Lukasove hodinky

  • Ahojte. Som tu na fore uz od septebmbra, no som skor tichy clen. Ale dnes vam chcem ukazat svoje hodinky. Nie su extra drahe,ale kazde maju pre mna cenu :)

    Casio Edifice EF-500D
    Moje prve poriadne hodnky, kupil som si ich, ked som mal 16. Po brigade v lese, takze si ich dost cenim. Aj ked ich uz casto nenosim.


    Seiko 5 SNZG15K1
    Prve poriadne ho dinky po vstupe na toto forum a ked nastal koniec temneho stredovekeho hodinkoveho obdobia :D. Velmi univerzalne hodinky, pekne, dobra lumi. Po case sa mi nejak zunovali, nosil som ich menej. Sli dalej.


    Pokracovanie dalej :)

  • Steinhart Nav-B 44mm
    Postupne som siel kvalitou vyssie. Moje prve swiss made hodinky. Kupene od clena na chronomagu v Kosiciach. Maju 4 roky, tak uz pojdu do servisu. Krasny strojcek, v natahovani sa vyzivam a mam rad, ked pocujem ako tikaju. Lumi krasna, sice este zelena, ale nevadi (chcel som modru :) ). Celkom pekne cislo 235.

  • Seiko 7T32-7C60
    Postupne som nabral naladu na quartz a hlavne vintage. Tak som si s chronomagu kupil tieto hodinecky. Mam ich asi len tyzden zatial. Su z roku 1996, sklicko nema ani skrabancek, takze asi menene. Povodny tah musim dat opravit, spona sa nechce zapnut. Vsetko funguje skvele, stopky aj budik. Seukundova rucicicka stopiek ide krasne plynulo zatial co minutova pekne preskoci po celej minute. Zvuk budika je velmi zaujimavy a paci sa mi. Aj ked ho zapinam len tak zo srandy :D Cifernik posobi pekne plasticky, hlavne indexy su par mm vysoke a dobre kontrastuje ich biela farba s tmavo sivou az antracitovou ciernou farbou cifernika. Subciferniky su trosicku zapustene, ani nie 1mm,ale vyzera to tiez plasticky, naviac su kruhovo vrubkovane, ci ako to nazvat :D. Napis seiko je z leskleho kovu tiez ma svoju hrubku a dobre sa odraza. Napis chronograf je priamo na ciferniku a ma velmi pekny font. Datum ma jemny biely len obdlznikoviteho tvaru s oblimy hranami a pekne upozornuje na datum samotny. No co viac dodat :) Mam az 5 bomgikov :D Presnost som netestoval, no nezda sa, ze by to bol problem a az tak ma to netrapi.
    Asi to nie je uplny vintage, maju len 18 rokov,ale som si nimi velmi spokojny.


    Ospravedlnujem sa za kvalitu fotiek. Jednak su tu obmedzenia velkosti a rozlisenia a dalej nemam fotoatelier a ani nejaku namakanu zrkadlovku a naviac nie som az taky super fotograf, aj keby som chcel byt :)

  • Doprial by som im, no ja mam len 19mm a tamto je 24mm :( Inak ten remen som kupil vcera, chcel som nieco podobne, co si tu ukazal. A naviac som vcera vyhral na ebay aukciu na Seiko 7a28-7010 biele a bude to nekonecnych niekolko dni, kym pridu :)

  • Tak dnes konecne po 19 kalendarnych dnoch(malo to byt 5-10 pracovnych) mi z Filipin prisli Seiko 7a28-7010 chronography s prvym quartz strojcekom na svete(tusim). Podla serioveho cisla maju bud 21, alebo 31 rokov(kedze sa kaliber zacal vyrabat v roku 1983, tak mozno by boli z toho roku :) ). Bohuzial nie je k nim originalny tah. A bude to velmi dlhe patranie. Hodinky su na svoj vek veelmi zachovale :) Z predu a bokiv takmer ziadny skrabanec,sklicko tiez ani jedna vlasocnica (zeby vymene), na ebay pisalo,vraj vsetko okrem tahu je original :-). Minichodom s novym tahom som spekuloval hodinu a pol,kym som ho zkratil. Neslo to ani silou. Zadny kryt je leskly, telo je brushed. Cifernik s rucickami nesu znamky staroby,co dodava pekny vintage look. Farba cifernika nie je biela ako som si myslel,ale skor perletova trocha do champagne s jemnym nadychom kovoveho odlesku. Rucicky su pekne cierne. A teraz prejdem k horsiej sprave. Na ebay bolo pisane,ze boli cerstvo servisovane, preverene. No lave horne tlacidlo(split time) po stusknuti nema taky zvuk,volu a nerobi take puknutie ako by malo,ako robia ostatne a nefuguje :-(. Kontaktoval som predavajuceho,je to nejaka firma, mam 3 mesiace zaruku. No skuste si predstavit,ze po 20 dnoch cakania ich mozno znova poslem na Filipiny a len cesta moze trvat kludne 40 dni kym sa vratia(+oprava). Uvidim. Lumi je napriek starobe aspon nejaka,dokladam fotku. Dlho nevydrzi,ale vobec nevadi. Mam na vas niekolko dotazov a prosim o rady :) Co s tou opravou? A aku remen tam dat. Cierny rally racing? Problem je v tom,ze miesto na remen okolo stezejok je asi 2mmx1,5 z dvoch stran. Nevojde sa tam poriadne ani nato(skusil som a ani som s nim nepohol. No na nete som na nich videl cierny kozeny remen. Vraj su nejake upravene stezejky zahnute? No a na koniec prikladam foto :)

  • :super: veľmi pekné. takéto zaujímavé a neokukané - a navyše vintage kúsky - ja mám veľmi rád.
    na tú opravu by som sa zatiaľ vykašľal, prípadne to dal pozrieť niekde u vás - ale ak je to iba kozmetická a nie funkčná chyba, asi by som ich neposielal naspať.
    Existujú aj oblé kolíky, ale akosi som nepochopil, prečo by sa tam nedal založiť klasický remeň.
    Ozaj, ak to nie je tajomstvo - za koľko si ich vydražil? :)

  • No prave,ze je to funkcna chyba, tlacidlo neklika ako ma a celkovo nefunguje. Ale split time aj tak nepouzivam. A preco by sa nemohol vojst remen? Neviem,je tam prili malo miesta. Stali ma 170€ aj s dopravou, nejakych 145€ bez dopravy. Nejako som sa pri aukcii nechal uniest, taky adrenalin :D

  • aha, voľáko som zle čítal.
    No asi by to chcelo foto púzdra, ešte si to neskúšal, ani silou, aj normálne kolíky majú trocha vôľu - napríklad ja tiež musím použiť veľa sily aby som dal na Squale gumu.
    ja som len zvedavý, lebo by som si chcel nejaky zaujímavý kúsok zadovážiť - zatiaľ len pozorujem aukcie. ;)

  • Skusal som to silou a vopchal som tam NATO, ide o to,ze tam je puzdro z dnich stran(do praveho uhla) vlastne a to NATO sa potom nedalo ani posunut skoro. Mna velmi chytila vintage vlna, hlavne chronography a stale pozeram po ebay ked je cas :)

  • Tak a konecne si aktualizujem. Dnes tu prinasam zopar obrazkov z Jesennej kolekcie Longines
    (nazov vymyslela priatelka,ktorej sa paci moja laska k hodinkam a uz som ju nieco aj priucil :) )

    Ano su to Hydroconquesty. Dostal som ich na promocie, na sponu som si dal gravirovat text K promociam a 2014 aby som si to navzdy pametal. Tieto hodinky budu so mnou navzdy a potom a mojimi potomkami. Bol to vyber z rozumu, nebola to laska na prvy pohlad, aj ked sa mi pacili. No cim dlhsie ich mam, tym viac ich milujem. Davaju neskutocne odlesky a su to hodinky mnoha tvari. A ako viete, strasne tazko sa fotia tak, aby clovek zachytil co najviac z ich charakteru ;)

  • Tak a konecne si aktualizujem. Dnes tu prinasam zopar obrazkov z Jesennej kolekcie Longines
    (nazov vymyslela priatelka,ktorej sa paci moja laska k hodinkam a uz som ju nieco aj priucil :) )

    Ano su to Hydroconquesty. Dostal som ich na promocie, na sponu som si dal gravirovat text K promociam a 2014 aby som si to navzdy pametal. Tieto hodinky budu so mnou navzdy a potom a mojimi potomkami. Bol to vyber z rozumu, nebola to laska na prvy pohlad, aj ked sa mi pacili. No cim dlhsie ich mam, tym viac ich milujem. Davaju neskutocne odlesky a su to hodinky mnoha tvari. A ako viete, strasne tazko sa fotia tak, aby clovek zachytil co najviac z ich charakteru ;)

  • Našiel som svoje vlakno je to teda riadna nostalgia ^^

    Dávam si za úlohu zrekapitulovat svoju hodinkovu genezu.