• Gratulujem Jakub...

    Ja viem ktore to su ale aj tak zopakujem co som ti povedal vela krat pred tym... kupil si hodinky na cely zivot... tvoj aj tvojho syna.

    Nikdy nestarnuca nadcasova klasika. A dobre je aj ze sa tu konecne nebudem citit ako osamely burzuj… :mrgreen:

  • Skúšal som to fotiť, ale pozerám že nejaké sú tie fotky tmavšie ako som chcel. Nevadí, nevyzerá to zle a je tam hodinky ako tak vidno. časom skúsim aj iné fotky porobiť.

    Zatiaľ teda len poviem, že veľkosť super, kvalita bez komentára, nie je o čom, je to Rolex.


  • Gratulujem Jakub...

    Ja viem ktore to su ale aj tak zopakujem co som ti povedal vela krat pred tym... kupil si hodinky na cely zivot... tvoj aj tvojho syna.

    Nikdy nestarnuca nadcasova klasika. A dobre je aj ze sa tu konecne nebudem citit ako osamely burzuj… :mrgreen:

    Vsak nie si osamely:)..nezabudni na Lordsoft-a:)

  • Skúšal som to fotiť, ale pozerám že nejaké sú tie fotky tmavšie ako som chcel. Nevadí, nevyzerá to zle a je tam hodinky ako tak vidno. časom skúsim aj iné fotky porobiť.

    Zatiaľ teda len poviem, že veľkosť super, kvalita bez komentára, nie je o čom, je to Rolex.

    ...konecne si sa dockal Kubo :)...su bez pochyby skvele:super:..srdecne blahozelam:)

  • Tak po pár dňoch mám trochu predstavu čo to je za hodinky tak vám k nim niečo napíšem. Neviem teda koľkí ste tu mali amfibie ale pokojne sa pridajte a okomentujte svoju skúsenosť. Ja za seba môžem povedať, že som spokojný. Akože áno, je vidieť aj cítiť, že to nie sú drahé hodinky, ale myslím, že o to aj tak trochu ide. Z môjho používania môžem povedať, že sú zatiaľ dosť presné. Napr moje Seiko Turtle robia niekedy aj pol minuty do mínusu denne, čo je podľa Seika úplne ok očividne. Tieto robia pár sekúnd do plusu. Navzdory veľkosti a hrúbke sa nosia naozaj dosť dobre. Sú hrubé 15mm a aj napriek tomu môžem na ne fuknúť hrubé kvalitnejšie NATO a stále je to úplne v pohode nositeľné. Toto isté NATO som nosil na svojich dávnych Tagoch ktoré boli 13mm hrubé a tie hodinky sa na ňom skoro nedali nosiť. Neviem ako to je možné, ale nejak to Vostok vymyslel a tá papierová hrúbka vôbec nevadí. Pocitovo na ruke sú nižšie. Korunka je veľkál ale znovu, navzrody tomu čo by som si myslel vôbec nezavadzia. Asi to je tým, že ja hodinky nosím nad tou zápästnou kosťou a dosť na úzko aby mi nelietali, neviem, ale teda nezavadzajú mi ani keď cvičím, bicyklujem, alebo sa hrám so synom. Lumi je na nič, ale to všetci dávno vedia. Oproti mojim seiko 5 v podobnej cene (do 100e) je to neporovnateľne horšie. A teda to sú 5ky, ktoré nie sú potápky. Luneta je zaujímavá. Je otočná do oboch strán a nemá žiadne kliky, čiže hýbe sa len tak. Ešte som sa s tým nestretol, ale nevadí mi to, nie som potápač. Jediné čo ňou meriam je varenie a na to úplne stačí. Sklo je akryl myslím. Vyzerá to očividne inak ako zafír, má to ten pekný vintage look, páči sa mi to, aj keď teda zrejme sa časom poškriabe trochu, čo už. Okrem toho by som chcel pochváliť dostatočnú medzeru medzi puzdrom a tyčkami na remienok. Napr ak chcem an ne dať hrubšie NATO, ide to. Na svoje Damaská také NATO nenarvem čo sa mi moc nepáči. Na tie dám ledva nejaké tenké. Dokonca minule som na ne nedal ani jednu hrubšiu kožu, nechápem fakt, je tam proste málo mieste. Na vostokoch ten problém nie je, čo je super. Dátum nie je quick set ale je quick change, čiže sa prehadzuje naraz celý presne o pol noci. Ciferník je dosť ok na túto cenu. Má takú pieskovanú textúru, hádam to je vidno na fotke dosť. Okrem toho má aj také tie krúžky po obvode po indexy, vyzerá to dobre a pridáva im to trochu na kráse. Celkovo sú to lacnejšie fun hodinky, ktoré vyzerajú dobre na veľa rôznych remeňoch. Inak originál guma je dosť v pohode. Poslúchol som hlasy mnohých na internete, ktorí radili aby ľudia kupovali tieto Amfibie na hocičom len nie na ťahu. Ja osobne ich inak používam vam ako beater hodinky keď sa bojím o svoje o čosi drašhie beatre (Seiká). Isto by som ich ale teda neporovnával s ničím čo stojí viac ako 2x toľko. Nie sú to hodinky, ktoré by boli o mnoho lepšie ako naznačuje cena. Videl som porovnania s Omegami, Rolexami, či drahšími seikami a to všetko je proste šialené a neporovnateľné. Ale na to čo to je sú naozaj dobré.

  • Tak po pár dňoch mám trochu predstavu čo to je za hodinky tak vám k nim niečo napíšem. Neviem teda koľkí ste tu mali amfibie ale pokojne sa pridajte a okomentujte svoju skúsenosť. Ja za seba môžem povedať, že som spokojný. Akože áno, je vidieť aj cítiť, ....

    Amfibie...Buď ich miluješ alebo nenávidíš. Bez kompromisu. Typický ruský vzhľad, ktorý si nepomýliš so žiadnym iným. Kedysi dávno, ešte za mlada,keď som o hodinkách vedel iba to, že tikajú a merajú čas, som mal Komandirské. Ako som k nim prišiel, som už kdesi písal. Tie ale odial čas a pred pár rokmi som sa dostal k Amfibkám. Boli také strašne ruské...Po čase mi začalo liezť na nervy to, že sa nedali inak natiahnuť, iba potriasaním. Rovnako som znenávidel obojstranne otočnú lunetu, ktorá vždy vyletela zo sklíčka v najnevhodnejšom okamihu. Nemali stopsekundu, ale mali primitívny náramok, ktorý hrkotal, ako zuby starej kobyly. Ručičky s nulovou lumi a najmä tá malá, so šípkou , to mi tiež pilo krv. Ich doba náťahu (31 hod.) vo mne vzbudzovala neustálu nervozitu a fóbiu, že práve teraz zastanú. To, že robili denne aj 45 sek. do plusu aleboakrylátové skielko, to mi vadilo najmenej. Ciferník svojimi farbami -čiernou, zlatou, šedými ciframi, červenou sekundovkou a zelenou ževraj lumi mi pripomínal sovietsku dôstojnícku uniformu Tá bola šedá, s čiernymi epoletami, zlatým značením hodnosti a príslušnosti k danému vojsku a červené boli lampas na nohaviciach a lemovanie brigadírky. Tak som sa ich dobrovoľne vzdal. Kamarát sa z nich snažil urobiť ozajstné hodinky a zdalo sa mi, že sa mu to celkom darilo. No podaktoré veci sa zmeniť nedali a tak , po nejakom čase, išli znova do sveta, nateraz pre mňa neznámo kam. Možno ich teraz má dakto, kto ich má rád. Rád ich nosí a teší sa z nich. A možno putujú, sú každý kvartál inde a možno už svoju púť skončili....:]

  • No so všetkými tvojimi výhradami súhlasím, ale z nejakého dôvodu ma aj tak bavia. Aj keď vo všetkych ohľadoch sú horšie ako všetky ostatné čo mám. Ale je s nimi sranda :P

  • Tak to je fakt. Je s nimi naozaj sranda...:mrgreen:

  • To je lehký, buď si za tyhle prachy hodinky nekupujte, nebo kupte, ale nehledejte na nich chyby. ;) Je jasný, že nestojej pár kaček jen tak. Prostě je to sranda na ruce a dokonce i funkční. Ale mně víc bavily číny za polovinu a lepší hodinařinou.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Ja už ani nevim, jak se všechny ty sragory s japonskou mechanikou jmenujou. Měl jsem asi patery a vsechno to makalo. No a Pagani jsem měl jen Japan Seiko termoquartz s keramikou a chronem, safírem, šroubovací tlačítka i korunka, wr 100, no Daytony ale s datem! pro nejchudší, ty šlapou parádně, má je dcera a strojek je super. Za 35€ neber to. Ale tomu všemu už je u mne konec.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1