudúce :happy1:
    To be continued ....

    ano krásny pribeh milovníka hodín .... dakujeme ...,, ja som tiež začal s POBIEDA po otcovi ako 14 ročny , a skončil ako šéf troch najvačšich hodinárstiev v BA - na dvadsať rokou po než. revolucíí ....,

    Peter Th.

  • Dietrich SD-2 Skin Diver Mission Maritimes za mňa nádherné hodinky. 38.5mm diameter x 12.6mm height – stainless steel (brushed and polished) – sapphire crystal with five anti-reflective coatings – solid case back – anodized aluminium bezel insert with detailed 15-minute scale and Super-LumiNova C1 marker – bezel has six individual knurled turning points representing a hexagon – signed screw-down crown with fish logo – 150mm water-resistance.

    Sellita SW200 (alternative to ETA 2824) – automatic – 26 jewels – 28,800vph (4Hz) – 38-hour power reserve – central hours, minutes and seconds with date (not used in this case) – average accuracy is +/- 12 seconds per day.

    Cena: 1085 €

    https://monochrome-watches.com/hands-on-dietr…es-specs-price/

    A stitch in time :D

  • Hezký, ale v noci díky malému rozdílu hodinovky a minutovky těžko určovat čas. Sendvič mám rád, kříž na cifru ne a nemaj datum, což preferuju. Oceňuju rychlo výměnu řemínku, kárám absenci náramku. Ochrana korunky nula, ale to je takovej normál u pseudovintage. Hezký jsou.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • pekné, pekné, len kvapánok malunké :)..keby mali tak 42, to by bolo :thumbup:

    No to jsem si ani nevšiml. Mám vintážní 40mm a jak jsou nizoučký a lehoučký, tak se to nedá ani nosit.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • No to jsem si ani nevšiml. Mám vintážní 40mm a jak jsou nizoučký a lehoučký, tak se to nedá ani nosit.

    S tebou ťažko, keď si si zvykol na Thorovo kladivo , ale úplne ťa chápem 🥴 u mňa je to aj aj 😳 unosím aj malé aj veľké

    A stitch in time :D

  • Ale jo, taky bych si zvykl, kdybych musel. Ale když si vzpomenu na 39 štajny s divers lunetou tak fakt nic moc. To byly nejmenší, který jsem kdy nosil.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Fortis Stratoliner nová kolekcia chronografov od FORTIS. Cena na ťahu 5150 usd a na textile 4800 usd. Nebudem sa rozpisovať, všetko je v článku https://timeandtidewatches.com/hands-on-the-n…ial-adventures/

    Case MaterialRecyled Stainless Steel
    Case Dimensions41mm x 49mm
    Water-Resistance200m
    Dial "}" style="font-size: 13px;">White, grey, black, blue
    StrapsSteel bracelet or aviator leather
    MovementWERK 17
    Power Reserve60 hours
    ComplicationsHours, minutes, seconds, chronograph, day-date
    Price$5,150 USD on bracelet, $4,800 USD on leather strap

    A stitch in time :D